gecmiş olsun benim de basıma geldı tam o rüzgar ve yagmurlu hava işe 15 km kala yakaladı benı... valla bi an dedim yollda kalırsam ama neyseki kalmadan geldim ama ustum heryerim su camur icinde idi
ANKARA MT
motor çalışmadan eksozdan hiç bir şekilde su motora gitmez. seviye hava filitresine kadar çıkmadıysa sorun yok. şöle bir temizle hava tut korkmadan çalıştır. hava filtresi suyun altında kalmışssa filtreyi bujileri sök. biraz motor yağıyla yağla. buji kablosunu takmadan marşa baski üstteki paslı kısmı hem benzim hemde yağla atabilsin. sonrasında kabloyu tak korkmadan bin.servise de götürsen aynısını yapacak.
ama başka hasarlar yoksa tabiii..........
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Merhaba
Arkadaşlar lütfen yanlış bilgi vermeyelim. İçeri giren su öyle saf su gibi temiz bir su değil. Çamurlu, topraklı bir su. Öyle 2 yağlama 2 marşa bas falan temizlenmez. Motorunuza ciddi hasar verirsiniz. Yapılması gerekenler:
1. Eğer aracınız filtresine kadar suya battıysa tüm motor aksamına su girmiş demektir.
2. Öncelikle piston içindeki ince yağ tabakası su girmesi sebebiyle tahrip olacağından suyun yaratacağı korozyon etkisi başlamış demektir. İlk iş bujiler sökülecek ve piston içine motor yağı basacaksınız.
3. Hemen motoru fazla yürütmeden tamirciye götürecek ve motor yağı, hava filtresi, karbüratör haznesi ve su barındırabilecek her bölgeyi boşaltıyorsunuz. Tüm parçalar temizlenmesi gereken şekilde iyice pislikten ve sudan arındırılıyor.
4. Usta bir kişi motoru güzelce söküp temizleyip geri topluyor.
Yapılması gerekenler bunlar. Ha bunu yapmazsanız. Su ile gelen küçük toprak, taş parçaları zımpara görevi görür her tarafı aşındırmaya başlar. Rulmanların arasını doldurur rulmanları aşındırır. Aklınıza gelmeyecek yerler paslanır.
Ayrıca yalnış bir bilgi daha motor çalışmıyorken egsoz'dan giren su uygun seviyesini bulduğunda pistona girer. Egsoz subabının kapandığı zamanı dışardan nasıl anlıyorsunuz? Tamamen şans işidir.
Görüşmek üzere.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
ewet arkadaslar ,motoru servise verdim.ve yaklaşık 3 saat süren bi operasyondan sonra motorum(maşallah)eskisi gibi çalışıyor.servistekilerın soylediğini aynen iletiyorum.motoru çalıştırsaydım eğer ,su veya çamurlu su pistonlara kadar gidicekti.buda motoru üzmeye yeterde artardı. eksoz söküldü temizlendi,eksoza gelen borunun(adını bilmiyorum)o yarısına kadar dolmuş.o temizlendi. ilginiz teşekkürler.. masraf 35ytl
YA İSTİKLAL ,YA ÖLÜM ! ! !
Alemin kralı çarşı , herkeze karşı
iyi hayırlı olsun arkadaşım. Eskisi gibi güle güle bin...
Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)