yeni motorun eksoz sesini nasil degistirebilrimiyim yardim ?
-
Reklamlar
-
Ben o işin şu aşamada egzoz sesiyle hallolacağını pek düşünmüyorum. 250cc'lik bir motordan 600cc'lik bir egzoz sesi almak zor sanırım. Neyse belki daha önceden yaptıranlar vardır, öğrenelim bakalım...
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
-
tabi ki ses egzosu almalısın.
bu motorunu 10-12 beygir daha güçlendirecektir.
seside değişecek.hemde fazlasıyla.
ama orijinal egzos sana 5 sene giderse ses egzosu 2 sene gider.
karar senin ordada 10-12 beygir gibi büyük güç farkı var+ses
-
10-12 beygir mi, bi egzozla ha, senin dediğin büyük cc makinelerde belki ama 250cc zaten kaç beygir ki 10-12 beygir alasın, tak bakalım senin twistera ses egzozu, artıyor mu motor gücün %50?
-
düşünüyordum.ama tavsiye etmediler.çünkü motor kendini iyice yiyiyo.benim motosiklet 24 beygir.bir egzos motorun hız yapmasını engeller.egzos çıkarsa motor rahatlar,devir artar,güç artar.ses egzosu performansı artırmak için değilmi zaten?
-
motorculardan ve motor bakımıyla uğraşan kişiler bana takarsam 10 beygir falan artcanı söylemiştilerr
-
bana biraz kandırmışlar gibi geliyor, sadece bir egzozla %50 artış mantıklı gelmiyor, belki olabilir ben sadece mantığımla ilerledim, bilgi sahibi değilim yani yanlış anlaşılmayayım yani
arka arkaya iki mesaj atmak yerine değiştir butonunu kullanabilirsin, yavaş bağlantısı olanlara işkence oluyor
-
safrane, +1 hatta bi tane daha +1
İlki 10-12 beygir artma meselesi 250cc motorda 12 beygir büyük bir rakam.
İkincisi de FLOOD yerine EDIT yapmak konusunda
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
-
--------------------------------------------------------------------------------
tabi ki ses egzosu almalısın.
bu motorunu 10-12 beygir daha güçlendirecektir.
seside değişecek.hemde fazlasıyla.
ama orijinal egzos sana 5 sene giderse ses egzosu 2 sene gider.
karar senin ordada 10-12 beygir gibi büyük güç farkı var+ses
demişsin ama bunun olmasına imkan yok.çünki hiçbir egzos sıkıştırması bir motorun gücünü düşüremediği gibi arttıramazda.Fakat 250 cc gibi düşük tork lu bir motorda 1 beygir belki oynar belki oynamaz ama fark eder.Daha az benzin yakarsınız motoru sıkıştırmazsınız.Zaten rodaj devresinde egzosu çıkarıp kullanmak motor açısından daha performanslı olduğu herkez tarafından bilinir.Fakat arkadaşımız motorun özelliğini mümkünse bozmasın derim ben.Çünkü motorumuz fabrika üretim aşamasında kendisine daha iyi performans sağlayacak parçaları kullanır.Harici parçalar şimdi bir problem olamayabilir ama ileriki yıllar için sorun teşkil eder.Bu arada bunuda hatırlatalım.Mutlu ve kazasız sürüşler dilerim
-
fazla söze n hacet
ozgurluk saclarında ruzgari hissetmektir
-
yaw bı egsoz dan o kadr beygır gucu mu artıyor way anasını be ama ne alaka anlamdım ayrıca cok pahalı degılmıdırr yaw egsoz lar HEE ayrıca kanunı racer egsoz sesını bılen warmı ya bende ondan almayı dusunuyorum ucuz ve 200 cc oldugu ıcın baska motor tavsıye etmeyın bunu alCAm ama sesı nasıl hıc duymadım ama 3000 YTL Superr
-
Arkadaslar bende ayni soruyu soracaktim.CBR125R icin acaba hangi egsozu taktirabilirim?Markasi, fiyati ve nerde bulabilirim acaba istanbul' da?
-
konyada birisi takmış koltuğun altından çıkıyor cbr125 için. ben sesini sevmedim.
ayrıca hortlatmayın başlıkları
bi de beygir gücü ekzoz takınca 10hp artar diye birşey yokki. anca %5 artar gibi belirlenebilir
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
1. olarak bunu adı performans egzozu!!!!performans egzozunda atık olan gaz daha rahat yol aldıgı we sesi azaltma işlemi yok olduğu için fazla ses cıkarır, aynı sey arabadaa karsımıza cıkıyor...
2. olarak: Performans egzozu 1600 cc bir arabada dahi bu kadar güç vermez!!!
ki hadi 600 ccde veriyor diyelim, ama 250 cc de bunun imkanı yok!!!!
motorun toplam beygir gücü zaten bunu iki kadarken %50 artış beklemek cok komik, çünkü turbo dediğimiz alet dahi normal ayarlandıysa %40 artış veriyor...
3.olarak 250 cc de performans egzozunun iyi bir ses vereceini sanmiyorum...
cunku iyi ses elde etmek için zaten cc nin de biraz büyük olması gerekli!!!
saygılars
-
arkadaslar tamamen konudan kopmussunuz adam yeni motor aldım eksoz alıyımmı?diye soruyo 10-12 beygir artarmı diye tartısıyosunuz.benim tavsiyem motorun orjinalliğinin bozulmaması.bu arada hayırlı olsun arkadasım
-
adam geçensene sormuş gerçi kesin yeni motür almıştır bile ama dier merak eden arkadaşlara yardımcı olabilir
ses konusunda bi lafım var bende cinli bitane var bunun egzosu manifolttan çıktı yolda giderken tren gibi ses çıkyodu 2 tane somun attım tuttu ama contası olmadığı için eski sesinden başka bi ses verdi belkide şans eseri olacak mükemmel bi ses çıkarttı hiç bi çinlide öyle ses duymadım isterseniz sende çıkartın o contayı bakalım nolcak
-
madem motorun biras daha gelişmişini almayıda planlıyosun bence hiç deiştirme
bu motorun sesi böle de geç zaten zamanla alısacaksın belkide hoşuna bile gitmeye başlaya bilir
bırak neyse o kalsın derim.............
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
-
dostum bence hiç masraf yapma 250lik bi motara ses egzostuda taktırsan değişen fazla bişi olmicaktır sonuçta tek silindir bi motor asla 4silindirlik bi motorun sesini veremez en güzeli git egzostun içinde ne kdar susturucu varsa söktür manifoltun çıkışındaki contoyıda çıkarttır.istersen bide hava filtresini çıkart bence öyle dahada güzel olacaktır.
[B][CENTER]MoToRiZe 07 Antalya[/CENTER][/B]
[CENTER]HIZLI YAŞA GENÇ ÖL Kİ CESEDİN YAKIŞIKLI OLSUN[/CENTER]
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler