Bence asıl motor yapımcıları karar veriyor şu kadar zamanda yağı değişsin diye.
Bence de daha aralıklı olarak yağ değiştirmekte bir sakınca yok, özellikle de motoru aşağıdaki koşullarda kullanmıyorsanız.
Ayrıca yağın RENGİ de artık geçerli bir kriter degil, çogu yeni yaglar temizleyici katkılı, yani motorun içindeki ufak parçacıkları (motora zarar veremeyecek kadar kucuk) kendi içinde "havada" tutup, bunların birikip dipte bir çamur tabakası oluşmasına izin vermiyor. Ama bu sebeple yagın rengi de çabuk koyulaşıyor.
Fakat motorunuzu TOZLU yada çamurlu yerlerde çok kullanırsanız, bunun yağa da etkisi oluyor, (hava filtresinden geçip yağa varıyor), yada ÇOK SICAK ortamlarda kullanırsanız (sıcaklık yagı bozuyor) yada soguk havalarda kısa yolculuklar yapıyorsanız hep (motorun yagın icindeki nem, buharlaşamıyor), o zaman daha sık yag değiştirmekte fayda var.
Her yag degistirirken filtre de degistiriyorsunuz degil mi??
ve yagın icine HİCBİRSEY koymuyorsunuz dimi?
Selamlar sevgiler, -turgut
---
Honda NC750S..... Honda VFR 2008... Hyosung GT250R
1000 bakımında servis mobil koydu ben ilerde castrol koymayı düşünüyorum, neden derseniz tv reklamı daha güzel
Yaa ArkadaŞlar Bİsan 150 SenatÖr Kullaniyorum Az Önce Castrol Magnetec 10w-40 Aldim. İyİ Dİr Dedİler Aldim DoĞrumu Yaptim.;
castrol magnatec otomobiller için üretilen bi yağdır ve motosiklet için uygun değildir.aldığınız yağın özellikle motosikletler için üretilmiş olmasına dikkat edin
tam bana göre bi konu
1000 km de bi 1 lt yağ ile yağ deposunu fullüyorum
çünkü yanıyoooo, gidiyooo
tam sentetik castrol power 1 2T kullanıyorum
eskiden tts kullanıyodum
two srtoke
GKN MOTORS
MOTUL marka yağ koymak istiyorum motoruma. Ne dersiniz? Sadece motosiklet yağı üretiyor. Yani uzman bir marka motosiklet konusunda. Ne dersiniz?
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
Dostum aralarında fark var zaten. MOTUL daha pahalı. Honda bayisi repsol yerine bile bunu önerdi. Litresi 25 ytl. Vites geçişleri çok rahatlıyor diyorlar.
Ayrıca daha uzun ömürlü bir yağmış. Castrol kullanıyordum pek farkını göremedim diğer yağlardan. MOTUL denicem bir dahaki sefere. Yani öneren insanlar profesyonel
castrol ve esso kullandım şu an pennzoil 15-40 koydum sanki daha iyi gibi geldi ama yağın kalınlığı değiştiği için olabilir malum havalar sıcak kışa doğru 10w-40 a geri dönücem. 2000 km de bir değiştiririm yağı.
sağlıcakla.
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
ben castrol 10-40 kulaniyorum her 1000 km'de degistiriyorum (el kitapciginda oyle yaziyordu)
Repsol marka yağın litre fiyatı nedir acaba?
1 lt ve 4 lt fiyatını bilen var mı?
Bi yağ koyacağız olay oldu. Kaliteli bir yağ koymak istiyorum. En iyisi heralde repsol. Vites geçişlerinde çok fark eder mi?
castrol
6000de bir
eğer km dolmamışsa özelliğinin zayıflamasından dolayı 6 ayda bir
Arkadaşlar marka model ne olursa olsun tüm dişlilerde 90 Derece dişli yağı kullanılır. Daha ince yağ kullanırsanız, yağın ısınması sonucu incelen yağ, dişlilerin sürtünerek ısınmasına ve aşınmasına sebep verir. Daha kalın yağ kullanırsanız, dişliler arasında tabaka yaparak hatvelerinin birbirine geçmesini zorlaştırır. Dişliler yağı türbülans yapamaz ve güç düşer.
beyler 14750 deyim...yağ değişimi için gittim servisime...Mobil 10w 40 konuldu...önceki yağ farklı bi sınıftı galiba...bu daha ince bir yağ...bilgisi olan varmı...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
aynen öle ...M-EXTRA 4T 10W40 GSP diyor...fiyatıda 17 gayme...halbuki piyasadan alsak daha ucuzdur...tebrik derken neyi kasttetin...daha kalın koysaydı kötümü olurdu...çünkü bundan önceki 15 40 dı galiba...ince yağ iyidir yani dimi ...
peki 1 litre konuldu...normalde yağ oranı 1.25 litre değilmidir sence...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)