Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

BULDUM ..! Difransiyel (Çok Önemli-Çok Faydalı)

REKLAM ALANI
    userneym - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Oh bee yıllardır çözemediğim konuyu nihayet çözdüm

http://www.youtube.com/watch?v=4oFhewQwE-Y

hemen sizlerle paylaşmak istedim...

Yılardır düşünüp dururum nasıl oluyorda otomobiller dönebiliyor diye, hiç bir zaman tam anlayamamıştım, ama nihayet bu eğitici video ile anlamış oldum...

kesinlikle izleyin müthiş birşey bu...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kontgerilla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    dominar400ug
    yıllardır anlamadıgın konusunda hakkaten ciddimisin ?
    sorsaydın anlatırdık yaw

abi kaç kişiye sordum ama hiç kimse böyle net açıklayamamıştı...
    --- SATILIK MAGELLAN EXPLORIST 300 GPS ---
    igilenenler için email: mdinc3000 yahoo.com

airman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 1200X C/T
    sagol çok iyi bir anlatım yakalamışsınız.teorik olarak bilsem de görsel olarak çok farklı.
    THICKHEADED MAN DOESN'T WEAR HELMET

benkaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    250 mct
    çok güzel bi anlatım.
    ama ilk baştaki hareketler ve polis amcalar daha güzel
    [B][SIZE="2"]yaşamam için, motor sürmem lazım. motor sürmem içinse yaşamam!!![/SIZE][/B]

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Ghost rider in dedeleri onlar Ama anlatim tipik amerikan anlatimi.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

ARBETUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '93 Kawasaki EN 500 Vulcan
    nerde sordun yaw ben hiç görmedim her türlü animasyonlu falan anlatırdık.
    '04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS

kıllıtarkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ALMAYACAĞIM!!!!!!!
    Olsun yaw çocuk araştırmış ne güzel eline sağlık

SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    WAllah cok ii yaw.ayni sekil benimde boyle bi animasyona ihtiyacim vardi.bulan arkadasa cok tesekkurler...
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

aydınlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Super 51
    teşekkürler
    [FONT="Arial Black"]Acı çekmeyenler,başkalarının acı çekebileceğini akıllarına bile getiremezler[/FONT]

yzb bozo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    çok iyi bir animasyon hiç bilmeyen küçük çocuk bile anlayabilsin diye adamlar film yapmışlar bize lisede anlattıklarında anlayamamıştık kaç ayda şimdi otomatik kilitli manuel kilitli diferansiyel ayarlanabilirine kadar herşeyi öğrendik.

Motosikleti
    yamaha fjr1300 '01
    hadi biriside sınırlı kaydırmalı (limited slip) diferansiyeli anlatsın

salih288 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    benim içinde cok faydalı oldu.. eğer bu tip videoları bilen duyan gören olursa paylaşsın lütfen..
    [B][U]**SLOW DOWN PLEASURE UP!![/U][/B]**:bounce:

ya kim ne derse desin mükemmel bi anlatım her seviyeye hitap eden video bi şekilde sabit hale getirilmeli sürekli ulaşılabilir

elektronik kilit ( mercedes gibi firmaların mekanik negatif kilitli difransiyel sisteminde boşta kalan tekerleğe fren uygulayarak gücün diğer tekerleğe aktarılmasını sağlayan sistem, neden direkt positif takmamışlar derseniz sebebini birazdan okuyacaksınız.),
    tam mekanik kilit ( iki tekerleği tam birbirine kilitleyen ve ikisinin de aynı hızda dönmelerini sağlayan mekanik sistem),
    positif kilit(4x4 araçlara yan sanayi olarak üretilen, yük binen tekerleğe güç veren, nispeten ucuz olan ama trafikte devrilme tehlikesi oluşturan sistem),
    negatif kilit (std. butun arabalarda olan) ve
    elektrikli kilit (difransiyele elektrik verdiğinde manyetizma ile kilitlenen sistem) difransiyel sistemlerini, biliyorum ama
    mekanik yarım kilit (limited slip demek istiyorum yani) nesıl olur hiç bilmiyorum ama
    bildiğim şu ki testlerde kaydırmalı difransiyel kilitleri çok başarısız sonuçlar veriyor yani pek işe yaramıyorlar...
    hatta onun da bir videosunu izlemiştim araştırayım onu da bulabilirsem burada yayınlarım...
    --- SATILIK MAGELLAN EXPLORIST 300 GPS ---
    igilenenler için email: mdinc3000 yahoo.com

Motosikleti
    yamaha fjr1300 '01
    formula 1 araçlarında limited slip diferansiyel kullanılıyor ama, bir arkadaşım da camarosuna bu tip diferansiyel takmıştı, kalkışlarda 2 tekerleğe birden güç veriyordu, nasıl çalışıyor bilmiyorum ama..

PcKopatGhostRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    bilgiler için tşkkrler..
    CBR 600F Honda,

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı userneym adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Oh bee yıllardır çözemediğim konuyu nihayet çözdüm

http://www.youtube.com/watch?v=4oFhewQwE-Y

hemen sizlerle paylaşmak istedim...

Yılardır düşünüp dururum nasıl oluyorda otomobiller dönebiliyor diye, hiç bir zaman tam anlayamamıştım, ama nihayet bu eğitici video ile anlamış oldum...

kesinlikle izleyin müthiş birşey bu...

İnanırmısın bana Teknisyen...Mühendis gelse anlatsa böyle anlayamazdım...Demek ki doğru bir şekilde en basite indirgenerek yapılan açıklamalar kafada yer ediyor ve anlaşılması mümkün oluyor...Teşekkürler paylaşım için...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnanırmısın bana Teknisyen...Mühendis gelse anlatsa böyle anlayamazdım...Demek ki doğru bir şekilde en basite indirgenerek yapılan açıklamalar kafada yer ediyor ve anlaşılması mümkün oluyor...Teşekkürler paylaşım için...
    Valla bende katılıyorum metehan sana..Gerçi ben midaslı diilim ama
    Ngüzel yararlı videolar varmış. biz hep langur lungurlarına bakmışız. araştırmaya giriyom artık.
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

turkishflier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı userneym adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    elektronik kilit ( mercedes gibi firmaların mekanik negatif kilitli difransiyel sisteminde boşta kalan tekerleğe fren uygulayarak gücün diğer tekerleğe aktarılmasını sağlayan sistem, neden direkt positif takmamışlar derseniz sebebini birazdan okuyacaksınız.),
    tam mekanik kilit ( iki tekerleği tam birbirine kilitleyen ve ikisinin de aynı hızda dönmelerini sağlayan mekanik sistem),
    positif kilit(4x4 araçlara yan sanayi olarak üretilen, yük binen tekerleğe güç veren, nispeten ucuz olan ama trafikte devrilme tehlikesi oluşturan sistem),
    negatif kilit (std. butun arabalarda olan) ve
    elektrikli kilit (difransiyele elektrik verdiğinde manyetizma ile kilitlenen sistem) difransiyel sistemlerini, biliyorum ama
    mekanik yarım kilit (limited slip demek istiyorum yani) nesıl olur hiç bilmiyorum ama
    bildiğim şu ki testlerde kaydırmalı difransiyel kilitleri çok başarısız sonuçlar veriyor yani pek işe yaramıyorlar...
    hatta onun da bir videosunu izlemiştim araştırayım onu da bulabilirsem burada yayınlarım...

Arkadaşım biraz karıştırmışsın.

Bahsettiğin tam mekanik kilit ile,4x4 araçlarda kullanılıyor dediğin pozitif kilit aynı şey zaten.İkiside tam kilitleme sağlıyor,yani tekerlekler eşit hızda dönüyor.

Negatif kilit dediğin şey normal difransiyel oluyor sanırım.Yani kilit falan demiyoruz ona biz,normal istavroz dişli sistemi.

Elektrikli kilit,pnomatik kilit,servo kilit vs. vs. difransiyel sistemi değil de birer kilitleme sistemi.

Limited slipler,yani balatalı sistemler -ve viskoz difransiyeli de içine katabiliriz- oldukça başarılı sistemler aslında.Mükemmel bir kilitleme sağladığı gibi kullanıcıya kilitleme oranını ayarlama imkanı da sağlıyor.

görüşmek üzere...

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler