YA BU YAZININ BİR BAGLAYICILIGI VARMI, YADA BU MESELE KAPANDIMI ŞUNANKİ UYGULAMA NEDİR :
YA BU YAZININ BİR BAGLAYICILIGI VARMI, YADA BU MESELE KAPANDIMI ŞUNANKİ UYGULAMA NEDİR :
Malatyalı hoşgeldin siteye Önce tanışma faslında kendini tanıtıp site üyelerine sepet sepet kayısı ikram etmeni beklerdik, aşkolsun .
Soruna gelince, beklenen Kanun henüz çıkmadı. Çıksa bile 125 cc altı motorlarda B sınıfı ile motosiklet kullanılıp kullanılmayacağı konusu hala bir efsaneden ibaret. Federasyon bu konuda Meclis Trafik Komisyonuna bir teklif verdi ama açıkçası benim pek umudum yok. Önerim, eğer yok ise, tezelden bir sürücü kursuna kaydolup bir A2 edinmen. Ben öyle yapıyorum da..
Motorsikletprensi kardesim.14 yasında trafigemi cıkıyorsun yaw.cıkarsında.polısler cıkartırmı bılmem.nasıl olacak anlamadım.sımdı ben 17 yasındayım.a2 ehlıyetı alacam.bundan once motorla.gezdım ama vucut ıtıbarı ıle polısler durdurmadı benı.ehlıyet alınca kafam rahat gezerım.ama 18 beklıyorum.nedenı;hem a2-b ehlıyetını beraber almak.cunku ayrı ayrı para vermek adama koyuyor.kullanmayı bılıyorasan tecrubelıyesen bın motora.18 aralıkta doluyor.o zamana kadar.ehlıyetsız.ama dıkkatlı.senın yasıtların.dıkkatsız oluyor.yanı 14 yasındakıler.herkes senın gıbı dusunmuyor.sen bın gıtsın.tecrubende var.4 yıl bekle ehlıyet al.ama 4 yıl az degıl. cussss
SIMDI BEN 16 YASINDAYIM GELECEK AY MONDIAL 50 TT ALACAM YANI EHLIYETSIZ KULLANABILECEKMIYIM LUTFEN CEVAP YAZIN ?????????????????????
Merhaba Arkadaşlar ;
Son 6 aydır gerek medyada gerekse yazılı basında gündeme taşınan ve sürekli olarak gündemde tutulan bu konu malesef ilk motorsiklet federasyonunun bir teklifi olarak kaldı.Şuan elimizde T.B.M.M İÇİŞLERİ KOMİSYONU KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU ALT KOMİSYONUN KABUL ETTİĞİ METİN VAR.
Bu bir tekliften öteye geçemedi ve yeni bir kanun olmadan yürürlüğe girmeyecek.
Dostum bu konu hakkında aydınlattığın için teşekkürler eline sağlık
Tekerleğimi Yakarım Ama Ruhu'mu AslaİVAN ( serh@t )
siteye yeni kayıt oldum.30 yıldır araç kullanıyorum büyük şehrin trafiğinden kurtulmak için bir motor almaya karar verdim 250 cc ehliyet almaya niyet edince en erken temmuzda alabileceğim söylendi . bu ara B sınıfla yeni tasarıyla motor kullanılacağını duydum bu konuda aydınlatılmayı bekliyorum.
kaç paradır bu A2 alalım abicim
İlden ile değişiyor bu fiyatlar ayrıca sürücü kurslarına görede aynı durum söz konusu mesela ben izmirde herşey dahil 200 tl verip kursa yazılmıştım ehliyet kart masraflarıda 80 küsür yapıyor toplam maliyet 280 tl. bunun için türkiye ortalamasında herşey dahil 280-400 tl diyebiliriz il ve ilçelerdeki fiyatlara göre.setenayım adlı üyeden alıntı
böyle bir şey olursa Sadece B mi olacak yoksa C ve E lerde motorsiklet kullanabikeceklermi ehliyetsiz.Mesela benim C ehliyetim...
AB RH (+) 506 357 7316
http://www.facebook.com/vatandogukan
https://www.facebook.com/Jand.komd.ozel.harekat
Arkadaslar araba ehliyeti olupta motor(150 cc) kullananlara uygulanan trafik cezasi ne kadar bilen varmi?
walla ehliyet alsan daha az para ödersin onu biliyorum 350 falandı galiba
deliler ve akıllılar aynı derecede zararsız kişilerdir
asıl tehlikeliler yarı deli ve yarı akıllılardır..
A2 Ehliyet. mesele değil var zaten de ,
Şu hız limitleri yükseltilse çok hoş olacak !
8 Temmuzda A2 ehliyeti alacaklar bu sezonu gezerek gecirebilir.
kaçıranlar bu sezonu kapatır arkadaşlar.ben polisten gördüm cezaları.dudak uçuklatacak cinsten.206 YTL ehliyetsiz sürmek, 1-2 ay hapis cezası(bu paraya cevrilir), 5 ceza puanı (ehliyetsiz yakalanan adama nasıl ceza puanı düşecekler onu da bilmiyorum ya) , birde motoru bağlıyolar.daha ilginci motoru ehliyetsiz kişi gidip alabiliyor.
arkadaşlar aşağıdaki topiğe bir göz atın derim..
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=16928
[EMAIL="denizyilmaz83@yahoo.com"]denizyilmaz83@yahoo.com[/EMAIL]
Pam_Pam
Merhaba,
Malesef A2 ehliyeti olmadan cc farkı gözetmeksizin motosiklet kullanmak imkansız.Yukarıda belirtilenler yada duyumlarımız doğrultusunda B ile 125 cc veya 150 cc kullanma gibi bir imkanımız yoktur.Bu sadece motosiklet federasyonunun teklifiydi ancak meclis içişleri altkomisyonda kabul görmedi....
Cezalarına gelince....
206 ytl trafik cezası eğer motoru kullanan ruhsat sahibi değilse kullanan ve ruhsat sahibine 2 ayrı ceza yazılır.
Kullanan ise mahkemeye çıkar 1 ay hapis cezası alır bu ise para cezasına çevrilir oda günlük 20 ytl yani 600 ytl yapar....
ya bırakınız bu işleri kardeşim en başamı dönelim ;neden dersaneler var?,neden sürücü kursları var?, birileri para kazansında ne olursa olsun düşünsene bukadar insan B ehliyetiyle 125 veya 150 cc ye kadar motorsiklet kullandığını kurslar ne kazanacak ozaman.
motorsikletprensi adlı üyeden alıntı
Arkadaşım sakın yanlış anlama, lakin motorsiklet kullanmanın bir felsefesi bir raconu vardır. 14-15 yaşlarında büyük motorsiklet kulanmasını bildiğini sanan nice gençler hakkın rahmetine kavuştu. O nedenle Kanun koyucuları "18 yaş "demesinin elbette bir nedeni var. Motorsiklet kullanmak hız ile değil olgunlukla, keyifle kullanmak demektir.Polis korkusuyla Motorsiklet kullanmanın bence hiç bir keyifli yanı olmasa gerek ...
ney ehlıyet 18 yasmı oldu bı nededıgın bılıyrmusn
Yeni yine yeniden
yha ben 350 tl ye mobilet alıcam noter masrafı konusunda sıkıntı çekiyorum yardımcı olun lütfen armut piş ağzıma düş gibi laflar kullanıp bi öte atmayın
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)