Alman MOTORRAD Dergisinin Kask Testi...ÇARPICI SONUÇLAR
-
Ben o kaskları da denedim, gerçekten birbirine yakın kasklar. görünüşte sadece hava alıklarında farklılıklar var. Spec 1R, daha aerodinamik bi tasarıma sahip. Malzeme olarak nasıl bir fark var bilemiyorum. Ben Suomy markasına çok güvendiğim için almıştım. Ama bu sonuçlar benim için tam bir hayal kırıklığı... Bu arada Spec 1R Extreme'in fiyatıysa 750 Euro..
Reklamlar
-
kullanılan aynı madde...
Babamda Spec 1R war
yüksek süratte 240^tan sonra kafamda sallanıyor ve ses yankı yapıyor
275€ ki alt sınıfı..o parayı haketmiyor bence..
-
bi soru daha
nolan n84 220 euro
xlite x601 270 euro
suomy poggiali 275 euro hangisi neden
[COLOR="Black"][B][FONT="Comic Sans MS"]yellow storm[/FONT][/B][/COLOR]
-
ryangt adlı üyeden alıntı
kullanılan aynı madde...
Babamda Spec 1R war
yüksek süratte 240^tan sonra kafamda sallanıyor ve ses yankı yapıyor
275€ ki alt sınıfı..o parayı haketmiyor bence..
kask kafana tam oluyor mu? olmuyorsa zaten bu şekilde sallanması ve ses yapması normal..
trasher adlı üyeden alıntı
bi soru daha
nolan n84 220 euro
xlite x601 270 euro
suomy poggiali 275 euro hangisi neden
İlk bakışta Suomy doğru tercih gibi duruyor. Çünkü diğerlerinden daha kaliteli bir kask olduğu izlenimi var. Hem MotoGP'de bile sürücülerin çoğu Suomy kullanıyor. Ama test sonuçlarına bakınca Suomy'yi kesinlikle almamak lazım. Ben bilemiyeceğim, çok karışık bir durum..
-
kask kafama tam o konuda şüpheniz olmasın.AGV Demon Top wardı oda 220'den sonra titremeye başlıyodu AGV içi daha rahat ve sessiz ama Suomy daha bi sağlam hissi uyandırıyodu.Ancak bu testi babama gösterim bi daha hayatta takmaz...
İlnapoli: bence doğru seçim XLite olacaktır.Yani o 3 kask markası arasında kalsam ve o kadar param olsa bu test sonuçlarından sonra Xlite alırdım.Ayrıca Nolanda kullandım,rüzgar sesinden kulağım çınlıyordu.Visörü antifogsa Xlite al bence
-
ryangt hosgeldin..hizli bi giris
gusel baslangic..
))
(MDde de yaziodun dimi karistirmadim isallah)
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
-
valla açıkçası bnde xlite ile suomy arasında kaldım nie kaldım çünkü fiyat aynı kalite ve isim ortada bide suomy biraz cafcaflı yarın artık gidince son kararı vericem.
[COLOR="Black"][B][FONT="Comic Sans MS"]yellow storm[/FONT][/B][/COLOR]
-
Dergideki yazının özet tercümesi;(anladığım kadarıyla)
Yazıda genel olarak kask üreticilerine ağrı eleştirilerde bulunuyor. Motosiklet sürücülerini hayatını kurtarabilecek tek ve en önemli unsur olan kask üreticilerinin kullanıcalarına yaptığı saygıszlıktan bahs ediyor. Aralarındaki haksız rekakabeti fiyata yansıtacaklarına kalitenizi artırın türünden yorumlarda bulunmuş.
Bu arada bendeki kask uvex. Pahalı olduğunu biliyordum ama 1000 euroluk olduğunu ben de bilmiyordum. Kardeşim ebaydan 2.elini 150 eu ya almıştı.
Paylaşım için teşekkürler. Aramıza hoş geldin.
Gitti TDM kaldık yine ybr ile başbaşa..
-
cok güzel bir topic teşekkürler ayrıca bu marushin i hic bilmiyordum cok güzel duruyor
-
ryangt çok güzel bir paylaşım, hem teşekkürler, hem hoşgeldin.
Yeni yeni motosiklet dünyasına adım atan benim gibilere çok faydalı oldu. Tekrar tekrar teşekkürler.
[CENTER]Vuuuu diye aşarım dağları, enginlere sığmam taşarım :P[/CENTER]
-
Schuberth ve Arai zaten en iyi olarak bilinen markalar. Shoei onları geçse şaşırmam ama normal şartlarda Shoei onların yarım adım gerisinde olarak bilinir.
Bu testlerde gözden kaçan ikinci bir nokta ise şu... Bir markanın her ürünü aynı koruma faktörüne sahip olmayabilir. Yani bu testi marka bazında değil, sadece teste katılan model bazında değerlendirmek gerekir.
May the Force be with McLaren Mercedes
-
Girizgah süper olmuş.Eline sağlık.Hoşgeldin.
Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
Oğuz
-
konu gerçekten çok güzel 5numaralı kaska hasta oldum
-
hoşgeldin aramıza öncelikle.
paylaşım için teşekkürler
Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.
-
-
-
Schubert'i kullanmadım, sadece giymiştim. bu kadarlık deneyimime göre konuşuyorum; taş gibi bi kask. dışarda konuşulanı zor duyuyrosunuz. zaten yolculuk esnasında en sessiz kaskmış. M bedeni bile giyerken sank S beden giyiyormuş gibi zorladı. (yazdıgım 1 kere takmalık deneyim, yazdıgımı ona göre yorumlayın. yazdıklarım yanıltıcı da olabilir)
ayrıca schubert'in(alman malı) birinci olmasında testin almanlar tarafından yapılmış olmasının bir etkisi olabilir mi?
bir de çok şiddetli darbelere ragmen kaskın kırılmaması iyi midir kötü müdür?
bu arada bu siteye de hoş geldin eray.
-
emeğine sağlık
[url]http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=23339[/url] :rendeer: artvin borçka
-
[B][COLOR="Cyan"][COLOR="Purple"]Yarış kazanmak istiyorsan, ne hızda gitmen gerektiğini bilmeli ve o kadar hızlı gitmelisin; ne eksik ne de fazla...[/COLOR][/COLOR][/B]
-
Arkadaşlar, bu tip testler hiçbir zaman doğru sonucu vermez. Danışıklı dövüş yani. Testi yapanlar Alman ve ne tesadüftür ki testte birinci çıkan kask Schubert S1, yani Alman bir kask. Peki o zaman neden bu kask MotoGP'de veya SBK gibi yarışlarda hiç kullanılmıyor?
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler