Uzun Süre Yatacak Yazlık Motoru İçin Tavsiyeler
Reklamlar
-
Merhaba,
Muğla'da bulunan evimde 250cc maxi scooter motosikletimi sezon başında götürüp bıraktım.
Apartman içinde uygun yer mevcut bıraktığım yer güzel. Bunu dışında dikkat edilecek hususlar ile ilgili bazı noktalar yazacağım eksik bir nokta var ise tecrübesi olan arkadaşlar yorum olarak ekleyebilirse bir rehber gibi de olabilir.
Dikkat edilecek hususlar;
- Akü kutuplarının sökülmesi,
- Şarj aleti ile akünün ayda bir full şarj edilmesi,
- Benzin deposunun doldurulması,
- Ayda bir rölantide çalıştırma,
- Motor yağı 3bin km'de bir değişim (uzun süre bekleyeceği için formu bozulabilir diye düşünüyorum) (değişimi kendim yapacağım)
- Motor yağı ile birlikte yağ ve hava filtresi değişimi (değişimi kendim yapacağım),
- Senede bir yetkili serviste bakım,
- Motorun arka sehpaya alınması (ön lastiğe çok daha az yük biniyor).
Benim yaptığım işler bunlardı. Aklınıza gelen veya bu yanlış/gereksiz dediğiniz bir nokta varsa belirtebilirsiniz.
Reklamlar
-
Lastiğin yere değen kısmının altına tahta koyun, betonla temasını kesin ve belli sürelerde lastiğin farklı bir yüzeyi yere temas edecek şekilde motorun yerini değiştirin. Akünün kutup başlarını söküyorsanız hiç ayda bir rölantide çalıştırmakla uğraşmayın.
-
Cup motosikletin gözünü seveyim. Sekiz senedir orta sehpaya almak ve üzerine branda örtmekten başka bir şey yapmadım.
-
Benim xmax 250 kapalı otoparkta bir yıla yakın kalmıştı pandemi zamanı.
Tekerleklerinin altına strafor koymuştuk, başka da bir şey yapmadık.
Depoyu da fulleyip bırakmıştı içinde yoğuşmadan nem oluşmasın diye. Tekrar yaz gelince tek marşta çalışmıştı.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler