ÇELİK Tiger 150T-5 e Çakmak Takdım
Reklamlar
-
Reklamlar
-
ellerine sağlık çok iyi işçilik çıkarmışsın da aküye bir fiş bağlayıp besleyeceğin alıcının girişine de karşılığını bağlamak daha kolay olmaz mıydı. mesela ben arabalar için üretilmiş bir elektrikli pompayı bu şekilde hazırladım ve yanımda taşıyorum. ama seninkine diyecek yok çok orijinal...
Bir daha hangi ana doğurur bizi?
-
feritsolak güzel paylaşım, teşekkürler. FAKAT SİGORTAYI ÇAKMAKLIĞIN YANINA KOYMUŞSUN. BU TEHLİKELİ. KABLONUN AKÜDEN SİGORTAYA KADAR OLAN BÖLÜMÜNDE ZAMANLA ŞASEYE TEMAS OLURSA YANGIN ÇIKABİLİR ÖYLE BİR DURUMDA SİGORTA HİÇBİR İŞE YARAMAZ. Sigorta akünün hemen yanında olmalıdır.
Arkadaşlar, böyle bir şey yaptığınızda sakın sigortayı es geçmeyin. Sokaklarda gördüğünüz gazetelerde okuduğunuz yanan otomobiller/motosikletler hep sigortasız çekilen yada sigortası yanlış noktaya takılan kablolarla takılmış ampül aksesuar vs yüzünden yanıyor. Uygun sigortalık bulamazsanız iki tane pabuç alın (bedava), sıradan otomobil sigortaları pabuçlara girecektir.
UNUTMAYIN: SİGORTA SADECE KENDİNDEN SONRAKİ KISA DEVRELERİ KORUR. Kablonun sigortaya kadar olan bölümünde olacak bir kısa devrede motorunuzda yangın çıkar. O yüzden sigorta mümkün olduğunca kablonun başladığı yere (akü yada neyse) yakın olmalıdır. Yani sigortayı kablonun ortasında bir yere takmak yeterince güvenli değildir. Eğer aküden değilde motorunuzun kendi sigortalarından elektrik alırsanız taktığınız aksesuardaki basit bir problem ana sigortanızı yakarak motorunuz çalışmaz hale getirebilir. Motosikletin sürekli titreşim, sallantı vs içeren bir şey olduğunu ve kablolarınızın zamanla soyulabileceğini yada sigortalıktan pabuçların çıkabileceğini unutmayın. Sağlam işçilik yapmak çok önemlidir. Yangının şakası yok.
-
-
memin1857 adlı üyeden alıntı
feritsolak güzel paylaşım, teşekkürler.
FAKAT SİGORTAYI ÇAKMAKLIĞIN YANINA KOYMUŞSUN. BU TEHLİKELİ. KABLONUN AKÜDEN SİGORTAYA KADAR OLAN BÖLÜMÜNDE ZAMANLA ŞASEYE TEMAS OLURSA YANGIN ÇIKABİLİR ÖYLE BİR DURUMDA SİGORTA HİÇBİR İŞE YARAMAZ. Sigorta akünün hemen yanında olmalıdır.
Arkadaşlar, böyle bir şey yaptığınızda sakın sigortayı es geçmeyin. Sokaklarda gördüğünüz gazetelerde okuduğunuz yanan otomobiller/motosikletler hep sigortasız çekilen yada sigortası yanlış noktaya takılan kablolarla takılmış ampül aksesuar vs yüzünden yanıyor. Uygun sigortalık bulamazsanız iki tane pabuç alın (bedava), sıradan otomobil sigortaları pabuçlara girecektir.
UNUTMAYIN: SİGORTA SADECE KENDİNDEN SONRAKİ KISA DEVRELERİ KORUR. Kablonun sigortaya kadar olan bölümünde olacak bir kısa devrede motorunuzda yangın çıkar. O yüzden sigorta mümkün olduğunca kablonun başladığı yere (akü yada neyse) yakın olmalıdır. Yani sigortayı kablonun ortasında bir yere takmak yeterince güvenli değildir. Eğer aküden değilde motorunuzun kendi sigortalarından elektrik alırsanız taktığınız aksesuardaki basit bir problem ana sigortanızı yakarak motorunuz çalışmaz hale getirebilir. Motosikletin sürekli titreşim, sallantı vs içeren bir şey olduğunu ve kablolarınızın zamanla soyulabileceğini yada sigortalıktan pabuçların çıkabileceğini unutmayın. Sağlam işçilik yapmak çok önemlidir. Yangının şakası yok.
dediklerinde çok haklısın ama zaten bende öyle yaptım yani çakmağı monte ettiğim yer zaten akünün bulunduğu bölgenin kapağı yani sigorta akünün hemen yanında
ayrıca çakmakla sigorta ve papuçların temasını önlemek için sert ısıya dayanıklı mika koydum
[B][CENTER]MOTOSİKLET ÖZGÜRLÜKTÜR HER YAŞTA...[/CENTER][/B]
-
çok süper bir olay.. ben de Asya T1 e sis sitemi ypmıştım... eline sağlık...
Motorumu Sattım Kendimi Garip ve Yanlız Hissediyorum
( A RH + ) Türkçe' ye Sahip Çık, Yok Olmasına İzin Verme...
Aşkın Bir Sabun İse Köpürt Beni Pakize
-
-
ben türk montajı diye buna derim. cinliler her göstergeyi aynı titizlikle montajlasalar evladiyelik olur. bu iş bence en cok yapana mutluluk verir. paylaşım icin teşekkürer.
-
Doubt adlı üyeden alıntı
ben türk montajı diye buna derim. cinliler her göstergeyi aynı titizlikle montajlasalar evladiyelik olur. bu iş bence en cok yapana mutluluk verir. paylaşım icin teşekkürer.
haklısın inan bunu yapmak kullanmaktan daha çok zevk veriyor.
zaten yakında motoru komple dağıtıp grenajı ve motoru tekrar kendim toplamayı düşünüyorum buarada zayıf gördüğüm bölgeleri güçlendirmeyi planlıyorum.
-
yukarıda birisi buzdolabı, çamaşır makinesi çalıştırmaktan mı bahsetmişti?
feritsolak arkadaşın projesine ek olarak birde bundan alıyoruz. 12V - 220V dönüştürücü (86YTL). bu alete 150watt a kadar olan herşeyi bağlayabilirsiniz. 37 ekran televizyon, buzdolabı, müzik seti... gibi. bunun 300,600,1000,2000 wattlık modelleride var onlarada çamaşır, bulaşık makinesi, fırın, 70 ekran tv, elektrik süpürgesi, bilgisayar (monitor dahil), elektrik sobası.. gibi aklınıza ne geliyosa bağlayabiirsiniz. peki bu işi motosiklette uygulamanın mantığı nedir derseniz, bende bilmiyorum.
-
fakir ama gururlu adlı üyeden alıntı
yukarıda birisi buzdolabı, çamaşır makinesi çalıştırmaktan mı bahsetmişti?
feritsolak arkadaşın projesine ek olarak birde bundan alıyoruz. 12V - 220V dönüştürücü (86YTL). bu alete 150watt a kadar olan herşeyi bağlayabilirsiniz. 37 ekran televizyon, buzdolabı, müzik seti... gibi. bunun 300,600,1000,2000 wattlık modelleride var onlarada çamaşır, bulaşık makinesi, fırın, 70 ekran tv, elektrik süpürgesi, bilgisayar (monitor dahil), elektrik sobası.. gibi aklınıza ne geliyosa bağlayabiirsiniz. peki bu işi motosiklette uygulamanın mantığı nedir derseniz, bende bilmiyorum.
