Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kawasaki Er5 Yakıt sarfiyatı testi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    pcx 125 / 2018
    Alıntı Arjantinli69 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    senin motora acil tarafından bir bakım lazım.bakım parasını yakıta harcıyorsun
    yada devirsiz kullanıyorsun diyeceğim.
    yoksa meret motor o kadar yakmıyor
    100 km de 4-5 lt arası şehir içi.
    ne O öyle bende 80 km ile sürsem benim er 5'i her halde km de 150 krş anca yakar
    bakım lazım evetbende diyorum zaten var bir ayarsızlık, ama çoğuna göre 500 cc motor için normal değerlermiş.mesela şu an depo yarıda 130 km yol yaptım.bazen devirsiz kullandığım oluyor.işyerim sultanahmette ve ciddi bir trafik problemi var dur kalk vs.fazla yapıyorum.fakat haftasonları ümraniye gidiş-geliş tem de 180-190 gittiğimde oluyor.gerçi motor debriyaj istiyor ondanda olabilir..dün aldım LUCAS marka balata seti fakat taktıramadım,haftaya kaldı...ondan sonra düşeceğini umuyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

2005 model er5im şehir içinde 5 6 lt arasında yakıyor.Full bakımlı bir motor.bu arada fabrika değerlerinde bile 5 lt idi sanırım 100 km de. ki bu değerler fabrikada uzun yol verisi olarak bizlere iletiliyor + üzerinde insan olmadan manuel olarak fabrikadaki değerleri iletiliyor.

Arjantili69 dostum senin motor gerçekten çok az yakıyor.Peki performans nasıl? Örneğin orjinal değeri olan 5 ile 6 saniye arasında motor rahatlıkla 100km hıza ulaşabiliyormu?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:06 ----------

Alıntı srhtsglm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Full depo 55 TL (reserve hariç) şehir içi devirli-devirsiz kullanım toplamda 230 km yol yapıyorum.ortalama 24 krş yakıyor.
    Dostum bir hesap hatası yapıyorsun.Simdi er5 reserver hariç depo 11 litre Reserv ile 14 litre oluyor. simdi 11 litre benzin 4.2 den 45 civarı birşey yapıyor.Fakat motor komple boş iken 60 tl lik benzin alıyor ( 14 litre ) simdi sen sanırım rezerv boşkende doldurmuşsun depoyu

Motosikleti
    pcx 125 / 2018
    Alıntı Er5Denizli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2005 model er5im şehir içinde 5 6 lt arasında yakıyor.Full bakımlı bir motor.bu arada fabrika değerlerinde bile 5 lt idi sanırım 100 km de. ki bu değerler fabrikada uzun yol verisi olarak bizlere iletiliyor + üzerinde insan olmadan manuel olarak fabrikadaki değerleri iletiliyor.

Arjantili69 dostum senin motor gerçekten çok az yakıyor.Peki performans nasıl? Örneğin orjinal değeri olan 5 ile 6 saniye arasında motor rahatlıkla 100km hıza ulaşabiliyormu?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:06 ----------

Dostum bir hesap hatası yapıyorsun.Simdi er5 reserver hariç depo 11 litre Reserv ile 14 litre oluyor. simdi 11 litre benzin 4.2 den 45 civarı birşey yapıyor.Fakat motor komple boş iken 60 tl lik benzin alıyor ( 14 litre ) simdi sen sanırım rezerv boşkende doldurmuşsun depoyu
    ben 17 litre biliyorum?çünkü reserve düşer düşmez doldurduğunda 14 litre alıyor,3 litresi reserve diye hesapladım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:36 ----------

2005 Er 5 teknik özelliklerde 17 LT görünüyor.

Uploaded with ImageShack.us

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT

Arjantili69 dostum senin motor gerçekten çok az yakıyor.Peki performans nasıl? Örneğin orjinal değeri olan 5 ile 6 saniye arasında motor rahatlıkla 100km hıza ulaşabiliyormu?[COLOR="Silver"]

'' benim motorun performansını hiç sorma,arka lastik yerinde durmuyor,bir kullanan üzerinden inmek istemiyor Üzerinde Tiger performans egzoz var fena kışkırtıyor insanı,hiç 2 silindir motor gibi ses çıkartmıyor.gazı biraz fazla çevirdiğinizde altınızdaki torku çok rahat hissedebiliyorsunuz

ER -5 rezerv konumunda 2.5 lt benzin tutuyor.komple depo 17 lt yakıt alıyor.defalarca depoyu boşaltıp temizlemişimdir sizlerede tavsiye ederim.
    ER-5 orjinal yakıt verisi 4 lt dir,kullanıma ve yüke bağlı olarak değerler degişebilir,her araçta bu böyledir.her ara. şehirler arası yolda az yakıt yakar (vites degiştirme ve dur-kalk meselesi).
    eger motorunuz 5 lt nin üzerinde yakıt harcıyorsa güzel bir ustaya güzel bir bakım yaptırın masraftan kaçmayın derim.
    zaten fazladan yaktıgınız yakıt ücretine motoru en güzel şekilde bakımını yaptırırsınız.
    kazasız sürüşler
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

Ben bu 17 litre içinde 3 litre yağıda hesaba katıyor diye biliyorum.Yanlış biliyor olabilirim ama ben depoyu tamamen boşken fullediğimde 14 litre alıyor.Benim şehir içi 5 6 litre arası yakıyor.(DEvirli kullanırım ) şehirler arası ise dediğiniz gibi 4 5 litre arası.

krş hesabı hiç bi işe yaramaz.Çünkü konu 2015 te yine açılacak.O yüzden 100 km'de kaç litre yaktığını da söylerseniz.Biz onu benzinin litre fiyatıyla çarpıp kaç kr yaktığını basit bir hesapla bulabiliriz.

işte en detaylı yakıt sarfiyatı testleri:
    http://www.motostat.eu/vehicle-stats/3293

herkes ayrı telden çalmış.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:56 ----------

diğer motorları da merak eden varsa bu link de ilginç:
    http://www.motostat.eu/stats/motor-cycles

slm arkadaşlar ben bu hafta bi test yaptım full depoyla 130 170 km arası gittim ve 260.270 arası yaptım ve 2 kişiydik bu farkıda koyun ortalama 150 cc motorlarla karsılastırmayın hız ve zevk farkınıda hesaplayın

PiNGuSHeuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF250L WR125R ZS125-30
    bu motor 270 yapabiliyor mu? neredeyse 10 lt/100 km yakmışsın

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler