emoak adlı üyeden alıntı
Selam arkadaşlar,
Bildiğiniz gibi 1 aydır Mondial 125 MT kullanıyorum,1200 km. fln oldu ve ben artık yeter diye düşünüp Edirneden Çanakkaleye gideyim dedim. Ne de olsa tüm talimatlara uyup rodajı olması gerektiği gibi tamamlamıştım. Yarın yola çıkmayı düşündüğümden dün servise gidip bakım yaptırayım dedim. Şikayetlerimi sordular servisten, söyledim.
Şikayetim şuydu; yavaş yavaş hızlanıp sonunda tam gaz verdiğimde rüzgara göre hız 80-90'a çıkıyor ancak 500 metre bile o süratte kalamayıp aniden hızı kesiyor, birkaç saniye içinde 90'dan 60, 40, 20 ve hoop sağa çekiyorum. Rölantide biraz bekledikten sonra tekrar gaz vermeye devam ediyorum ve gidiyor. Yine o hıza çıkınca tekrar aynı durum, çek sağa bekle :(
Bütün bir gün serviste kaldı dün motor, yağını değiştirmişler, tekerleklere patlarsa devam edebileyim diye sprey sıkmışlar, yukarda anlattığım sorun için de -abi benzinde pislik varmış temizledik, bir tane daha süzgeç taktık- dediler, 40 YTL'yi aldılar... Sonra ok dedim bir deneme sürüşü yapayım, durum yine aynı hızlanınca yine çek sağa bekle.
Servise geri dönüp durumu anlattım, inanmadılar bu sefer ustayla birlikte denedik o da gördü gözleriyle, tekrar söktüler motoru. Karbüratörü çıkarıp hava benzin karışımını fln ayarladılar, tekrar topladılar. Denediler, yine olmadı, gene söktüler birşeyler yaptılar, yine olmadı ve bu 3-4 defa tekrarlandı.
Sonuçta sıfıra sıfır elde var sıfır, bizim iş yine olmadı. Bu sabah yine bıraktım servise motoru. Komple herşeyini söküp yine bakacaklarını söylediler.
Tüm bu hengame arasında yaptıklarına göz gezdirdim.
-Benim motordan çıkardıkları hortumların yerine ellerinde balya halinde bulunan ve daha kalitesiz olarak gördüğüm hortumları taktılar( ama benimkileri de atmadılar, koltuğun altına koydular)
-Yapılan işlemleri motorla birlikte verilen bakım- garanti kitapçığına işlemediler.
Eğer akşam motoru almaya gittiğimde sorun hala giderilememişse nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapabilirim. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
Sevgiler...