Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: Kanuni Seyhan 250 c(ilk yerli chopper) mi scooter mi?

Katılımcı sayısı
41. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Kanuni Seyhan 250 c

30 73.17%
  • scooter

11 26.83%

KANUNI SEYHAN 250 C

REKLAM ALANI

selamlar,
    oncelikle forumunuza yeni katildigimi belirtmek isterim...
    aranizda kanuni seyhan 250 c (yeni yerli chopper) kullanan var mi? bunun honda rebel 250 CMX oldugu soylenmekte. ayrica aslinda taywan mali oldugu ver turkiyede monte edildigi soylenmekte... butun bunlara ragmen almayi dusunuyorum... bazen de 250cclik bir scooter almayi dusunuyorum... bilgisi olanlar bizleri de bilgilendirirse sevinirim..
    saygilar
    makaveli...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Peugeot Speedfight II
    hoşgeldin forumumuza, ben gidip baktın o motora, tipi oturması kullanması fln baya rahat ama motor biraz ufak kalmış 130-140 anca yapıyomuş gerçi bi hız motosikleti diil, yetene yeter
    bildiim kadarıyla parçalar çinden gelio burada monte edilio.
    saygılar ;)
    safrane

citronium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '06 YZF R6
    bende motorize dergisinde motorunun amerikadan geldiğini vemontajının Türkiyede yapıldığını okudum!

Motosikleti
    Peugeot Speedfight II
    ben kanuni satan bi bayiye sordum bgn, hatırladığım bilgiyi teyid etti, parçalar çinden gelip burada monte ediliomuş

hmm bence iyi motor gösteriş olarakta şık ama hız istiyorsan alma

aliberkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Z750S
    bence ikinci el bir honda al satyması falan daha kolay olur
    06 AB 3263
    0 Rh+
    Bugün kaç motorcuya selam verdin?

bende national geographic'te okudum, motoru mars'tan şasi'si jüpiter'den geliyormuş

eğer scooter ile kıyaslıyorsan bence kanuni 250 c al.scooter motosiklet değildir.duydunmu speedfight?

ehueheu nedir jawa

juniorR1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yuzme,motosiklet,bilgisayar
    250cc lik scooter duymadım ama varsa bilmiyorum
    MOTOSİKLET ÖZGÜRLÜKTÜR

junior max scooterlar var 250 cclik ama normal scooter olarak benım bıldıgım piaggio 200 var birde runner 180

danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    suzuki burgman 400 var bi de o ne türünde?
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

aliberkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Z750S
    burgman 650 de triptronik sanzıman bile var scooter kavramına uymayan bi alet.
    daha cok otomatik vitesli yavru goldwing tarzında.
    kesinlikle scooter değil
    06 AB 3263
    0 Rh+
    Bugün kaç motorcuya selam verdin?

juniorR1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yuzme,motosiklet,bilgisayar
    scotter bahsettiğim BWS 100cc gibi yoksa 650cclik bile var ama 250cclik hiç yok bence
    MOTOSİKLET ÖZGÜRLÜKTÜR

Motosikleti
    Peugeot Speedfight II
    Alıntı jawa adlı üyeden alıntı
    bende national geographic'te okudum, motoru mars'tan şasi'si jüpiter'den geliyormuş

eğer scooter ile kıyaslıyorsan bence kanuni 250 c al.scooter motosiklet değildir.duydunmu speedfight?
    kusura bakma da scooter motorsiklet değil ne demek? nedir scooter sana göre sevgili jawa?

ikiteker.org ve motordelisi.com'da da bir kaç yorum yazmıştım buraya da yazayım...

250C'yi Ocak başında çıkar çıkmaz aldım ve 2500 km kadar yol yaptım. Öncelikle şunu belirteyim araç uzakdoğu yapımı, Kanuni yazısı dışında yerli filan değil yani. Motoru da Suzuki'nin Çin fabrikası çıkışlı (belki de Tayvan) dediler.

Ben almak için acele ettim, siz etmeyin 1-2 sene modelin oturmasını beklemekte fayda var. Ayrıca hız hiç beklemeyin 100-120'ye çıkmak için çok bağırttırmanız gerekiyor ve sele ile gidona fazla titreşim veriyor, yoruyor. İdeal ve zevk alarak kullanımı 70-80 km/h civarında.

50 km/h hızda 5.vitese çıkıyorsunuz, bu aslında kalkışlarda bir avantaj olmuş ama yakıt tüketimini etkiliyor. Ben 100 km'de 4,5 litre gibi yakıyorum, 6 litre yakıyor diyenler var.

Şehir içi kullanım için ideal ama orta-uzun mesafe şehirlerarası yol yapamazsınız, en azından yorulmadan yapamazsınız.

İki silindir diye iki karbüratör takmışlar, performans vermemiş, sattıklarını çağırıp üç vakte kadar uzakdoğudan gelecek olan tek karbüratörlerle değiştireceklermiş. Yakıt tüketiminin bununla da ilgisi var tabi.

Depo izolasyonu iyi değilmiş, serviste elden geçiriyorlar, biraz fazla yağmurda su alıyor, öksürmeye başlıyormuş, neyse ki benim başıma gelmedi.

Bunun dışında yedek parça ve servis maliyetleri ucuz ama henüz yeterli yedek parça dağıtımı yapılmamış, yanan sinyal ampulunu bile bulamadim, baska bir sey taktik. Arka lastiğim patladı, orijinali yoktu MZ301 iç lastiği taktık.

Kısacası, tekrar söylüyorum acele etmeyin, şimdilik uzak durun. 5-6 bin kilometreye geldiğimde ve karbüratör değiştiğinde tekrar yorum yazarım.

Kendi açımdan daha öncesinden 9-10 bin kilometrelik bir MZ301 tecrübem olduğu için daha güçlü bir motor almak daha uygun olabilirmiş ama bazı sorunlar giderildiğinde Seyhan 250C başlangıç için iyi bir alternatif olabilir diye de düşünüyorum. Tamamiyle olumsuz değilim yani. Ayrıca bunun yanında Scooter tabi ki tercih edilmez, görüntü ve ses yeter. "Ötmezse ötmesin tepeli olsun" durumu...

W-GO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motorsiklek
    Bence kanuni 250 C şehir içi için ideal karizmatikbir motor. Hem diğer chopper lara oranla daha ucuz. Malum aldığımız motoru satmak zor oluyor. Onun için ben ucuz ama yakışıklı motorları tercih ediyorum. Kanuni nin bu güne kadar yaptığı en iyi motor diyebilirim. Bir kez kullandım çekişi şehir içi için tatminkar. Koltuğu rahat, fazla sesli değil siyahı gayet karizmatik bulabilirsem ikinci elini alacağım.

Motosikleti
    Kymco Agility City
    Alıntı juniorR1 adlı üyeden alıntı
    250cc lik scooter duymadım ama varsa bilmiyorum
    dostum ne diyon 650 cc lik scooterlar var 250 lik neki
    :bestmt:

bnde 2004 kasasını almak istiorum sizce temzini bulsam bu motorlar iymdr fazla hıza gerek yok 130-140 ypsa yeter

kemanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaslar ben ilk defa motor alacagım seyhan 250cc almayı düşünüyorum bilgili arkadaslardan onerılerını beklıyorum

Motosikleti
    2008 R6
    Alıntı kemanist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaslar ben ilk defa motor alacagım seyhan 250cc almayı düşünüyorum bilgili arkadaslardan onerılerını beklıyorum
    Bana kalırsa mondial mct daha göze hoş geliyor. Telli cant olanından alırsan iyidir. Arkadaşımda vardı uzun yoluda iyi dedi. Çok fazla kullanmadım. ama rahattı ve atak bir motordu.eksozda ufak bir oynamayla ( abartmadan)çok tatlı bir tını yakalıyorsun, bağırmıyor ama ses mükemmel.Şimdiye kadar kullanan hiç kimseden bakımları hariç şikayet duymadım. Hor kullananların ki bile. Akü sıkıntı. Üstündeki aküler adi. Yada şansına akü iyide çıkabilir )) Yakıt biraz sarfiyatı var ama abartılı değil. Makul kullanımla ki bu motorla yarışa girmeyeceksin yakıt sıkınıtısı çok olmaz. Elbette cglerden fazla yakacak ))

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler