Kaç km de yağ değişiyorsunuz, hangi yağı kullanıyorsunuz?
Reklamlar
-
24 Aralık 2008, 01:42
motorhocası adlı üyeden alıntı
Ben motorsikletlerde bu kadar çabuk yağ değişimi yapıldığını bilmezdim.
2000 km 'de yağ mı değişirmiş, benim kaplumbağa bile 3000'de değişir.
Çok devir çevirse o zaman değişir ama kaplumbağa da hava soğutmalı. Kaliteli
bir yağ en az 3000km gider diyorum hele magnetec.
Evet hocam! bu kadar çabuk (2000 km.de bir) yağ değiştiriyoruz. Nedeni; mesela benim scooter 1 lt. kadar yağ alıyor (10/40) bu yağ ince olup sıcak çalışma ortamında daha çabuk deforme olarak özelliğini kaybetmeye başlıyor. İsteyen daha uzun süre sonra yağ değiştirir ama ne olur motorun ömrünü kısaltırsın..
45Kasabalı adlı üyeden alıntı
Texaco marka yağ hakkında bigisi olan var mı? Kalite?
Bu yağ markasını hiç duymadım ama Castrol'un scooter için ürettiği yağı kullanabilirsin.
roadmaster adlı üyeden alıntı
Ben 5.000 de değişiyorum bp 20/50 kullanıyorum eksilmiyo bile.
O yağ eksilirmi ustam resmen araba yağı kullanıyorsun.
Reklamlar
-
24 Aralık 2008, 01:56
Ark..lar.. bir motorun 5 saat çalışarak 500 km yapması var, yine 5 saat çalışarak şehir içinde düşük vites ve hızlarda belki 150 200 km yapması var. Kullanımınıza bağlı olarak yağ değişim aralığını daha da öne çekebilirsiniz bence. Kitapçıkta yazan misal 4000 de bir se 3000 e 2000 e indirebilirsiniz. Ne olursa olsun, yağ motorun damarlarındaki kan gibi algılanmalı, ne kadar temiz olursa motoruda o kadar iyi koruyacaktır. benim servisin dediği 4000 de bir değişim, ama buna rağmen ilk 1000 km den sonra vites geçişleri sertleşmeye ve sesli olmaya balşıyor. Yağı değiştirdiğim zaman geçişlerdeki yumuşamayı bariz hissediyorum. Bu yüzden yağ olayında biraz hassas davranmaya çalışıyor, soğuk kış günlerinde uzun yol yapmayıp şehir içinde kullandığımdan değişim aralıklarını 1500-2000 km ye kadar düşürüyorum.
-
24 Aralık 2008, 02:48
valla benim sana tavsiye edeceğin yağ motul dur arkadaşım ve yagı 6000 de degil 3000 veya 4000 de degiştirmenide tabi neden dersen 6000 km yaptıgın yağ ömrünü çoktan tamamlamıştır oyüzden yağ iyice eskimeden değiştirmen motorun her zaman temiz çalışmasını sağlar ve motor ömrü uzar.
diceğim oki yağ motul (biraz pahalıdır ama) kilometrede 3000 veye 4000 yağ iyice eskimeden yani
-
24 Aralık 2008, 22:22
O yağ eksilirmi ustam resmen araba yağı kullanıyorsun.
inanması güç ama hemen anlamışsın araba yagı olduğunu sanırım almanlar hala öğrenememiş bi de onlara gözükü ve toramam kardeş
TECRÜBE GÜZELDİR AMA PAHALLIYA MALOLUR
-
merhaba
merhaba arkadaşlar cbf 500 için hangi marka yağ koymalıyım
-
cbf 500 için castrol power1 15W-40 kullan dostum.
-
yuh be ne acayip cewaplar var bu başlıklı haberde herkes aklına geleni yazmış bilinçli olarak yazan nerdeyse yok ARKADAŞLAR ;bugün Honda Esengül kardeşlerde motorumu 24000 bakımına götürdüm gördüğüm kadarı ile konulan yağ MObil 1 4T 10-40 motor yagı kilogramı 16 felan galıba 1,5 kılosuna 31 tl verdım ve 6000km dier bakımı olan 30000 gitmesi gerekiyor saçma sapan yağlar kullanmayın motosiklet için üretilen Has motosiklet yağları kullanın. önemle rica olunur.
-
1000 km de bir değiştiryorum castrol 10w-40 değiştirdikten sonra motora şurup içirmiş gibi hissediyorum biliyorum pisikolojik ama içim rahatlıyo. .
[COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]
-
1000km de bir değiştiriyorum ---- castrol 15w-40 4t scooter
-
3.000 km bir değiştiriyorum sanırsam castorl 15-40 üzerinde ( motorsikleteler için die yazıyordu) asya motor 125t-15 scooter
Sen Vodafon Gibi Anı Yaşarken Seni Turkcell Gibi Heryerde Çekemem...
-
arkadaşlar yararlı olabileceğini düşünüyorum, castrol yağın arkasında müşteri hizmetlerini
aradım ve motorumun marka ve modelini söyledim ve mondialin önerisi castrol 10w 40 olduğunu söylediler tabi her marka ve model için farklı yağlar öneriliyr. .
[COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]
-
bende kanuni - windy 125 var 10-40 koymuşlardı en son ama gene yağ değişim zamanı geldi ne tavsiye edersiniz ?
Sen istiyor temiz bir yamaha ? Verecek 2.500 $ ..
-
Mondial 100 kh 1000 km de bir Castrol magnetic 10-40W
[B][COLOR="Black"]2bin7 HONDA CBF 150 :cat: (34 EN 6186) [/COLOR]İSTANBUL- AVCILAR[/B]
-
biraz önce Jinlun 150 ye VaLvoLine marka 10-40 4T 1 litre yağ koydurdum 20 TL ye yamaha servisinde.Zaten bütün arkadaşLarımın önerdiği buydu.eskiden hep castrol kullanırdım asya 150 t vardı
-
castrolden şaşma
KONTROLSÜZ GÜÇ,GÜÇ DEĞİLDİR-
BİNDİM KAWASAKİ ZZR1400'ÜN ÜSTÜNE KÖKLEDİM BEN GAZINI ARKAMDAN GELEN F-16 YESİN EGZOS GAZIMI:queen:
-
Arkadaşlar mesaj yazan herkese teşekkürler güzel bir konu olmuş. honda CG 125 titan ES marka motoruma okuduğum mesajlar sonrası castrol 1 4 T 10w/40 yağ koymaya karar verdim.
-
ben tvs apache kullanıyorum ve mobil 1 den şaşmam 5000 km ye kadar her 1000 de değiştiriyordum artık 2000 de bir de yağımı değiştiririm yoluma bakarım 10 tl fazla da versem içim rahat en azından
[B][I]iki teker hastalığında bünye tedaviyi reddediyor.. !!![/I][/B]
-
Ben bunda 3 ay önce Castrol 20-40 actevo koydum okuduğuma göre tamamen madensel olduğu için scooter motora pek iyi olmuyor
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
-
t00t adlı üyeden alıntı
yuh be ne acayip cewaplar var bu başlıklı haberde herkes aklına geleni yazmış bilinçli olarak yazan nerdeyse yok ARKADAŞLAR ;bugün Honda Esengül kardeşlerde motorumu 24000 bakımına götürdüm gördüğüm kadarı ile konulan yağ MObil 1 4T 10-40 motor yagı kilogramı 16 felan galıba 1,5 kılosuna 31 tl verdım ve 6000km dier bakımı olan 30000 gitmesi gerekiyor saçma sapan yağlar kullanmayın motosiklet için üretilen Has motosiklet yağları kullanın. önemle rica olunur.
o saçma sapan yağlardan bir kaç tane örnek verirmisin bize
eğer en çok bilinen marka kaliteli diyorsan saçmalık bence burada
Valvolıne diye bir marka duydunmu.. hayır...saçmamıdır sence
Texaco diye bir marka duydunmu sence saçma yağmıdır..
peki Motul ve repsol hakkında ne diyorsun.
-
Arkadaşlar Valvoline 4t 10w/40 yağ aldım cbf 150 için 18 tl. Sizce bu yağ nasıldır ? Yağı dün değiştirdim. İlk izlenimim gayet iyi. Vites geçişleri çok yumuşadı, motorun sesi daha bi toklaştı sanki ve rölantide eskisinde ndaha iyi çalışıyor. Bu yağdan sizlerde kullanıyormusunuz =? Memnunmusunuz =? Benim ilk izlenimim gatet iyi idi. Sizler valvoline yi nasıl bilirsiniz
Arkadaşlar bu yağ kaliteli ok. Yani kaliteli bi motosiklet yağı olduğundan bahsediliyor. Ben bi servisten 18 tl ye aldım ama bu riallinin web sitesinde 11.5 tl. Neden bu kadar ucuz acaba. Mesela Castrolun 10w/40 veya 10w/50 motosiklet yağını hiç bir web sitede ge gerçek hayatta bu kadar ucuza bulamazsınız.
http://www.rialli.com/urunler/cin-gr...0w-40-1-litre/
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler