Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

125 cc lik motorların yakıtı

REKLAM ALANI
    Misafir
    Arkadaşlar , 125 lik motorların ortalama yakıtı ne kadardır. Scooterlerden bahsediyorum tabiiki. Bu motorlarla ortalama ne kadar hızda gidersek az yakıt harcar. Ben yeni mondial 125 mt aldım . Ortalama yakıtı 100 binlira kadar diyorlardı. Yaptığım son ölçümlerde bu rakamın 75 bin tl civarında olduğunu gördüm.10 milyonluk benzinle 140 km civarı gidiyor. Bu rakam sizce iyi mi , yoksa sizin scoterleriniz ne kadar yakıyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

bendedede 100 bin

Misafir
    Yok ya arif kardeş bunların motorları su yakıyor. Herhalde herkes kendi motorunun çok yaktığını bildiği için cevap bile yazmıyor.

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Hussar var henüz 250 km de 82 bin yakıyor, bence fazla 65 - 70 olması lazım. Herhalde rodaj dan sonra düşer...
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Misafir
    Şu anda zaten 75 civarı yakıyo. Rodajdan sonra bir 5 daha düşer. O kadar diyorum. Zaten kullanma kitapçığında 2,6 lt/100km yazıyo. Sanki o rakamı doğrulayacak.

drhakans - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda titan
    bence kitapcigindaki kadar yakmaz.daha fazla yakmasi lazim 90-100bin normal daha dusugunu beklemek anlamsiz.
    saygilar

benim arkadaşta hussar var 100 bini de geçiyomuş satım 2. el honda kinetik almayı düşünüyo sırf yakıtından...

powerbyaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki gsr600 2009
    75-80 bin yakıyor benim hussar devamlı son gaz çevirsem bile
    ERASER WİLL COME BACK

madlimenierst - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bende hussar 125 var. şu an 1700 km de 85 000 yakıyo.

demekki bizim arkadaşın motoda bişey var ... yaw arkadaşlar kinetic iğin türkiye sayfasını bilen varmı adresin kineticcyle mi ne öle bişey olacaktı tam hatırlayamıyorum bilen var mı?

ZipZip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Daelim History
    Kanuni hussar: 428 km'de 40 YTL'lik benzin tükettim.
    Rodajdan sonra düsecegini servis söylüyor bilginize

Misafir
    scooter az yakar gibi bir inanış var ama bende HYSUNG RX 125 cc ve HUSSAR 125 cc
    var hysung daha az yakıyo

UKYO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motozeus ms100
    kanımca scooterlar fazla yakar çünkü ilk kalkışta zorlanarak kalkış yapar ayrıca tekerleklerin küçük olmasıda yakıtı etkiler

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Eğer gaz kolunu devamlı sonda tutmazsanız yani gaz ayarını hızınıza göre ayarlarsanız fazla yakmaz. Sonuçta otomotik vites olduğunu unutmamak lazım. Mesela; kalkış yaptınız ve bastınız gaza, gaz kolunu sonuna dayadınız. Fakat yolun eğimi-rüzgar veya üzerindeki yük nedeniyle normalde 100 km yaptığınız motor 80 le gidio, gaz kolunu yavaş yavaş geri çevirdiğinizde motorun hızının aynı olduğunu ve gaz kolunu sonuna kadar boşa çevirdiğinizi belli bir kısmın haybeye benzin yakmak için döndüğünü anlarsınız. Hızlanırken ve yavaşlarken de gaz ayarını mantıklı yaparsanız yakıttaki değişimi görürsünüz, gerçi çok da önemli değil ha 70 bin yakmış ha 80 bin. İstanbul Ankara arası toplamda 4-5 milyon farkeder
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler