slm arkadaşlar mondial 150 hs aldım nasıl süratini artırabilirim deneyen varmı acaba şimdiden teşekkürler .
slm arkadaşlar mondial 150 hs aldım nasıl süratini artırabilirim deneyen varmı acaba şimdiden teşekkürler .
dam üstünde saksağan olmuş seninkisi biz neden bahsediyoz sen ne yazıyon adamım yaa dikkat et biraz. konumuz dijital km göstergesi. hız artırmak için biraz arama yap araştırmacı ol...
bakırköy istikametine yolunuz düşerse orda sahil yolunda metin bisklet var yada sirkeciden alabilirsiniz.
şekil b de gözüktügü gibi.
98 Beygir.....
birol abi, bu mıknatısla çalışıyor demi. ilk resimde jantı delip takmışsınız.2. ve 3. resimlerdeki de mıknatısın karşılık parçası ölemi?
peki ben scootera nasıl takarım bi fikrin varmı? acaip kafama yattı bu iş. alasım yakın scooterin tekerlekleri 3 kollu ama.
@cihan
yazın güneşte ekranı simsiyah oluyor mu cihazın. ben bi digital saat taktım aynı yere güneşi yiyince simsiyah oluyorda ondan sordum.
==============================
==============================
boşuna uğraşma Cengiz abi.
Ebay'den, en ucuzundan al, teknolociye ayak uydur.
http://sporting-goods.search.ebay.co...=200&save=Save
http://m6n.ebay.de/__Fahrrad-Zubehor...0f0debQQ_fxdZ1
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
bunların hangisi motosiklet için ? çoğunda computer yazıyor kafam karıştı gültekin abi. yardımcı olabilirmisin ?
tıkla, içeriklerine bak.
jant ve karşı sensörü olan hepsi motosiklete uyar.
telli janta uyanlar (jant sensörü geçmeli olanlar), alaşım jantlarda problem olur. ona dikkat et yeter
onu da bana sorma, yüksek tansiyondan başım çatlıyor.
kendin bul. bana bulaşma. başının çaresine bak.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
her motosiklete olur ama tabi ugraşıp uydurman lazım.
yaklaşık 6 aydır kullanıyorum sorun yok daha öncede bisiklette kullanmıştım bisikletten söktüm motosiklete taktım ama karama felenb yok tabi kalitesine göre.
kullanıyoz be abii.
98 Beygir.....
tamam gültekin abi. bi nane limon yapimmi iyi gelir uykuluk çok sağol abi araştırıyorum
birol abi sana da teşekkür ederim. aklıma ön fren diskine takmak geldi sürekli dönen yani bütün parça o dimi.. karşılık parçasını da dikme çatalına takcaz diske yakın biyere. nasıl fikir ?
ya bunu ön tekere takamıyozmu bide jantı delmeden olmazmı ?
Ön maşaya takılan cırtla güçlendirilebilir ama karşılığı canta takılan nasıl takılıcak bunun motorlar için olanı yokmudur benim bisiklette bile canttan düşüyodu hep nekadar sıkarsam sıkıyım motorun cantına iyi sabitlenmezse uçar gider çelik janta göre olanını bilen varmı bide gerçekten neden arka tekere takmış arkadaş gerçi bence fark etmez nereye kolay kuruluyosa oraya takmalı
evet arkadaşlar bende gidip bitane gösterge aldım 20 euro daha uygun fiyatta olanlarıda vardı ama tam sonuş almak istedim bu dijital gösterge 300kmh kadar gösterebiliyo daha yeni taktığım için şuan tavsiye etmiyom ama bi problem görünmüyo şuan tıkır tıkır sayıyo bu ürünü sirkecide bulabilirsinz bisikletçilerde mevcut
kutudaki hali
alacak olan arkadaşlar için montajınıda azbi anlatayım kutunun içinden çıkan parçalar :
Ben cbf 250 ye taktım göstergeyi gidonun tam ortasına yerleştirdim orjinal gibi durdu
sensörün yerini ayarlamak için bayabi uğraştık çünki sensör ve mıknatıs arasındaki max. aralık 5mm yani yarın cm o yüzden jant a çok yakın bi nokta bulmalıydık vede en uygun yer ön fren diskinin arkası oraya patex yapıştırıcı ile adeta kaynattık
karşılığı olan mıknatısıda cırt yardımı ile janta bağladık ama ben üzerine ayrıyetten bi başka mıknatıs daha yapıştırdım daha yakın geçmesi için aynı zamandada bu parçalarıda patex le birbirine kaynattık
ayar olarakta tekeri aşağıdan yukarı ölçüyoz mesela benim teker 60 cm geldi bu ölçüyü mm olarak sayarsak 600mm bu değeri 3.14 ile çarpıyoruz yani 600*3.14= 1884 çıkan sonucu resetlediğimizde cihaza giriyoz şuan herşey yolunda tıkır tıkır çalışıyo daha 10 dakika kullanabildim gelişmeleri aktarırım bu arada 100 kmh hızı geçtim sorunsuzdu
motosikletin kendi analog göstergesi ile senin taktığın dijital gösterge arasında ne kadar hız farkı oluyor?
Uygulamada bir yanlışlık var gibi.
Karşılıklı Gözü tekerleğin neresine yerleştirdinse orasının da ölçüsü olmalı.
Ayrıca lastiğimi ölçtün jantımı?
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
En güzel test yanında giden başka bir araçla iletişim halinde olmak 50 km kıza sabitletip test etmek tam 50 gösteriyosa yüksek hızlarddada sorun olucanı sanmıyorum ayrıca lastikten ölçülür
harbi türk demişsinki jantın neresine yerleştirdiysen oraya göre ölçülmeli demişsin yanlış düşünüyosun istersen alıcı ve vericiyi jantın en içine istersen jantın en dışına tak bi fark olmaz çünki teker bi tur attığında en dıştaykende alıcıya 1 kere ikaz verir en içteykende 1 kere verir bence kafanda bi canlandır bana hak vereceksin bi de ölçümü nasıl yaptığımı sormuşsun tabiki lastiğin ebadını ölçtün en dış kısımlarından ki lastiğin turda yerde aldığı mesafe önemli jantın ölçüsünü alırsak gösterge normalden daha az göstterir
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)