üşenmeden yazmışsın eyong.emeğine teşekkürler.ama sprey daha pratik olmaz mı?
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Bu sistemin çalışması sağlıklı olmaz gibi geldi bana.
1. Yağın akışını sağlayacak vakum etkisi yada pompa yok,
2. Dişli dönerken yağ damlası havadan serbest düşme yapıyor düşmesiyle savrulması bir olur gibi, otomatik sistemler yan yüzeye veriyorlar yağı.
Bir arkadaşın da yazdığı gibi akvaryum pompası tarzı bir eleman akışı sağlayabilir.
çok teşekkürler paylaşım için saol
:)
Güzel bir çalışma olmuş. Emeğe kesinlikle saygı duyuyorum. Ama ben motoruma böyle bir sistem takmak istemem. Gerekirse hergün yağlarım motoru ama bu türden hortumlar, plastik aksam filan hoş durmuyor yani.
Saygı ve selamlar.
http://www.motoplus.com.tr/urun/7044...aglama-Sistemi buradaki sistem çok iyi yorumlardanda anlaşılacağı gibi herkes çok memnun sezon başında bunu almayı düşünüyorum
2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz
bu sene bende düşünüyorum. zincir yağlamak can sıkıcı olmaya başladı
CBF 150-->CBF 250-->CBF 500-->CBF 600-->...?
önce bi konuyu hortalayım tozunu bi alayım
bende 1 2 haftadır araştırmadayım tam yeni konu açacam altta beliren konulardan bunu buldum okudum aklıma yattı çok kolay basip bir şey
ilk işim valfi bulmak malum motor yok şimdilik motor oluncada tesisatı döşerim
Otomatik zincir yağlama sistemi uğraşılacak iş değil. O sistemlerin bakımını yapmak zincire iki fıs fıs yağ sıkmaktan zor!
kardeş yanlış anlama kullanmadığın bişey hakkında kulaktan dolma bilgilerle böyle sallamak hiç güzel bişey değil
canerol kardeşim nasıl yaparsın bilmem ama sana bunu tavsiye ederim otomatik zincir yağlama sistemi
şimdi olaya bu açıdan bak
ben motoru sıfır aldım taktım 10 bin km de motorum şu an ve daha 750 ml yağın 2/3 ü bitti
ben aldığımda sistem 250 tl idi yağıyla beraber ve ben daha 5 bin km daha bu yağı kullanırım
yani 15 bin km eder
zincir temizleme derdim yok çünkü sıvı yağ olduğundan zincire yapışmıyor ve zincir sürekli yağlandığından çamur veya kir tutmuyor
10 bin km dir zincirimi hiç yıkamadım ve hiç temizlemedim pırıl pırıl duruyor halen
hesap yapalım bir kutu yağ 35 tl (en ucuzu) her bin km de bir bir yağ alacaksın 10 bin kmde 10 yağ eder o da 350 tl
şimdiden 100 tl zarar zinciri temizleyeceksin temizleme spreyini boşver mazotla temizle
her temizlik en az 1 saat vaktini alacak çektiğin rezillik cabası
ben bu sistemin yağı bittiğinde yeni yağ alacam 125 ml si 12 tl ve beni 4 bin km daha götürecek en az
şimdi motoru sattım diyelim sökerim yağlamayı yeni motoruma takarım
ki söküp takmak sadece 15 dakikamı alır ömür boyu kardayım
başka bi sorun olursa cevaplamaya hazırım
hemen ayaklığın üstünde şasinin altında dikkat edersen görürsün
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
hocam nereden aldın motoplustanmı? bende düşünüyorum ama montajı nereye yaptırdın aynı yer yapıyormu?
ok hocam teşekkürler bir araya uğrayarak bende alayımda kurtulayım şu yağlama olayından
Gördüğüm tecrübe etmiş kullanıcıların bilgilerini ayrıca yabancı forumlardaki resimli anlatımlar üzerinden düşüncemi yazıyorum. Bende araştırdım zamanında bu sistemi. Sallamak tarzım değil. Bu yağlama sistemlerine ve onların bakımına harcanacak parayla zaten 10 bin km de nerdeyse zincir dişli seti satın alınıyor.
Bilgi paylaşımı yapıyorum sen sistemi taktırdın diye zoruna gitmesin. Öyle sallama falan lafları uygun kaçmıyor.
sitede hayatında sadece cbf 150 ve başka bir marka 650 lik kullanmış bi herif var biliyorsundur
millet şunu mu alim bunu mu alim diye başlık açtıkarında hayır benim 650 likten al diğerleri bir b.ka yaramıyor diye yazar hemen
bak aç bütün konularda mutlaka vardır
sen araştırdım diyorsun ben kullandım ve halen kullanıyorum diyorum
bak aç bu forumu herhangi bir bilgi sor verilen bilgilerin neredeyse %95 i sallama
o yabancı forumları da buraya bi link at bakalım bizde bi görelim
ve senin araştırman kullanıcıların ağzından bizzat duydukların olduğuna pek inanmadım kusura bakma
hani bizi inandırmak zorunda da değilsin biz de sana inanmak zorunda değiliz
tekrar ediyorum kullanmadığın şey hakkında yorum yapmak abesle iştigaldir
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
açıklama için teşekkürler otopsici
fakat 250 tl de veremem cuk diye sisteme
scottoller güzel marka çok kullanıcısı var ama birazda pahalı
bu yüzden kendim yapma yoluna gideceğim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)