Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

motoru acil durdurma düğmesi ??

Motovento
    REKLAM ALANI
    adosonic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco People S 200i
    arkadaşlar yeni bir motor aldım ama anlayamadığım bir şey var;
    şöyleki...

marş düğmesinin orada kırmızı bir anahtar var ( sanırım tüm motosikletlerde bulunuyor kendisi) anahtar bir konumdayken motor calışıyor diğer konumda motor calışmıyor sadece marş basıyor.

kullanım kitapçığında o düğmenin "motoru acil stop etme" düğmesi yani anahtarı olduğu yazıyor.

şimdi anlamadığım sey o anahtar tam olarak hangi durumlarda kullanılıyor ?? yani acil olarak kim hangi durumda motoru stop etmek isterki ?? zaten düşüldüğü zaman motor kendini stop ediyor guvenlik önlemi olarak.

yoksa o anahtar motoru normal bir şekilde kapatmak içinmi kullanılmalı kontak anahtarını sola ceviripte motoru stop ettirmek yanlışmı ??

çıkmazlar içinde kaldım bilen birisi varsa yardım etsin lutfen.. tesekkurler..
    Virüs bulaştı bi kere.. Yapacak bişi yok tek çare 2 teker...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Motoru durdurmak için anahtara uzanamayacağın kadar acil durumlarda kullanmak için konulmuştur. Yere düşen motor neden stop ediyor anlamadım? Sadece elini debriyajdan çekersen stop eder eğer vitesteyse.
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

Arthas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    O düğme dediğin gibi acil durumlarda motoru stop ettirmek için konmuş. Allah korusun motoru devirirsen ve motor hala üzerinde çalışmaya devam ediyorsa kontak anahtarıyla uğraşma diye oraya daha pratik olan kırmızı mandalı koymuşlar. Motorunu kontak anahtarını çevirerek kapatman yanlış değil aksine doğru olanı. O kırmızı düğmeden de kapatabilirsin motoru, ben bazen o kırmızı mandaldan kapatırım motoru. Ama çoğunlukla kontak anahtarından kapatırım. Sözün özü sen kontak anahtarından kapamaya devam et, allah korusun acil bi durum olursa o kırmızı düğmeye başvurursun.
    [I]Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir...[/I]

Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Motor devrilince elimizi debriyajdan çeksek yine stop eder ki zaten
    Onur Yollarda

patriote - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var

Kullanma

Normal kullanım da motosikleti kontak anahtarını kullanarak stop ettirin.
    Peki Acil durum nedir?
    Kaza yapılır ya da yapmış bir motosiklet görürlürse ilk yapılacak şey yanma ihtimaline karşı motosikleti stop etmek olmalıdır.
    Kaza sonucu anahtar kırılmış,eğilmiş,sıkışmış ya da farklı nedenlerle işlev göremez hale gelmiş olabilir.
    Bu gibi durumlar da bu düğmenin kullanılması gerekmektedir.

rEnE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Gaz takılı kalıyo bazen. Soğuklarda oluyo. Arkadasın basına gelmisti. öyle durumlarda ihtiyac.
    Comfirmation Bias

brody - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 250 satıldı
    Motoru stop ettirmek icin daima acil stop dugmesini kullanmayi aliskanlik haline getirin. Bu dugmeyi kullanmak icin sadece sag el basparmagi yeterlidir, diger kontrollerden elinizi cekmeniz gerekmez, ve gunun birinde gercekten acilen stop ettirmeniz gerektiginde sag el basparmaginiz bu hareketi otomatik olarak yapacaktir.
    Kaynak : http://donald.hypermart.net/Teori/Course.htm

Marlboro Man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda idi bir zamanlaRR
    Bende aynı linki kopyalaıyp verecektim.Artık ezberleme aşamasındayım.Donald duck ın tüm yazdıklarını.Devamlı motoru stop ederken bu düğmenin kullanılması taraftarı.Ben bunu alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum.Şimdi burada tek kötü bir alışkanlık olmasına sebep veriyor yanlız...Anahtarı bırakıp gitme olasılığınız çok yüksek.
    Metin ÖZKUL
    Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    350 beyaz cava....hemde stylee...
    ayrıca o dügme elektiriği kopmle kesıyor .benım jawadada var.mesela kontagı kapatsanızda motorun bır yerlerınde genede elektrık var.korna,selektör vb.. bunları kapatmak ıcındır o dügme.motoru park ettınızde farları acık unutursanız aku bosalır ama o dügmeyi kullanırsanız kopmle elektırıgı kesersınız hem cocoukalr kornayla selektörle oynamaz hemde akü bosalmaz.bence her stop edişinizde o dügmeyı kullanın.stop u KONTAKTAN edin. yanlıs anlamayın yanı..

Alıntı Marlboro Man adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende aynı linki kopyalaıyp verecektim.Artık ezberleme aşamasındayım.Donald duck ın tüm yazdıklarını.Devamlı motoru stop ederken bu düğmenin kullanılması taraftarı.Ben bunu alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum.Şimdi burada tek kötü bir alışkanlık olmasına sebep veriyor yanlız...Anahtarı bırakıp gitme olasılığınız çok yüksek.
    Mesajı yazarken Harley Davidson ve Marlboro man i izliyordum
    Comfirmation Bias

Motosikleti
    Honda idi bir zamanlaRR
    O Malbora Man benim işte.2.sini çevirecem biraz daha pratik yapayım motorda.
    Metin ÖZKUL
    Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...

adosonic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco People S 200i
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motoru durdurmak için anahtara uzanamayacağın kadar acil durumlarda kullanmak için konulmuştur. Yere düşen motor neden stop ediyor anlamadım? Sadece elini debriyajdan çekersen stop eder eğer vitesteyse.

sevgili Pro benim vitesli motor tecrübem yok ama bi scooter (honda dylan)'dan düşmüşlüğüm var, o zaman işte o motorun orda kendi kendisini durdurmasının sebebinin motorun yerküreyle yaptığı açının 90 ile 45 dereceden daha az olmasının motorun yakıtı kesmesine sebep olduğunu dolasıyla bununda motoru stop ettirdiğini yangın tehlikesini bertaraf ettiğini acıklamışlardı bana..

yapılan acıklama ve olay aslında basit ama ben yukarıda baya komplike bir cümle kurmuşum

hepinize paylaşımlarınız için teşekkür ederim..
    Virüs bulaştı bi kere.. Yapacak bişi yok tek çare 2 teker...

Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Scooter'ları bilmiyorum.. Onlarda debriyaj olmadığı için haklı olabilirsin. Denemedim hiç.. Ancak boştayken devrilen bir motorun stop ettiğini görmedim ben herhangi bir benzin kesintisi olmadığı müddetçe tabi.
    Onur Yollarda

Motosikleti
    Honda idi bir zamanlaRR
    Şimdi acemi arkadaşınız size açıklasın ben 1 ay önce antreman yaparken motoru az kaldı yatırıyordum.Sağa doğru.Sağ ayağım yerde...Motor sağa yatıyor.Düşürsem ayna kırılacak.Tutmaya çalıştım.Arkadaşım benden 5 metre uzakta idi.Sol elim debriyajı filan unuttu.Motor çalışıyor.Elim gaza sıkıştı.Arka tekerle havada ve çılgınca dönüyor...
    İşte burada bu kırmızı tuş devreye girdi.Devamlı buradan stop etmenin avantajını yaşadım.Tak dedim durdurdum.Arkadaşım yetişti;düşmeden kaldırdık.şimdi anahtarla nasıl stop edeyim ben burada.İlaveten benim anlayamadığım konu ne pro yu nede furkanı beyi tanırım ama neden proya böyle saldırılmış ben anlamadım.Sonuçta oda yardımcı olmaya çalışıyor.Hoş biraz cakacıymış ama.
    Metin ÖZKUL

pompicik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar ben izah edeyim;

O düğme yurtdışından Türkiye ye için modellere özel olarak ekleniyor. Arabada Türklerin rampa aşağı boşa atma alışkanlığını bildiklerinden böyle bir yöntem geliştirmişler. Yokuşaşağı gazı yedirip düğmeyle stop ettiriyorsun. Eğer kontağa filan uzanayım deyipte dengeni kaybedip düşme diye
    http://www.kaan.in

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Motor dustu benzin sizdiriyor kontak kilitidi sikisti , dugmeye bas tum elektrigi kes.Olay bu aslinda.
    Bu sistemin fabrikalardan geldigini dusunuyorum, fabrikalardaki tum makinalarda bu var senelerdir.
    Ama benim basima gelse direk beniznin akmamasi icin tikarim ,kirmizi dugmeyi gozum gormez malum benzinin litresi 2.90 ytl

Acikcasi Prometheus dedigi dogru , ama bazi seyler lerde uluslararasi standartlar var "Aynadaki cisim gorundugunden daha yakin gibi" O yaziyi okumaya calisirken kaza yapani da biliyorum ben
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Herkes bu 'kırmızı düğme' için bi şeyler söylüyor ama ben bu düğmeyi ağırlıklı olarak kırmızı ışığa yakalanmışsam ve de kırmızı yeni yanmışsa motoru stop ettirip benzinden tasarruf etmek amacıyla yapıyorum.(Bunu da TT Arif abi ile bi kaç kez kırmızı ışıkta yanyana gelmemden ve tümünde de motoru bu düğmeden stop etmesinden ve yeşil yanınca çalıştırıp 'uçup gitmesinden' sonra yapmaya başladım.
    (Direk marşa basıp çalıştırdı ve gitti.R1'e düz kontak ta yapmayacağına göre mutlaka şu meşhur 'kırmızı düğmeyi kullanmıştır')

Gerçi benim CBF 250'nin ortalama 1 dakikalık beklemeden edeceği tasarrufla hesaplarıma göre yaklaşık 350 yıl sonra tekrar bi CBF 250 alınabilir belki ama özellikle büyük hacimli motorlarda daha kısa vadede bi gıdımda olsa tasarruf sağlayacaktır.(350 yıl olmayacağı kesin ama ne kadar olacağını da bilemem artık.)

Tüm bunların dışında 600 cc ve üzeri 4 silindirli motor kullanıcıları bilirler,özellikle grenajlı olan sportlar hiç durmadan 1000'lerce Km gitse bile bi arızası yoksa hararet yapmaz ama hele de yazın ortasında kırmızı ışıkta bekleme yaptımı harareti normalde hareket halinde iken 60-80 arası filan seyrederken ışıkta 90 ve üzerini zorlamaya başlar.Bu meşhur 'kırmızı düğmeyle' ışıkta bekleme anında kısa ve kolay yoldan motoru stop ederek bu duruma bi nebze de olsa önlem alınmış olur.

pro mesajlarımı silmişsin yine hoca. Her gün en az 2-3 siliyosun.
    uyarı yok bişi yok.
    Böylemi siliniyo artık forumda mesajlar ?
    Comfirmation Bias

Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    İhraçlara başlık açtık ama görmedin heralde Açıklamayı en başta yazmıştım, daha tartışmanın ilk mesajında; tartışma sürerse silinecek mesajlar diye. Onu da görmedin demek. Her neyse konuyu dağıtmayalım. Bir durum olursa ÖM atalım
    Onur Yollarda

O kırmızı butonu kullanman gerektiği zaman farkedip kullanacaksın!

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler