Eyong'a katılıyorum illa motosiklet yağı olmasına gerek yok
Eyong'a katılıyorum illa motosiklet yağı olmasına gerek yok
İMPOSSİBLE İS NOTHİNG
konuyu hortlatıyorum ama mondial znu 125 motorum var ve yağ değiştiricem arkadaşlar castrol 10-40 4t mi kullanayım birde motorun haznesi sanırım 900 ml bu yağ 1 lt bunu nasıl ayarlıcam ?
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
Arkadaşlar bilen bilir ama mutlaka içimizde bilmeyenlerde vardır. Yağ değişimi esnasında motordaki kirli yağı alt tapayı açtıktan sonra boşalttığımızı sanıyoruz fakat maalesef içeride yaklaşık 150-200 ml kadar kirli yağ kalıyor. Asıl önemli olan da içeride kalan o yağda motordaki en ağır kirli partiküllerin bulunmasıdır. Kalan kirli yağı boşaltma yöntemi çok kolay, 20 cm lik bir su hortumu ile yağ koyduğumuz kısımdan tazyikli bir şekilde üfleyerek motorumuzun içindeki yağın en kirli kısmını alt taraftan çıkmasını sağlamak. Bu şekilde yağ değişimini daha kaliteli bir şekilde yapıp, motorunuzun yeni yağı tam randımanlı kullanmasını sağlayabilirsiniz. Saygılarımla.
Mobil 1 ESP FORMULA 5W-30 tam sentetik otomobil yağından artan 1 litre kadar bir yağ var elimde. Bunu Spacy Alpha scooter da kullansam ciddi bir problem yaratabilir mi? (Yağ haznesi 0.7 litre alıyor)
yazin 5-30 koyma sıcakta ince kalir ısıtma motoru yazın 20-40 koy kışa sakla o yağı
MOTOSTONE SİNİRLİ TAMİRCİ
( ----SCOOTER DÜŞMANI----- )
Bir çok konuda otomobil yağının motosiklet için uygun olmadığını okudum. En ciddi nedenlerinden biri de debriyajın da motor yağı ile çalışmasıydı. Ancak scooter'da durum nedir net olarak bilmiyorum.
Vitesli motosikletimde tam-sentetik motosiklet yağı kullanıyorum.
Tabiri caizse zeytinyağı bile iş görür ama kaç milisaniye dayanır onu bilemem. (sonuçta birbirine sürten metal cisimlerin arasında oluşan sürtünmeye karşı yağlanıyor)
Motosiklet adlı taşıtta motosiklet için üretilmiş bir yağ kullanılmasında fayda var. Oran olarak fazla olsa da rakam olarak fazla bir fiyat çıkmıyor otomobil yağı ile.
Madem motosiklet hobi işi, o zaman bundan kaçılmamasında yarar var.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)