arkadaşlar ; eşim ardçı iken ayakkabısı sıcak egzoza farkında olmadan dokunduğu için nikelajlı egzoz üzerinde çirkin siyah bi leke kaldı . Nikelajı bozmadan bu lekeyi egzoz üzerinden nasıl çıkartabilirim ? yardımlarınızı bekliyorum.
arkadaşlar ; eşim ardçı iken ayakkabısı sıcak egzoza farkında olmadan dokunduğu için nikelajlı egzoz üzerinde çirkin siyah bi leke kaldı . Nikelajı bozmadan bu lekeyi egzoz üzerinden nasıl çıkartabilirim ? yardımlarınızı bekliyorum.
ben bılıyom işte solıcem sımdı bıraz tuz bıraz sırke uzum sırkesı alıyon bır kapta karıstırıyon bunu bulasık telıyle lekeyı sılıyon lekenın cıktıgını goreceksın bunu bızzat denedım
Kawasaki z750s O Bir Aşk
Benim bir önceki motorumum egsozunda nerden geldiğini anlamadığım benzer bi leke vardı. Yıkayınca, silince geçmiyordu. Bi pamuğa aseton döküp lekenin üzerine iyice bastırıp dairesel hareketlerle silince lekeden kurtuldum. Nikelajda herhangi bi deforme olmadı. Bi dene istersen, benim lekenin nerden geldiğini anlamamıştım ama muhtemelen artçının ayakkabısından dolayı olmuştu.
[I]Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir...[/I]
Motosikletimi, eşiyle beraber gezmesi için arkadaşıma verdiğimde, eşinin iki ayakkabısı da iki egzoz üzerinde erimişti.Gitti bizim Kanuni-Tiger'in egzozu derken, mazot ile bulaşık telini sürt diyenler oldu.Hiç tavsiye etmem yorucu ve faydasız.
Egzoz biraz sıcak iken maket bıçağı ile usulca kazıdık, eskisi gibi oldu.
Gönül ne gezi ister, ne dernek şahane;
Gönül iki kalıcı dost ister, motosiklet bahane.
sicakken ince ince silin ama nikelaja zarar vermemeye calisin.sonra pamuk ile pasta mudahalesiyle eski haline doner
Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion
aseton ya da tinerle çıkarmıştım daha önce. dikkat et çıkarmaya çalışırken ekzozu çizme.
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
Yapı marketlerde nalburlarda filan metal temizleyici ve parlatıcı bir ilaç var, 2-3 YTL birşey. Bununla hjem eksozdaki lekeleri çıkartırsınız hemde eksozunuz ilk günkünden bile daha temiz ve parlak bir hale gelir. Sadece eksoz değil parlak her metali bununla silebilirsiniz , yüzüğünüzü bile
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
en pratiği cilint bang pas sökücü olanı mükemmel sonuç weriyo ve 7 ytl
<%)))))))))))><<< ::pcgum:: ***ReBeL***::pcgum::
benimde eksozumda vardı.
soğukken pasta ile sildim. hiç leke kalmadı.
hem benimkinde bayaaaaaa bi vardı.
arkadasımın terliğinin tamamen alt kısmı.
Enduro Dalaman
www.facebook.com/dalamanenduro
TANIMI
- Macun kıvamlı, konsantre, yoğun metal parlatıcı
UYGULAMA ALANLARI
- Metal yüzeylerde zaman içerisinde oksitlenme sonucunda oluşan mat görünümü yok eder ve yüzeye parlaklık kazandırır. Çelik, alüminyum, bakır, çinko, nikel, demir, kalay, altın, gümüş gibi metallerde kullanılır. Otomobil, ütü, mutfak eşyası, armatür, deniz araçları, alüminyum doğramalar, altın, gümüş takılar ve aksesuarlar, merdiven korkulukları, trabzanlar, metal aksesuarlar başlıca kullanım alanlarıdır.
TEKNİK ÖZELLİKLER
Yoğunluk : 0,4 kg/Lt
Görünüm : Krem beyaz
PH : 8-9
Dispersiyon zamanı : Ca.30 dakika (soğuk suda)
Raf ömrü : Serin ve kuru ortamda 12 ay
UYGULAMA
- Temiz bir bez ya da sünger yardımıyla yüzeye yayılır, oval hareketlerle metale iyice yedirilir.
- Yüzeyde beyaz bir tabaka oluştuktan sonra tekrar temiz bir bez ile yüzey parlatılır.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
bende de aynı dert vardı. egzostu hafif sıcak iken herhangi detarjanla yıkadım ve sonra turtlewax silver-chrome metal-krom parlatıcısı ile temizledim. yumuşak ve nemli bir bezle uyguladığım için çizilmedi
arkadaşlar öneriler için hepinize teşekkür ederim. ancak pasta ile temizleme sırasında nikelaja zarar verecektir. çünkü pasta uygulaması bir çeşit metal üzerinden talaş kaldırma yöntemi olduğunu biliyor ve nikelaj kaplamasını kaldırdığını tecrübe etmiş arkadaşlar var. ama diğer yöntemlerden yapabileceğimi hafta sonu deneyip ortaya çıkacak sonucu bildireceğim
ya sıcakken egzoz al bır jılet yawsaca zarar wermeden kazı
[i][u][b]''''GERCEKCI OL İMKANSIZ OLANI İSTE'''' 34 AZ 3637 TEK ASKIMM MOTORUM HERSEYIMMM.
AMA MALESEF SATIYORUM.....[/b][/u][/i]
[b]Denize ve Özgürlüğe[/b]
Benim egzostlarda da sürekli bu tip izlerden oluşuyor. Kendi motorum için praktiker'den arexons marka krom parlatıcı aldım. 9 ytl. Tek kelimeyle süper. Hem kolayca çıkarıyor, hemde parlatıyor. Çabuk bitecek kadar da az değil üstelik
Eating tar and gasoline
Every light I see is green
Open pipes, my machine's triple-plated chrome
Peki ayakkabıda kalan egsoz izi nasıl çıkacak? Botumda koskocaman bir iz var. Motor üzerinde zıplarken oldu..
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
benimde motorumun arka ayaklıkları yeterli gelmiyor ve sürekli bu tip durum
larla karşı karşıya kalıyorum , öncelikle ben arka ayaklıkları değiştirme olanagı
varsa, onları daha büyük bir ayaklıkla degiştirin derim,
gelelim izlere : tüm arkadaşların bir çözüm yöntemi var ,benim de birçok
arkadaşımız gibi crom parlatıcılar sayesinde bu tatsız durumdan kurtuldugum oldu,
gerekli bilgilerdi teşekkürler....
Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)