merhaba arkadaslar,
motosiklete binerken telefonla veya telsizle konusmaya yarayan gırtlak mikrofonunu nereden temin edebilirim?
ayrıca 6220 ye uyumlu olması gerekiyor.
bu konuda bilgisi olan arkadasların yazması rica olunur...
merhaba arkadaslar,
motosiklete binerken telefonla veya telsizle konusmaya yarayan gırtlak mikrofonunu nereden temin edebilirim?
ayrıca 6220 ye uyumlu olması gerekiyor.
bu konuda bilgisi olan arkadasların yazması rica olunur...
06 AB 3263
0 Rh+
Bugün kaç motorcuya selam verdin?
bu mikrofon kesinlikle dısardaki sesleri almıyor so motorda giderken rahatca konusuyorsun. mikrofon tam cene altına dayanıyor ve gırtlaktan gelen titreşimleri iletiyor. teknoloji abicim benimde bir tane edinmem lazım.
06 AB 3263
0 Rh+
İyi de sana gelen sesleri nasıl duyuyorsun Kulaklık taksan bile motorun sesinden hiç bişey duyamazsın. Onun için de beyin kulaklığı falan lazım heralde.
normal bir kulaklıkla zaten duyuluyor ama sorun senin sesinin karsı tarafa cok dürültülü olarak gitmesi. soylediğim aletle evde konusur gibi rahatsın.
06 AB 3263
0 Rh+
normal mikrofonu gırtlağına veya çenenin altına yapıştırmayı bi denesene bence o şekilde sorunu normal mikrofonla çözersin .
estetik gözükmesi olayınıda bi şekilde ayarlaman lazım tabi.
birde bu mikrofonun amacı giderken konuşmak için değilde , kenara çektikten sonra kaskı çıkarmaya gerek kalmadan konuşmak için olmalı , ben motorla giderken birde telsizle konuşuyodum o daa bi korkunç tam akrobasiymiş yani
Sizin altınızda bez varken , bizim altımızda MZ vardı
"Tecrube, limitlerini bilmektir"
Aynı anda iki isi birden yapamazsın. Arabada olsa bir yere kadar yapmak mümkün. Ama motorda ya karşındaki seni yanlış anlar, "kez" diyecekken "kaz" dersin veya dikkatin konuşmaya dalar, tehlike ile dans edip kaza yaparsın. Bence konuşmamak lazım seyir esnasında binaenaleyh.. ehem. :tongue:
sevgili ali berkay.sana en kısa zamanda "jedi mind trick" hadisesini öğrenmeni öneriyorum.böylece konuşmaya da gerek kalmayacaktır.eğer öğrenebilirsen banada öğret!
şaka bir yana ikiteker grubunda bu konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi bulabilirsin.şimdi oraya gidip arayıp bulup copy paste etmeye üşendim.
yaw bencede zor iş hem konuş hem kullan
Sen likor gibi tatli, Tekila gibi carpici, Viski gibi asil, Konyak gibi sicak, sampanya gibi ozel, sarap gibi tutkulu, Malibu gibi egzotik, Kokteyl gibi muhtesemsin.(Bir barmaid den )
Bu konuya kafayı takmış bir arkadaş var. Kızıltoprak'taki Mototal adlı motosikletçide çalışıyor. Gerek cep telefonuyla gerekse iki kask veya iki ayrı motor arasında kasktan kaska haberleşmeyi sağlayan birtakım kitler mevcut. Ancak sanıyorum fiyatları oldukça uçuk.
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
valla ben 8310 kullanıyorum kulaklık ile konuşuyorum ama tamamen durmadan ve süratimi düşürmek kaydıyla. kask ın içinden geçiriyorum kulaklığı. hep kulağımda oluyor böylece. sürekli motor üstünde olmayan arkadaşlar için bence gerekli deil. 2 dakka durulur ne can tehlikeye atılır nede canan sağ salim devam edilir.
Artık kısa cümleler kuruyorum...
o yöntemi ben d denedim de sadece yarım kaskta başarabildim kapalı kaskta kaskı takarken çıkıyo kulaklık
Safrane
takmayı beceremiyorum desene baba :tongue:
Artık kısa cümleler kuruyorum...
gel dene koçum benim kaskla, ben kaskı tam kafama uygun aldığım için boşluksuz oluyo taktığımda, kulaklık nereye girsin
Bence motor sürerken telefonla konuşmak yanlış bir olay. Özellikle racing tarzı bir motor kullanıyorsanız çok daha sakat. Zaten kulaklık da taksanız pek bişi duyabileceğinizi sanmıyorum, uzun yolda sağlam bastığınızda ve özellikle 10.000 rpm üzerinde zaten çok yüksek ses söz konusu.
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
puahaha baba tamam ya ne kızıyorsun alla alla...gel dene koçum benim kaskla, ben kaskı tam kafama uygun aldığım için boşluksuz oluyo taktığımda, kulaklık nereye girsin
aliberkay hocam ben arastirmistimda o dedigin girtlak mikrofonu sistemi cok pahaliya geliodu. onun yerine vox ozelligi olan bir aselsan telsiz al cok isine yarayacaktir
vox= kulaklikli mikrofon vasitasiyla tusa basarak konusmak yerine konusmaya baslayinca direk diger tarafa iletme ozelligi..
Bence tehlikeli bu kulaklık işi sürücünün dikkatini çok dağıtır. Bencede boşver konuşmayı arayan arasın konuşacaksanda kenara çek benece kazasız belasız sürüşler :
hihohahaha yarıldım burada... bu soru cevapsız kalsa daha iyisafrane adlı üyeden alıntı
Benim de kask tam oturuyor, 3-5 kere kulaklıkla giymeyi denedim çok zor iş.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)