Isıtmalı eldivenler var. Çift eldiven giymekde çözüm olabilir.
Cygnus Rs | CBF150 | RRaptor | CBF150 | GT250 |...
Yazınızdan bir kaç mesaj sonra ezbere konuşmayalım demişsiniz. Bence de ezbere konuşmayalım İnsan vücudu 70-80 Volttan itibaren çarpılmayı hisseder. Gerilim yani potansiyel fark sonucu vücuttan doğal olarak az ya da çok bir akım geçer. İnsanı çarpan gerilimdir. Örneğin tıpta kullanılan ya da güvenlik amaçlı kullanılan elektroşok cihazlarında yüksek gerilim vardır ancak akımı çok küçüktür. Burada küçükten kastım mikroamper seviyesi ya da mili amper seviyesidir.
Tüplü TV'lerde yüksek gerilim trafolarındaki gerilim 10000-20000V civarındadır. Buna karşılık akım çok düşüktür. Ve bunun kablosuna değdiğinizde burakın çarpmayı zıplatır bile.
12V insanı hiç bir şekilde çarpmaz! Lütfen yanlış bilgilendirmeyelim.
Gelelim konu başlığına;
Elcik ısıtma yapmak gerçekten arkadaşların söylediği gibi basit bir şey. Uygun çap ve uzunlukta alacağınız krom-nikel teli (çelik tel değil )elciklere sararak bunu yapabilirsiniz. Detaylarına girip konuyu uzatmayayım. Bilgi almak isteyen olursa daha sonra buraya yazarım.
sakinşeytan arkadaşım, ısıtmaları elcik korumaların iç yüzeyine yapmak daha mantıklı ancak hava sirkülasyonu yüzünden çok çabuk soğuyacağı için güçlü ısıtıcı yapmak gerekir. Motosikletin alternatörünün bu gücü karşılayıp karşılayamayacağı önemli. Aküyü büyük takmak da kesin çözüm değildir, bu konuda fikirler gelmeden ben söylemiş olayım.
Mesut KORKMAZ
05324625892
www.mesutkorkmaz.com
eldiven takmamak için mi acaba yoksa eldiven takarkende ısınsın die mi?
bence eldiven yeterli diyrm neyse. .
Elcik ısıtmasının mantığı daha ince bir eldivenle seyehat etmektir. evet belki kar eldiveni sıcak tutar ama tombiş parmaklarla korna ve sinyal düğmelerine basmak işkence.
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
ebayda çok ucuz fiyatlara satılıyor isteyen bakabilir bana hep gereksiz gelmişdir belkide elim büyük değil belki şehir içinde kullanıyorum ondan olabilir
deri eldiven bana yetiyor (= koltuğa güzel olur ama. aslında çakmak girişi gibi bişi yapıcaksın 12 V arabalardaki gibi. Isıtmalı motor ceketi yapıcaksın. Süper olur (= Ybr'mi alayım hemen yapıcam. Ölmezsem sölerim :D
elleri ısıtıyım derken motoru yakmada
CG'lere oluyor mu ? Bende arıyorum ısıtmalı elcik.
dostum bu ürünün benzerlerini çok inceledim ısıtma kademesi olmayan türleri 40 tl civarı gördüm ancak çok kaliteli bi diğer modelini kulanandan da yorum aldım ve gördüm 2 kademe ısıtmalı 60 lira fiyatı vardı sanırım yada 65 ama toplu alımda indirim yaparlar istanbul kartal topselvide motorcu
http://www.kalyoncumotor.com/index.p...product_id=616
nekadar kaliteli kademesı ne bılmıyorum ama bende arastırmıstım bunu gordum hosuma gıtmısdı ama guvenemedm ve 10 lırada kargo parası war aramaya zamanımda olmadı dusunursenız bı arayın gorusun derım..
Keşke hayat için o iki formül yetseydi ( bu arada p=Vi W ise birim ) kesinlikle zor bir olay değil o elcik ısıtma. Ama ona bakırsanız tost makinesi de aynı mantıkta çalışıyor saç kurutma makinesi de. İş , bunları üretime geçirmekte. Ki bu adım o iki formülü kullanmak kadar kolay değil . İsterseniz bu sevdadan vazgeçin . (Çabanızı takdir ediyorum o ayrı )
Yola çıktığında değil vardığında övün ....
o kadar abrtmaya gerek yok al sana ısıtmalı elcik
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...07888414/detay
Benim cakmakligim var ybrde. Ek.tesisata bağlı, ana.anahtar ve sigorta var. Ayrıca cakmakligin ayrı anahtarı var. Cakmakliga takilabilecek ve bezin içine tel gecirerek bi elcik ısıtma yapacağım yarın yapayım hatta. Orijinal elcigin üstüne gecirecegim. 20w olsa bana yeter kurye elcigim var zaten.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)