Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motordan gelen ses

REKLAM ALANI

Selamlar,
    100cc çin malı scooter umda kranktan geldiğini düşündüğüm bir ses var. Motor çalıştıktan sonra yaklaşık 20 30 sn sonra devir düşüyor tamirci hava gaz ayarı yaptı ama değişiklik olmadı. Devir düştükten sonra gelen ses çok daha rahat anlaşılıyor. Bir kaç motosikletçiye götürdüm ancak hepsi motorun inmesi gerektiğini 7500 işçilik + malzeme şeklinde fiyat çıkardı. Kendi malzemelerim var bu ücreti vermek yerine kendim daha uzun sürede yapabilirim.

Ancak bakımları ilk günden beri aksatılmadan yapıldı zorlama vs yapılmadı temiz kullanıldı. Daha 7 bin km kusur de. Gidişinde performansında bir sıkıntı yok yağ yakma duman atma eksiltme vs yok. Subap ayarı, yağ değişimi ,varyatör temizliği, hava filtresi değişimi yeni yapıldı. Bu ses gelme olayı bunlardan önce vardı, yaklaşık 1000km dir bu şekilde.

Sizce bu sesin sebebi ne olabilir

Video
    https://photos.google.com/share/AF1Q...J6Z3dsMUd1T3VR

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yuki ZN250T
    Krank gibi geldi bana da.

SerdarC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon50 Custom ve Ramzey Cup100
    videodaki ses krank sesine benziyor. bu tip kopya g6 motorlar çok dayanıksız. çinlilerin geneli dayanıksız ama bu scooter motorları daha sıkıntılı. sık sık yağ değişmek lazım 2000km altı ve yüksek devirlere çok çıkmamak gerekli. Anladığım bilgi birikiminiz var söküp girişin bence her şeyden önce tecrübe olur. Parçaları alırken hangileri iyi kalitede araştırmasını yapın özellikle rulmanları kaliteli seçin 2 gün sonra yine ses yapmaya başlamasın.

Alıntı SerdarC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    videodaki ses krank sesine benziyor. bu tip kopya g6 motorlar çok dayanıksız. çinlilerin geneli dayanıksız ama bu scooter motorları daha sıkıntılı. sık sık yağ değişmek lazım 2000km altı ve yüksek devirlere çok çıkmamak gerekli. Anladığım bilgi birikiminiz var söküp girişin bence her şeyden önce tecrübe olur. Parçaları alırken hangileri iyi kalitede araştırmasını yapın özellikle rulmanları kaliteli seçin 2 gün sonra yine ses yapmaya başlamasın.
    Aslında 1500 km bir yağ değişimi yapıldı Castrol un 15w-50 yağı kullanıldı hep. Çok ta temiz kullanıldı. Bu kadar kısa sürede içten böyle sorun çıkarması beni hayal kırıklığına uğrattı. Performansında bir problem yok o yüzden şimdilik gittiği yere kadar kullanmayı düşünüyorum. Sonrasında açmışken 150 lige çevirmeye çalışacağım.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)