ilk kez vitesli motor kullanacak arkadaşlara yardım edelim..
-
12 Aralık 2010, 14:33
ben 1 hafta oldu vitesli motor alalı toplam 45-50 km anca yapabildim hava koşulları mağlum şimdi vites arttırırken debriyajı sonuna dek sıkmamamız mı laızm ben sonuna dek basıp öyle vitesi atıyorum sonra yavaşça bırakıp hareketimi yada kalkışımı sağlıyorum..birde az önce yokuş aşağı inerken frene basıyordum motorun stop etmemesi için debriyajada basim dedim az kaladı yere yapışıyordum göt attı motor bayağ yanlıyarak indim yokuşu :D ne yapmam lazım benim yani bu şekil yerlerde
Reklamlar
-
pardon arkadaşlar frene basarken daha önceden debriyaja basmamız şartmı ?
-
Hız düşürmek için fren kullanıyorsan debriyaj kullanma,duracağın zaman hızın iyice azaldığında kullan.
-
Vitesli motosiklet kullanmakta zorluk çeken yada ilk kez kullanacak arkadaşlara yardımcı olabilirim.Teoride ve pratikte istanbul b.evlerde ikamet ediyorum ö.m atarsanız seve seve hiç bi ücret vs talep etmeden yardımcı olurum sevgiler
-
05 Ağustos 2013, 21:13
ben bu hafta motor direksiyon sınavına girdim sürücü kursu scoter demişdi bir gittim vitesli hayatta hiç motora binmişliğim yok :D adam dediki gazı biraz ver %10 gaz verdim sonrada debriyajı hafifden çek dedi yaptım dediği gibi ilk başlarda motor ön kaldırdı sonra alışdım baya bi sürdüm neyse sınav vakti geldi 4 kere istop ettirdim neyse dubaların arasından sorunsuzca geçtim hız yapma bölümünde önüme bir araba geçti dönemeçte orda panik yaptım durdum yokuş yukarıydı motoru bir türlü kaldıramadım ve tabiki kaldım :D
1 saat eğitim görmüş olsaydım belki geçmişdim şimdi i beklicem tekrar 20 gün direksiyon sınavını şu motoru ilk vitesde nasıl kalktığını kavrayamadım acaba--- debriyaja basıp gazı verip sonramı debriyajı çekiyoruz yoksa debriyajı çekerkenmi gaz veriyoruz bana adam gazı ver sonra debriyajı yavaş yavaş çek dedi gazı veriyorum motor çok bağırıyor o yüzden birde telaş yapıyorum kalkış yapsam bile motor tekme yemiş gibi oluyor:D acaba yardımcı olurmusunuz
-
05 Ağustos 2016, 15:55
Merhaba motora yeni başlayan biri olarak tecrübe ve bilgilerinizden faydalanmak isterim. Benim sorum şu yolda seyrediyosunuz ve ileride ışıklar var ve ışıklarda duracağınız yer yokuş. Işıklara yaklaştınız ve blok vites düşürmeye başladınız blok vites düşürürken durdunuz ve bir baktınız ki vitesiniz boşta. Normal düz bir zeminde olsa motoru hafifçe ileri itip vitesi takarım ancak yokuşta motosikleti ileri itemeyeceğim. Bu durumda vitesi bire geçirmek için ne yapabilirim. Teşekkür ederim. Tekerinize taş değmesin.
-
05 Ağustos 2016, 16:21
mombohunter adlı üyeden alıntı
Merhaba motora yeni başlayan biri olarak tecrübe ve bilgilerinizden faydalanmak isterim. Benim sorum şu yolda seyrediyosunuz ve ileride ışıklar var ve ışıklarda duracağınız yer yokuş. Işıklara yaklaştınız ve blok vites düşürmeye başladınız blok vites düşürürken durdunuz ve bir baktınız ki vitesiniz boşta. Normal düz bir zeminde olsa motoru hafifçe ileri itip vitesi takarım ancak yokuşta motosikleti ileri itemeyeceğim. Bu durumda vitesi bire geçirmek için ne yapabilirim. Teşekkür ederim. Tekerinize taş değmesin.
Kardeşim benim anlamadığım neden vitesi bire takmıyorsun?Debriyaja basip vitesi bire alacaksın hepsi bu kadar.Motor boşta takılı kalmaz, takılırsa viteste takılır.
-
05 Ağustos 2016, 17:10
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler