Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345614 ... SonuncuSonuncu

Kaç km de yağ değişiyorsunuz, hangi yağı kullanıyorsunuz?

REKLAM ALANI
    BİSANCI_42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK
    selam kardeşlerim size öncelikle soruyu yönelticem çünkü tanırsınız beni sık sorularımdan dolayı bazen saçma oluyor ama mazur görün herkes kusursuz değildir ama bu sorum bence çok önemli çünkü motosikletimin yağı ile ilgili ben motosikletime(scooter bisan pasific 125)10-40 motor yağını koydum garaja koydum üstünü örttüm yani tüm bakımları eksiksiz yapıldı neyse malum garaj soğuk, dün çıkardım bi kontrol edeyim dedim ilk etapta yağ çubuğuna bi göz atayım dedim bi çıkardım ucundaki yağ damlamak için çırpınıyor o derece kalınlaşmış bu 10-40 yağlar kaç derece soğuğa dayanıyor bilmem neyse kontak kapalıyken yağın akışkanlığını bi umut artırırım ümidiyle kontak kapalı ayak marşıyla 5-6 kez bastım.sonra çalıştırdım aküsüz olduğu için ayak marşıyla 1 seferde aldı ama o yağ aklımı karıştırdı bu soğuklara gelmezse benim işime yaramaz napacağım bi tavsiye verseniz sevinirim şimdiden hepinizin o değerli fikirlerinizi yazdığınız için teşekkür ederim ondan ince ve kaliteli bir yağ varmı?bu arada kullandığım yağ (valvoline 10-40 tam sentetik)bana -40 +50 dereceye dayanacak bi yağ lazım demek mi oluyor aslında işimi sağlama almak isterim bu tür yağları nerden bulurum kardeşleim bi cevap yazsanız...... kaliteli olsun çamurdan olsun bari yağımız iyi olsun

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    bathu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var 636
    kışın 20-50 castrol kullan ben memnunun yazın da 10-40 kullanıyorum
    Yeşil Peri..tıtanıum Yüküm ağır geride kalırsın! Bulaşma avlayamazsın! Sakın deneme öldüremezsin! Vargeç ciddiyim

Motosikleti
    Dorado Akida 125 cc Scooter
    motorum 125 cc gayet çin malı scootr. aldığımdan bu yana sürekli olarak castrol GTX 10 - 40 yağ kullanıyordum. forumlarda yazılanlar aklıma takıldı ve yağ değişimimde tam sentetik 10 - 40 yağ kullandım. motorda yarı sentetik yağ kullandığımda olmayan sesler meydana geldi pek önemsemedim 1200 km yağı kullandım. bu süre içerisinde normalde kalkışlarda gaz verince 5000 d/d ya kadar gelen hızlanma 4000 d/d ya ancak ulaşıyordu. bende yağ değişim zamanı gelince sarıyerdeki Türk Petrol Shell tarafından satın alındığı için en yakın yağ alabileceğim yer olan Totalden yine 10 - 40 yağ aldım ve değiştirdim. motorum eskisi gibi akıcı olarak çalışıyor.
    şu an aklıma takılan ise tam sentetik yağ kullanılması tavsiye edilen motorlar ıslak karterli olan modellermidir. ben yarı sentetikten daha fazla verim alıyorum o zaman tam sentetik bu tip motorlar için uygun değilmidir?
    [CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
    motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]

Motosikleti
    mr 250 destro
    15-40 motorumun katalogunda oyle yazıyor castrol gps

Dogan88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Crypton T115
    arkadaşlar geçen motor aksesuvarı satan yere gittim. adam 20w/40 castrol motosiklet yağı önerdi bana. üstünde çalıştır ve sür yazıyor scooterlar içinmiş fakat 20 / 40 olması bir şey fark edermi? benim kullanım klavuzunda 15w/40 yazıyor 20w/40 motosiklet yağı koysam bir şey fark eder mi??

killing_machine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R1 05
    valla ben benzine 20/50 diesel yağı karıştırıyorum şanzumanada kesme yağı koyuyorum baya bi kalın yağ ondan.
    MoToCroSS RuLeZZ

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    servis 20/50 yağ koyuyor castrol bidonundan sıcaklık 45 dereceye cıkıyo bi problem yok simdilik

ahmetnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS DAKAR '06
    1000de 1 yağı değiştiriyorum işte problem yok
    45km yol + 90km/h = 30dk. 45km yol 180km/h=15dk. kazancımız 15dk, peki kaybedeceklerimiz

ben servise vermiyorum kendim değiştiriyorum değişimi çok çok çok kolay herkese tavsiye ediyorum servislere güvenmeyin gidin kendi gözünüzle alın koyun 10w40 kullannıyorum elf aldım ilk defa kullanıcam kullananlar memnun kalmış

skycaptain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki an400 burgman
    arkadaşlar yağın hası repsol ve en az 8000 yaparsınız

Arthas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motorun kullanım kılavuzunda kaç km de diyorsa o zaman değiştiriyorum. Yağ olarak ta Motul kullanıyorum.
    [I]Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir...[/I]

megadeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bir motorum bile yohhh
    2000 de bir değiştiriyorum yağı kendim alıyorum serviste ne koyduklarını bilmediğimden içim rahat olmuyo mobil in motosikletler için özel üretmiş olduğu yağı kullanıyorum kalitesi yüksek baya bi yüksek memnunum

skycaptain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki an400 burgman
    forumdaki arkadaşların hepsini okudum kafamı karıştırdınız bildiklerimi de unuttum sayenizde ya paranız çok saçıyorsunuz yada hiç makine ve motor bilginiz yok anlayamadım. ben repsolun 10-50 sentetiğini alıyorum ve 8000 km de bir değiştiriyorum.Allah Allah yaw 750 de bir değiştiriyorum diyen var yaw hatta araba yağı koyanlar var şaşıyorum.

Motosikleti
    xt660x
    ben araba yağı kullanıyorum castrok edge 5w40 sentetik yağ kullanıyorum 6000 de bi yağ değiştiriyorum çok da memnunum niye motule bi dunya para veriyimki 4litrsini 50 ytl almak varken benımki scooter debriyaj yağın içinde çalışmıyo bana lüx repsol motul falan motosiklet yağı benım motora iyi gelmiyo castrol edge şahane

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    Castrol'den Yağ öneri Rehberi

http://lubeselector.castrol.com.tr
    atalays bunu beğendi.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

taner_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    satıldı :)
    ben bişi sormak istiyorum.. 10/ 40 castrol kullandık diyelim.motor yağ eksiltmiş ve yağ ilave etcez .ama elimide farklı bir marka ve 15/40 yağ var ..

eklesek ne olur ? ?
    İyi bir sürücünün denge,doğru karar mekanizması ve iyi zamanlaması
    vardır.Aynı şekilde iyi bir sevgilinin de..
    ne mutlu türküm diyene ! ! ! 35 U 7273 TECRÜBE, LİMİTLERİNİZİ BİLMEKTİR!

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Yağ üreticileri farklı viskozite değerine sahip yağların karıştırılmamasını tavsiye eder.

Acil durum için ekleyebilirsin ama en kısa km de komple değişip yağı yenilemen daha sağlıklı olur.

taner_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    satıldı :)
    Alıntı Eyong adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yağ üreticileri farklı viskozite değerine sahip yağların karıştırılmamasını tavsiye eder.

Acil durum için ekleyebilirsin ama en kısa km de komple değişip yağı yenilemen daha sağlıklı olur.
    tamam teşekkür ederim eyong
    İyi bir sürücünün denge,doğru karar mekanizması ve iyi zamanlaması
    vardır.Aynı şekilde iyi bir sevgilinin de..
    ne mutlu türküm diyene ! ! ! 35 U 7273 TECRÜBE, LİMİTLERİNİZİ BİLMEKTİR!

Motosikleti
    jawa white style 350 ve kuba kb100-6 cub
    mondıal 100kh de her bın km de repsol racıng jawa style ın ıse 57bın km de sanzıman yagı sadece ıkı defa degıstı mondıalı keyfı degıstırıyorum
    http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=1184706190
    kocaeli başiskele :bounce:

Motosikleti
    yamaha x-max ''06''

sanki firmalarca abartılıyor gibii....

x-max250 motorumun karterine 10-40W Castrol ,şanzımanına ise Mobil 1
    tam sentetik HYPOID 90W kullanıyorum.Evet scooterlar da karter yağı
    şanzımanda kullnılmıyor.
    Ama benim kafama takılan günümüz motor teknolojileri bu kadar mükemmele
    ulaşmışken neden firmanın halen 3000 km de bir bize yağ değiştttiğidir.Malum otolarda en az 10 bin hatta son 5 yıldaki modelllerde 15 bine çıkarıldı.Şimdi
    diyeceksiniz ki devir yüksek kardeşim,yahu ben racingleri demiyorum.Benim
    ve bir çok motorun max devri 7000 civarında gezer tamam kabul ediyorum
    bu bile bir çok kalite otomobilin redline sınırıdır.
    Ama bana bu abartılıyor gibi geliyor bu da ülke ekonomisine ve bizim büt
    çelerimize yük değilmidir.Ben ce olması gereken en az 5bin gibidir diye dü
    şünüyorum..
    binbasi nayman x-max ''06
    Yamaha Touching Your Heart.
    Safety First,then RIDE..!

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345614 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler