125 cc lik motorların yakıtı
Reklamlar
-
Arkadaşlar , 125 lik motorların ortalama yakıtı ne kadardır. Scooterlerden bahsediyorum tabiiki. Bu motorlarla ortalama ne kadar hızda gidersek az yakıt harcar. Ben yeni mondial 125 mt aldım . Ortalama yakıtı 100 binlira kadar diyorlardı. Yaptığım son ölçümlerde bu rakamın 75 bin tl civarında olduğunu gördüm.10 milyonluk benzinle 140 km civarı gidiyor. Bu rakam sizce iyi mi , yoksa sizin scoterleriniz ne kadar yakıyor.
Reklamlar
-
-
Yok ya arif kardeş bunların motorları su yakıyor. Herhalde herkes kendi motorunun çok yaktığını bildiği için cevap bile yazmıyor.
-
Süper Moderatör
Hussar var henüz 250 km de 82 bin yakıyor, bence fazla 65 - 70 olması lazım. Herhalde rodaj dan sonra düşer...
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
Şu anda zaten 75 civarı yakıyo. Rodajdan sonra bir 5 daha düşer. O kadar diyorum. Zaten kullanma kitapçığında 2,6 lt/100km yazıyo. Sanki o rakamı doğrulayacak.
-
bence kitapcigindaki kadar yakmaz.daha fazla yakmasi lazim 90-100bin normal daha dusugunu beklemek anlamsiz.
saygilar
-
benim arkadaşta hussar var 100 bini de geçiyomuş satım 2. el honda kinetik almayı düşünüyo sırf yakıtından...
-
75-80 bin yakıyor benim hussar devamlı son gaz çevirsem bile
-
bende hussar 125 var. şu an 1700 km de 85 000 yakıyo.
-
demekki bizim arkadaşın motoda bişey var ... yaw arkadaşlar kinetic iğin türkiye sayfasını bilen varmı adresin kineticcyle mi ne öle bişey olacaktı tam hatırlayamıyorum bilen var mı?
-
02 Haziran 2005, 13:34
Kanuni hussar: 428 km'de 40 YTL'lik benzin tükettim.
Rodajdan sonra düsecegini servis söylüyor bilginize
-
02 Haziran 2005, 14:05
scooter az yakar gibi bir inanış var ama bende HYSUNG RX 125 cc ve HUSSAR 125 cc
var hysung daha az yakıyo
-
02 Haziran 2005, 14:34
kanımca scooterlar fazla yakar çünkü ilk kalkışta zorlanarak kalkış yapar ayrıca tekerleklerin küçük olmasıda yakıtı etkiler
-
02 Haziran 2005, 16:13
Süper Moderatör
Eğer gaz kolunu devamlı sonda tutmazsanız yani gaz ayarını hızınıza göre ayarlarsanız fazla yakmaz. Sonuçta otomotik vites olduğunu unutmamak lazım. Mesela; kalkış yaptınız ve bastınız gaza, gaz kolunu sonuna dayadınız. Fakat yolun eğimi-rüzgar veya üzerindeki yük nedeniyle normalde 100 km yaptığınız motor 80 le gidio, gaz kolunu yavaş yavaş geri çevirdiğinizde motorun hızının aynı olduğunu ve gaz kolunu sonuna kadar boşa çevirdiğinizi belli bir kısmın haybeye benzin yakmak için döndüğünü anlarsınız. Hızlanırken ve yavaşlarken de gaz ayarını mantıklı yaparsanız yakıttaki değişimi görürsünüz, gerçi çok da önemli değil ha 70 bin yakmış ha 80 bin. İstanbul Ankara arası toplamda 4-5 milyon farkeder
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler