Arkadaşlar ben MZ 151 kullanıyorum çok memnunum ama elektrik tesisatını yenilemem lazım birisi komple tesisatı doğramış şema bulabileceğim bir adres varmı acil yardım farım bile yanmıyo
Arkadaşlar ben MZ 151 kullanıyorum çok memnunum ama elektrik tesisatını yenilemem lazım birisi komple tesisatı doğramış şema bulabileceğim bir adres varmı acil yardım farım bile yanmıyo
Valla benim bildigim bu zaten parçacılarda set olarak satılıyor.
bi ara siteye etz 251'in çok güzel renkli bir şemasını eklemiştim.ben aradım bulamadım.muhtemelen büyük benzerlikler gösteriyordur.google'dan aratmayı dene.
walla biraz zor yaws o resmi tekrar bulman ve 251 ile 151 in tesisatı aynı olmayabilir ikisinin yapısı tamamen farklı çünkü
Kingston in Aksaray
(niye diye sormayın :((()
bunlar işini görür mü bilmem arşiv mahiyetinde ekliyorum. belki başkasına yarar.
http://www.mztech.fsnet.co.uk/electrics/wir_tz12.html
gezen adam motorun etz 150'mi
ts 150'mi
yoksa es 150/1 mi?
benim yukarıda bahsettiğim elektrik şeması şu, 12 voltluk:
6 voltluk olanı şu:
ts modelleri için şu:
deluxe ts modeli için bu:
motorun etz 150 ise elektrik sistemin 12 voltluk demektir.yani diagramın şu oluyor:
alternatörünün teknik detayı da ahanda bu:
Alternator Technical Data Identification No. 8046.2
Voltage 14 v
Idling Speed 1300 rpm
Speed at 2/3 maximum current 2200 rpm
Maximum Speed 10 000 rpm
2/3 of maximum current 10 A
Maximum Current 15 A
Resistance of rotor winding 4.2 +/- 0.3 ohm
Length of carbon brush 16 mm
Length of carbon brush (minimum) 9 mm
Carbon brush spring force 1.4 to 3.2 N
Slip rings (minimum dia.) 31 mm
Eccentricity 0.05 mm
Torque for rotor fastening screw 20 +/- 2 Nm (2 +/- 0.2 kpm)
Rotation Clockwise
Polarity Negative Earth
bilmem yardımcı olabildim mi?sormak istediğin başka birşey varsa sor.ben mz'leri severim.etz 251 vardı bende.
gezen adam elektrik projesi okumaktan anlıyormusun eğer bu konuda yeterli bilgin yoksa ben ce bu işin içine hiç girme. eğer anlıyorsan sana kolay gelsin çok değilse bile biraz zorlayacak
ozgurluk saclarında ruzgari hissetmektir
jawa, kardeş sağolasın benim motor orjinal MZ 150 bu şema çok işime yarayacak biraz meşguldüm anca bakabildim saol ve MZ sürmek bi ayrı keyiftir dimi
reca ederim zevk duyarım teknik konulardan evet mz sürmek keyiflidir
ben 1990 model mz etz 251 motorsiklet şeması istiyorum fakat bir tane buldum yazılı açıklamalı olmadığından neyin ne olduğunu bilemiyorum acaba birinizde varmı varsa benim mail adresime yollarmısınız.GUNEY.-YILMAZ@hotmail.com adresine yollayabilirsiniz teşekkürler.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)