Arkadaslar , bir katalogda okudum. iki silindirli 125 cc lik motosiklet 13 hp , tek silindirli 10.1 hp. Tek silindirlinin maksimum hizi 90 km\sa , iki silindirlininki 120 km\sa.
Neden bu sekilde ? ikisi de 125 cc degil mi?
Arkadaslar , bir katalogda okudum. iki silindirli 125 cc lik motosiklet 13 hp , tek silindirli 10.1 hp. Tek silindirlinin maksimum hizi 90 km\sa , iki silindirlininki 120 km\sa.
Neden bu sekilde ? ikisi de 125 cc degil mi?
dediklerin ramzeyin 125cc motorları çift silindir daha fazla guc uretiyor
nezih kuzyaka
Bizde egitim motoru oalrak YBR 125 vardı.. gecen ay sattık ve Ramzeyin 125 çift silindirilisini aldık.. 13 HP ve 120 KM tamamen YALAN!
Kullanam kılavuzunda max hız 95 km diyor. ve de 10.000 de redlina a giriyo o devirde de 100 le gidiyor.. Oysa YBR de 10.000 de redline a giriyordu ama 8500 devride 100 le gidiyordu..
Öte yandan ramzeyde çift silindir oldugu için tork yok. yani 5000 devrin altında sorun var.. YBR 2000 devirde bile çekerdi.. Ama ramzey bariz daha az yakıyor..
Böyle bir çelişki var işte..
Eralp TEREM
motogiyim.com
motoregitim.com
ikisilindirli motosikletlerin daha az titresim verdigini bir yerde okumustum.
Eralp dostum ben birşey sormak istiyorum..Senin dediğinden anladığım kadarıyla aynı hacimdeki (cc) motorlardan iki silindirlisi daha az yakıyor anlamına mı geliyor.
Mesela bir örneklemek gerekirse 250cc ve tek silindirli olan Kanuni Tiger ve yine mesela Aynı hacimdeki Kanuni seyhan 250 (bu ikisini aynı markanın motoru olsuğu iiçn verdi,nunlar başka markalarda olabilir) diyelim.Bu iki motordan hangisi daha fazla yakar..
yoksa bu sadece 125cc lik için mi geçerli.
ŞŞŞŞŞŞŞ...sadece sessiz ol.....
seyhan 250c tek silindir değildi diye biliyorum ama yanılıyor da olabilirim.
imza, safrane
Evet seyhan 250 çift silindirli.Orda biraz cümle düşüklüğü var,benim demek istediğim şu tiger tek silindir,seyhan iki silindirli.ve bu iki motor aynı hacimli.hangisi daha fazla yakar bazında kastetmiştim.
Ama şu varki bu iki motorun ağırlıkları farklı,yakıt ı tek ve iki silindir şeklinde oranlayamayız.Ama eğer aynı motor olduğunu varsayıyorum,bir tipi tek silindirli,diğeri iki silindirli.Hangisi fazla yakar
ŞŞŞŞŞŞŞ...sadece sessiz ol.....
Ben bir tuketici sikayet sitesinde birisinin seyhan 250 icin seyhan 250 araba mi? basligi altinda 'Araba kadar benzin yakiyor.' diye sikayette bulundugunu okumustum.
sikayetvar.com
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)