halen halletmedin mi
halen halletmedin mi
SADAKAT NEDİR BİLMEM KİMSENİN GÖLGESİNDEN GEÇİNMEM HİÇ KİMSEYEDE EYVALLAHIM YOKTUR BU CANI ALLAH VERDİ ANCAK ALLAH ALIR EMİR OLUNDUĞUNDA VAKTİ GELDİĞİNDE KOŞA KOŞA GİTMEK NASİP OLUR İNŞAALLAH
kusura bakma biraz şüpheciyim sanırım ama mazur gör canım yandı biraz motorumu akşam yine denedim ve hala önce biraz gidiyorum az gazla çık gaz verirssem pat pat yapıo brıııın brıııın yapıo ve sonuyodu zate braz sonra az gazla da söndü.yolumun üzerindeki 3 farklı tamırcıye sordum 3 ü de farklı şey söyledi
şimdi sende benzini boşalt diyoosun peki sana bişi sorcam servis bir açıklama getiremedimi hala
ama sen benzini boşattım diyosun oldu diyosun demekki kendin düzelttin motoru
ne yani servis düzeltemedimi?
ayrıca benim depo kapağı çok hafifi oynuyodu o yüzden su kaçma ihtimalini göze alıyorum
en kısa zamnda servisi mi arasam yoksa depoyu mu boşaltıp denedem karar veremiyorum
of ya tam da final sınavları başlıyo pazartesi günü
bu arada bugun A2 direksiyon sınavından geçtim sayılır en hatasız ben yapmışım öyle söylediler
çok uzun yazdım saygılar...
''Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya istiyorum."
sudur su
bandit : ruhlarinda haydut tasiyanlari , ruhlarinda ozgur olanlari, ruzgara cikinca herseyi unutanlari anlatir
Hayır Honda japon firması , japon malı , ama bazı motorları "Honda güvencesi" altında Çin'de yapılıyor... Bunun sebebi de işçiliğin ucuzluğu... Diğer çin mallarıyla karıştırmayın... Ona bakarsanız cbr125r 'da Hindistanda yapılıyor... Ama güvenirliği ve sağlamlığından taviz vermez bir motor.
Servise götür sen uğraşmaya kalkma , de ki arkadaşta da aynı problem olmuş , depoyu boşaltalım , karburatörü temizleyelim ... Onlar halletsinler ;)
Çok büyük olasılıkla düzelecektir... Hoş ben daha dün aldım motoru servisten , bu gün test sürüşüne çıkacağım.
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Arkadaşlar öncelikle 1 haftadır burayımeşgul ettiim için üzgünüm artık sanırım problemim çözüldü
Bugün yukseliş honsdayı ardım problemimi anlattım
bana dediki daha öncede arayan olmuş sırf bu şikeytten
sorun neymiş tahmin edin
HAVA FİLTRESİ TIKALI
çünkü arayanların hepside yıkadıktan sonra problem oldugunu soylemesine rağmen sorun hiçbirinde su ile ilgili çıkmamış
özellikle de zaten motorunu seven birisi motora öyle cok ve tazyikli ssu tutmaz zaten hondanın sudan bozulacagı saçma birşeydi
şimdi gelelim hava filtresi neden tıkalı?
insanlar genelde yıkadıktan sonra motoru silerler doğrumu
daha sonra sildikleri bezi genelde sele altına koyarlar
işte cevap ıslak olan o bez hava filtresine hava girmesini önler
ben hondayı aradıım da direk bunu sordular sele altına bez koydunmu diler koydum dedim bende tamam dedile rsennsorunun bu
valla bi rahatladım bilemezssiniz yarın ilk işim o bezi çıkarıp denmek birde ben aptal gibi o beziyice tıkıştırmıştım ya halbuki sonradan kitapçıktan baktım tam da hava filtresine hava giden yere tıkmışım of yaa zaten depoya su kaçması imkansız contası var oluğuvar dediler
neyse baya uzun yazdım sevgiler sorunum büyük ihtinmalle hallodu sanırım
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Yaw işllh hava filitresindendir Bunun sebebi nedir ?
SÖyleyim bu kadar üzerine düşmendir Hani sakınan göze çöp batar misali
Mondı Zongı kalite üretsin onlarıda alalım biraderim...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
[QUOTE=GorkeM;548131]Hayır Honda japon firması , japon malı , ama bazı motorları "Honda güvencesi" altında Çin'de yapılıyor... Bunun sebebi de işçiliğin ucuzluğu... Diğer çin mallarıyla karıştırmayın... Ona bakarsanız cbr125r 'da Hindistanda yapılıyor... Ama güvenirliği ve sağlamlığından taviz vermez bir motor.
Bir parçasında made in honda veya japon yazıyor mu?....Honda çinlilere ve brezilyalı firmalara fason veriyor...Her parçalarını yapıldığı ülkede honda adı altında ama made in brasil veya made in china şeklinde yazar....Hiç bir parçası honda tarafından üretilmiyor bunu unutma....
Aynı bizim tofaş ın kuş serisi gibi....Bir kaç parçası üretilmiyordu eskiden ama artık herşeyi üretiliyor....Tamamen yerli yapım....
Sen şimdi fiat diyip italyandır sağlamdır alayım dermisin?.....
Çin mallarının aynısı..Malzeme aynı işçilik aynı.....Fabrikası bile aynı...Aynı döküm fabrikasında 5 ayrı motor bloğu dökülen fabrikalar var...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
"Çin mallarının aynısı..Malzeme aynı işçilik aynı.....Fabrikası bile aynı...Aynı döküm fabrikasında 5 ayrı motor bloğu dökülen fabrikalar var..."
O dediğin firmalar belirli bir motoru üretip birçok markaya satan firmalar... arora marora bilmemne gibi... o firmaların isimleri yok sadece motor üretiyorlar...
Honda çin fabrikasında kesinlikle Honda güvencesi altında ve o dediğin motorların çok daha yüksek kalitesinde üretilirler. İşçilik ve malzeme kesinlikle aynı değil... Ben gidip bazı çin mallarına baktığımda gördüğüm görüntü içler acısı, zincirleri 2 günde gevşiyor , kaynak yerlerinde çapakları temizlememişler adamlar , civataları dökülüyor vs...
Sence cbf 150'de böyle sorunlar yaşanıyor mu?... hayır , o zaman o malı diğer mallarla aynı tutamazsın...
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Kalite yönünden bir üst sınıfta üretiliyor olabilir....Honda şart koymuştur şu kalitede üretin diye...Ama japon kalitesinde mi sence?.....
Japon fabrikasında üretilmeyen el işçiliği japon olmayan honda ben honda demem açıkçası...Dİğer çinlilerden farkı yok gözümde...
Neden 500 lük 600 lük makinaları çinde ürettirmiyor?....Ürettirse piyasadan bir anda silinir....Ticaret piyasası arkadaşım...Sen honda ya güveniyorsun o seni yolunacak kaz görüyor...
Race lerde honda yı tek geçerim...Arabaları da kaliteli...Ama 125 - 250 cc motorlarda yanına yanaşmam....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
bir kere her motorunu çinde mi üretiyor bir de onu araştır... cbf çinde üretiliyor olabilir , ama çok güzel bir motor bence. cbr125r da hindistan ve mükemmel bir motor. Sen şimdi cbf 250'nin yanına yanaşmaz mısın? Yapma Allah aşkına.
Honda'nın scooter'ları da 100-150 cc ama tadından yenmez.
Bence Honda mühendisleri tarafından tasarlanıp taviz verilmeyecek garanti altında yapılıyorsa , isterse kutuplarda yapsınlar...
sorun hallodu bugün gittim selenini altına koyduum bezi çıkardım jikleyi çektim marşa bi bastım motor kükredi valla heyecanlı bi şekilde gaz verdim verdim verdim bagırdı sönmedi o h beee dedim motor düzeldi kendine geldi
mutluyum
motorla ilk defa 5. viteste gittim 90 yaptım daha da yapacaktı ama ilerde yol bitiyodu yavaşladım ama sanırm altımda 100 yapacaktı daha çokaz gaz vermiştim
motorumu seviyorum
onu ödüllendirmek istedim gittim üstüne bi naylon aldım hani şeffa olanlardan örttüm üstünü tozlaanmasın kerata
merak etmeyin naylon motoru terletmez çünkü alt taraftan hava alıyıyo tekerlere kadar iniyo naylon
çok mutluyum cooook
zaten bugün ilk sınavım da cok iyi geçti
Ne mutlu CBF150si olana!!!
naylona yukarıdan birkaç delik aç içinde nem hapsetmesin sonra sera gibi olur paslanır motor...
düzeldiğine sevindim , benim motorum da düzeldi , haftaya bursa
arkadaslar ebn burda bas bas bagırdım HAWA FILTRESI DIYE AMA ALP_TUNAY ısrarla degıl dedı arkadaslar bnde cbf kullanıyorum we cbf hawa fıltresı 15 bn km weya 10 bn km gıder we yenısı 90 ytl dır bnce hawa fıltresıne bır hawa tut we tekrar dene olacagını zannetmıyorum ama dene derımm saygılarr AYRICA SORUNUN HALLOLMUS SEWINDIM CABERLİ
[i][u][b]''''GERCEKCI OL İMKANSIZ OLANI İSTE'''' 34 AZ 3637 TEK ASKIMM MOTORUM HERSEYIMMM.
AMA MALESEF SATIYORUM.....[/b][/u][/i]
[b]Denize ve Özgürlüğe[/b]
Bence beyın ıslanmıstır.gıdıp yenısını al tak.
pardon sorunun halloyduysa.ben üst yazıyı okumamıstım.
hala sallıyor millet , hallolmuş arkadaşlar ya =)
bu arada ogulcan, tahminin kısmen doğru ama alp_tunay da doğru... Hava filtresi bu kadar çabuk değişmez , ama bez tıkanmış o ayrı konu :D
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)