12V-220V dönüştürücüler (INVERTER) kaç watt verebiliyorsa, motosikletten yaklaşık 2 katını çeker. Yani 150 Wattlık invertera 150wattlık bir cihaz taktığınızda motosikletinizden 250-300 watt çeker. Çoğu motosikletin 100W-200W civarında (ki oda yüksek devirdeyken) alternatörü olduğunu düşünürsek, inverter ile o cihazları takmak imkansız olur. 50 watt yükle 1 saat dayanan akünüze düşünürsek,
MOTOSİKLETİNİZE INVERTER İLE O YAZILANLARI BAĞLAYAMAZSINIZ. Inverter kuvvetli alternatör ve aküsü olan bir otomobilde ancak kullanılabilir. Inverter sadece akım türünü ve voltajı dönüştüren bir adaptör. Ama güç (watt) değişmiyor. Ki dönüştürme sırasındaki kayıplardan dolayı 2 kata kadar çeker. (Fazlalık watt ısıya dönüşür) %100 verimli olup dönüşüm sırasında tüm aldığını verse bile yinede motosikletin elektrik gücü yetmez. Inverter o wattları gökten var etmeyecek heralde, motosikletten çekecek, motosikletlerdede böyle bir elektrik gücü yok. Genel otomobiller genel motosikletlerden 5-10 kat daha güçlü alternatör ve akülere sahiptir.
-
İyi valla ellerine sağlık.
Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı. Alphonse Karr
-
memin1857 adlı üyeden alıntı
12V-220V dönüştürücüler (INVERTER) kaç watt verebiliyorsa, motosikletten yaklaşık 2 katını çeker. Yani 150 Wattlık invertera 150wattlık bir cihaz taktığınızda motosikletinizden 250-300 watt çeker. Çoğu motosikletin 100W-200W civarında (ki oda yüksek devirdeyken) alternatörü olduğunu düşünürsek, inverter ile o cihazları takmak imkansız olur. 50 watt yükle 1 saat dayanan akünüze düşünürsek,
MOTOSİKLETİNİZE INVERTER İLE O YAZILANLARI BAĞLAYAMAZSINIZ. Inverter kuvvetli alternatör ve aküsü olan bir otomobilde ancak kullanılabilir. Inverter sadece akım türünü ve voltajı dönüştüren bir adaptör. Ama güç (watt) değişmiyor. Ki dönüştürme sırasındaki kayıplardan dolayı 2 kata kadar çeker. (Fazlalık watt ısıya dönüşür) %100 verimli olup dönüşüm sırasında tüm aldığını verse bile yinede motosikletin elektrik gücü yetmez. Inverter o wattları gökten var etmeyecek heralde, motosikletten çekecek, motosikletlerdede böyle bir elektrik gücü yok. Genel otomobiller genel motosikletlerden 5-10 kat daha güçlü alternatör ve akülere sahiptir.
zaten bağlasan ne işe yarayacakki. motosikletle fırın, buzdolabı, televizyon taşıma imkanın olmadığına göre.. tek kullanımı bilimum küçük aletlerinizi şarj etmek için olabilir (traş makinesi, telefon, pil). bu dönüştürücülerin kullanım alanları karavan ve teknelerdir genelde zaten. birde inşaat sektöründe kullanılır. bunu alıpta motosiklete bağlamanın bi mantığı yoktur. örnek olsun diye yazmıştım.
-
peki garanti dışı oluyormu bunu yaparsak motor bende yeni motor aldım takmayı düşünüyorum çakmaklık acaba garanti dışı olurmu dedim kendi kendime
-
harika paylaşım,harika emek.diyecek söz yok eline emeğine sağlık
Hüzünbaz Acılarımın Canbazıyım Şimdi...
-
gerçekden güsel düşünmüşsün... günün büyük bi bölümünü motor üstünde geçiriyorsan gerçekden çok faydalıı. bayylaşım için saol Dostum
[CENTER][B]YoLLarda BuLurum Seni...[/B][/CENTER]
-
16 Haziran 2007, 14:05
rica ederim arkadaşlar beyendiyseniz ne mutlu bana...
-
01 Temmuz 2011, 11:15
msjımbulunsun bende uyguluysam saol anlatım için
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler