Arkadaşlar, kış geldi ve sizi bilmem ama benim ellerim ne yaparsam yapayım üşüyor. Bu yüzden elcik ısıtma için araştırmaya giriştim. En iyisi Saito marka gibi görünüyor. Louis.de sitesinde 2 modeli var. Aşağıda resimleri inceleyin lütfen
Bu model 34,95 euro. 3 kademeli ısıtması var. Başlangıç 40 Watt. Yüksek 20, alçak 10 Watt.
Buda 14,95 Euro. 2 kademeli ısıtması var.
Site yöneticileri ile yaptığım yazışma sonucunda belli bir kiloya kadar 27 Euro kargo parası ödemem gerektiğini belirttiler. Sanırım 4-5 taneye kadar kargo ücreti aynı olacak. Sonuç olarak demem odur ki bir kaç kişi birleşirsek oradan bu elcikleri ucuza getirtebiliriz. Sadece elcikde olmayabilir. Birinin çok istediği ama kargo ücreti yüzünden getirtemediği malzemeler olabilir.
Ürünlerin Türkiyede'ki satış fiyatlarına gelince....İlk ürün Türkiye'de yok. İkincisine ise 60-70 Euro fiyat veriyorlar. Yani kargo ücretine katlanıp Louis'den alsanız bile daha iyi.
Bu ilk teklifimdi. Şimdi ikinci bomba geliyor. . Ben bu ıstma işine kafayı takınca baya bi araştırma yaptım haliyle. Ve gördüm ki bu ısıtmalı elcik denen şey öle çok ahım şahım bişey değil. Bir arkadaşın F650 sinde inceledim olayı. elciğe ince çelik rezistans teli sarılmış ve sisteme birde voltaj anahtarı eklenmiş o kadar.
V= I X R
W= V X I
Arkadaşlar bu iki formülü bilen bu ısıtmalı elciği yapar diyorum . Merak ettiğim kendisi elciğine böyle bir sistem yapan var mı ?. Çünkü ben bu akşam malzemeleri satan yeri buldum. Yarın gidip fiyat alacam. Bide teknik yardım rica edecem ...Hadi bakalım milet....ısıtalım elleri diyoruuuuummmm....