Merhaba arkadaşlar bugun çok şükür ilk motorumu aldım. Ancak debriyajda problem oldugunu farkettim. Debriyaj çok sert, ayrıca baya bi sıkmama rağmen kavarama tam ayrılmıyor. Bunu servise götürsem kaça patlar acaba yada kendim yapabilir miyim?
Merhaba arkadaşlar bugun çok şükür ilk motorumu aldım. Ancak debriyajda problem oldugunu farkettim. Debriyaj çok sert, ayrıca baya bi sıkmama rağmen kavarama tam ayrılmıyor. Bunu servise götürsem kaça patlar acaba yada kendim yapabilir miyim?
Debriyaj çok sert ise öyle kullanma sakın debriyaj balatalarını yersin... Onu ayarlamak çok kolay , gidondan ve motordan ayarlanıyor... Telin gittiği yeri izle , motorda, orada bir ayarlanabilir vida olacaktır... Oradan gevşetebilirsin güzel kıvama gelene kadar...
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Yeni motor ise debriyaj teli yağsız ve ayarsız olabilir.
Uzun süre yatmış ise balatalar yapışmış olabilir.
Ayırmamasının sebebi,tüm bunlardan başka viskozitesi yüksek (kalın yağ)konulmuş olabilir.
Bu sorun sabahın ilk saatlerinde ve motor soğuk iken olabilir.
Denizlide artık sabahları soğuktur.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
Madem Yeni Aldin Motorunu Gİt Gotur Servİse Yaglayip Bİ GÜzel Yapsinlar...
Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...
Debriyaj kolunun dibinde ayar vidası var....Ayar vidasını biraz sıkarsan gevşer...Ama ayırmayla problemin devam ediyorsa servisine götür....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
ustalar soylemis zaten herseyi
ama ben balatalarin yapiacagini dusunmuyorum.cunku ya tam ayirir ya hic ayrimaz
Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion
abicim sen en iyisi eline bi tene cekiç al, hatta bizde balyoz var gönderiyim sana, motorun sagına solun a 5-10 tene döşen ya calısır yada temmelli bozulur
simidedin hayırlı olsun abicim k.i.b byyyy
bende de aynı sorun war ama gidiyo boşwer
o zaman debriyajiniz elinizde kalmadan gidin ustanin birine gunahini odeyin
Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)