Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

asyamotorda fren kitlenmesi

REKLAM ALANI
    stavro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial KT 125 siyah
    selambeyler
    bugun yolda giderken asyamotorun ÖN freni kitlendi frene değmemle birlikte hemen lastiği kitliyordu nedenini anlayamadım

kadıköyden üsküdara kadar her ön fren basışımda ön teker kitleniyordu motor yavaşlamıyordu sadece arka frenle gelebildim sonra tek başına düzeldi nedenini bilen varmı ??

çok şanslıyım başıma bişey gelmediğinden dolayı bi ara yavaşlamam gerekince motor aniden hızlandı ön frene bastığımda çünkü lastik kitlendi ve tecrübem olmasa şu an hastanedeydim
    Stavros fm Istanbul

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    E_M_R_E_sen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 ybr 125 :D
    gecmiş olsun... neyseki ucuz atlatmışsın.birde ön teker kilitleniyor ama motor yavaşlamıyor demişsin ama nasıl olur ön teker kilitlendimi takla atardın
    ANKARA MT

Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    O dediğin pisiklette olur Emrecim

Ön teker kilitlenince motor yan yatar düşersin. Ancak neden kilitlendiğini anlamadım.
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

Motosikleti
    Mondial KT 125 siyah
    abi ön teker kitleniyor motor buz pateni gibi kayıyor sanki yerler nemli gibi ama nemli değil en küçük fren basışımda kitleniyor hemde
    Stavros fm Istanbul

Motosikleti
    ne istersen var :P
    aynı sorun bende de oluyor, (motorlarımız aynı)
    servistekiler açıklamasını yapmıştı ama unuttum,
    hidrolikle mi alakalıydı, başka birşey miydi hatırlayamıyorum
    [COLOR="Red"][B]geçmişte BUnReCU idi[/B][/COLOR]
    [B]ama hâââLâââ[/B]
    [B][COLOR="Magenta"]chica del viento[/COLOR][/B] [B]of 01 [/B] :cherry: & [B][COLOR="Lime"]miss dr[/COLOR][/B] ::159::

Motosikleti
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O dediğin pisiklette olur Emrecim

Ön teker kilitlenince motor yan yatar düşersin. Ancak neden kilitlendiğini anlamadım.
    şöyle söyleyeyim ya arkadaş olayı tam anlatamadı yada biz anlamadık. motorda giderken ön disk (abs) kitlendimi motordan kesin düşülür ben bunu bilirim.ister takla ister yana yatsın sonucta düşülür.
    ANKARA MT

Motosikleti
    Mondial KT 125 siyah
    abi basbayağı ön frene bastığım anda ön fren patinaaj çekiyor motor kontroldem çıkıyor ve konatrolü sağlamak için hemen freni bırakıyorum
    Stavros fm Istanbul

Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    stavro tarifinden hiçbir şey anlamadım ben. "Ön fren patinaj çekiyor" ne demek abi? "Ön lastik kayıyor" mu demek istedin? Eğer öyle demek istediysen neden öyle demedin de yordun bizi
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

Motosikleti
    Mondial KT 125 siyah
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    stavro tarifinden hiçbir şey anlamadım ben. "Ön fren patinaj çekiyor" ne demek abi? "Ön lastik kayıyor" mu demek istedin? Eğer öyle demek istediysen neden öyle demedin de yordun bizi
    evet kayıyor neden anlamadım frene değdiğim anda
    sonra düzeldi ama
    Stavros fm Istanbul

Motosikleti
    valla prometheusun dedigi gibi bende bişi anlamadım.ön teker kayar.patinaj cekmez eger önden cekişse senin motor onu bilmem.
    ANKARA MT

Motosikleti
    Mondial KT 125 siyah
    özür dilerim arkadaşlar kayıyor işte
    2 şeritli yol sağda otobüs solda oto virajlı bi yol araya girerken ikisinin yol daraldı ben hafif yavaşlayayım ve otobüsün arkasına geçeyim dedim
    çok az fren kullandım ön ve arka ama ön lastik kaymaya başladı kontrolü kaybeder gibi oldum virajda kayınca ön teker ama freni bırakınca düzelttim motoru sonra dedim allah allah yolmu kaygandı birazdaha gittim tekrar denedim tekrar kaydı ön lastik
    duramıyordum yani

Alıntı BUnReCU adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi gerçekten önemli bi konu bi kere daha yapmıştı ben üstelemedim ama bugun hayatımdan oluyordum

10 km sonra düzeldi kayma durdu
    bi arada arka frendede yaptı aynı olayı ama nede olsa arka fren bişey olmaz dedim sonra düzeldi

Alıntı BUnReCU adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi gerçekten önemli bi konu bi kere daha yapmıştı ben üstelemedim ama bugun hayatımdan oluyordum

10 km sonra düzeldi kayma durdu
    bi arada arka frendede yaptı aynı olayı ama nede olsa arka fren bişey olmaz dedim sonra düzeldi

neyden oluyor acabaaa?
    Stavros fm Istanbul

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Servise git ABS yi resetlesinler

Şaka bir yana neden olabiir yukardan aşağıya sıralıyalım;

1. Fren maneti herhangi bir nedenden dolayı basılı kalıyor olabilir, motor durur haldeyken bir gözlemle bakalım manet rahat şekilde hareket ediyormu yoksa sıkışma var mı?

2. Fren manetini sıktığınızda ana fren merkezindeki (hani içinde yağ olan kutucuk) lastik sıkışıyor ve hidroliği her daim itiyor olabilir. Yine motor durur vaziyette iken fren manetinin rahat çalıştığından emin oldukdan sonra bu lastiği kontrol et bakalım. Yani freni sıkdığında fren maneti fren merkezinin kenarındaki bir lastiğe basınc yapar, o lastik freni bırakdıığında geri geliyormu kontrol et.

3. Fren merkezindeki (diskin üstündeki merkez) kaliper lastikleri bozuldu yada kaliper ile arasında aşırı yapışkan pislik var ve fren bırakıldığında kaliperin geri gelmesine izin vermiyor. İşte bunu kontrol etmen zor olacak, ya servise git yada bilen birinden yardım alıp kontrol et. Temizleme ve alıştırma sonucunda düzelebilir, olmadı kaliper lastiklerini değiştirmen lazım.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Motosikleti
    Mondial KT 125 siyah
    selamlar
    bugün yine motora bindim abi virajlarda ön taraf dağılıyormuş gibi oluyor ne oldu bu motora ön lastikmi kayıyor anlamıyorum abi yaaa
    Stavros fm Istanbul

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu önemli bir sorun servise götürsene , daha ne bekliyorsun?
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

ogulcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbx 250 twister HONDA hayat ONDA
    yapacagın sey servıse danısmak
    [i][u][b]''''GERCEKCI OL İMKANSIZ OLANI İSTE'''' 34 AZ 3637 TEK ASKIMM MOTORUM HERSEYIMMM.
    AMA MALESEF SATIYORUM.....[/b][/u][/i]
    [b]Denize ve Özgürlüğe[/b]

myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    cin motorların bir cogunda oluyo... Fren merkezinde balataların oldugu yerde bi vida var arkadaşlar onu acıp biraz içinden yag bosaltıyolardı ve bi süreliginede olsa düzeliyodu...
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    at çöpe asyayı ...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

teknikhoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    stovro merhaba;
    Öncelikle bayramn ve yeni yılın kutlu olsun. (tüm motorcu dostlarında)
    eyong'un dediklerine tamamen katılıyorum. Lütfen bunları dikkate al.

Asyanın hangi modelini kullanıyorsun. Bende 125T modeli var. Ön frenlerden frenleme esnasında takırtı ve kilitlenmelerle karşılaştığımda şunları yaparım:
    1- Kilitlenme genellikle kalitesi son derece düşük balataların toz veya çamurdan dolayı yüzeylerinin bozulmasından kaynaklanıyor Ayrıca 3mm civarında olan disklerde hafif sıcak-soğuk değişimlerinde (örneğin frenlemeden hemen sonra girdiğin sudan veya dengesiz frenlemeden) hemen çarpılabiliyor. Bunları kontrol et.
    2- Fren balatalarını çıkart (cumaya kadar sana nasıl çıkartılır resimler gönderirirm.
    3- Balataları zımparala ve temizle (asla yağlama) diski bir bezle sil ama sakın zımparalama
    4- Kaliperi (balataları tutan alüminyum parça) teker diskine bağlayan civatayı yeniden imal ettir (sana cuma günü ölçüleri vericem)
    5- freni takarken mutlaka fren hidroliğini değiştir.
    6- ABS dedikleri şey hollandalı bir türk mucidin ABS BREAK adlı bir fren fabrikası kurup, ABS markasıyla sattığı bir üründür. anti Bloke System ile hiçbir alakası yoktur. Güvenme
    7 Lastikleri kontrol et. Havası azalmış veya kabak olabilir.

Şu an ankaradayım. Motor ve evim Adana'da döndüğümde sana resim gönderirim.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı teknikhoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    stovro merhaba;
    Öncelikle bayramn ve yeni yılın kutlu olsun. (tüm motorcu dostlarında)
    eyong'un dediklerine tamamen katılıyorum. Lütfen bunları dikkate al.

Asyanın hangi modelini kullanıyorsun. Bende 125T modeli var. Ön frenlerden frenleme esnasında takırtı ve kilitlenmelerle karşılaştığımda şunları yaparım:
    1- Kilitlenme genellikle kalitesi son derece düşük balataların toz veya çamurdan dolayı yüzeylerinin bozulmasından kaynaklanıyor Ayrıca 3mm civarında olan disklerde hafif sıcak-soğuk değişimlerinde (örneğin frenlemeden hemen sonra girdiğin sudan veya dengesiz frenlemeden) hemen çarpılabiliyor. Bunları kontrol et.
    2- Fren balatalarını çıkart (cumaya kadar sana nasıl çıkartılır resimler gönderirirm.
    3- Balataları zımparala ve temizle (asla yağlama) diski bir bezle sil ama sakın zımparalama
    4- Kaliperi (balataları tutan alüminyum parça) teker diskine bağlayan civatayı yeniden imal ettir (sana cuma günü ölçüleri vericem)
    5- freni takarken mutlaka fren hidroliğini değiştir.
    6- ABS dedikleri şey hollandalı bir türk mucidin ABS BREAK adlı bir fren fabrikası kurup, ABS markasıyla sattığı bir üründür. anti Bloke System ile hiçbir alakası yoktur. Güvenme
    7 Lastikleri kontrol et. Havası azalmış veya kabak olabilir.

Şu an ankaradayım. Motor ve evim Adana'da döndüğümde sana resim gönderirim.

sayın hoca sizde teknik bilgiler olduğuna göre motorunuzu almadan önce piyasayı ve ürünü incelemiş olmanız gerekir diye düşünüyorum...beni ilgilendirmez ama neden aldınız bunu..yani hadi anlamayan alır eyvallah...hevesdir başlangıcdır...ama işi bilende bunu yaparsa halimiz nice olur değilmi...

en azından aynı rakama 2.el Honda BEAT...İNNOVA..Kymco agılıty 125 vs alabilirdiniz...saygılar...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

ultraukala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR600RR06
    Alıntı E_M_R_E_sen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şöyle söyleyeyim ya arkadaş olayı tam anlatamadı yada biz anlamadık. motorda giderken ön disk (abs) kitlendimi motordan kesin düşülür ben bunu bilirim.ister takla ister yana yatsın sonucta düşülür.
    Ön teker kilitliyse düşülmez sadece kayılır ama ön teker kilitliyken durursanız işte ozaman yerde olursunuz...
    AKIN FİDAN

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler