Daytona 250 Bakım Sonrası Düşük Performans
-
23 Ağustos 2024, 10:34
Merhaba, 1 ay önce 2024 Daytona 250 aldım. Dün ilk bakımı için servise götürdüm yaklaşık 950km'deydi. Atölye kısmına girmek yasaktı ve hangi işlemleri nasıl yaptı ona bakamadım. Bakım sonrası dönüş yolu daha önce kullandığım bir yoldu ve aynı performansı alamadığımı fark ettim. Ve KM'de sıfırlanmıştı. Bakımı yaptın anlıyorum KM'yi neden sıfırladın? Sonra ışık için durduğumdaysa boşa atmakta çok zorlandım. Acemilik arada zaten zorlanıyordum yanlışlıkla 1e 2ye geçtiğim oluyordu zaten ama şuan pedal çok sert olmuş o sertlik için gücü uyguladığım an vitese atlıyor direkt. Hafif bir boşluğu vardı yarım vites atar gibi yaptığımda boşa geçiyordu. Bunlar yine sorun değil şu performans düşüklüğü kafama aşırı takıldı sanki motor hafif boğuluyor gibi hissediyorum. Psikolojik olduğunu sanmıyorum genel hızlanmanın yanı sıra çıkabildiğim hızlarda da sorun var. Bakımdan çıktığında ilk hangi yağı kullandığını sordum daha sonraları kendimde değiştirmem için. Kendini onu benim yapamayacağımı ve motorun garanti dışı kalacağını söyledi. Castrol 10 40 kullanıyormuş. Dediğim gibi atölyeye giremediğimden motora neler yapıldı bilmiyorum. Taktım açıkçası bu duruma. Performans için ne yapabilirim? ve bu pedalın sertliği ayarlanabilen bir şey mi? KM için yapacak bir şey yok gibi.
Reklamlar
-
23 Ağustos 2024, 10:43
Castrol 10w40 aslında uygun bir yağ.
ancak genel olarak yağ değişimi sonrası yağın kıvamını alması ve motorla uyum haline gelmesi için biraz vakit gerekiyor.
sonraki durumlarda siz yine size işlemi göstermeyen yerleri tercih etmeyin.
bu arada V motor olan değil mi?
-
23 Ağustos 2024, 15:05
Evet V motor. Bundan sonra çok ciddi bir şey olmadığı sürece öğrenip kendim yapacağım bakımlarını. Bulunduğum şehirde tek servis maalesef orası. Motoru da kendilerinden almıştım.
-
23 Ağustos 2024, 15:11
ylemonz adlı üyeden alıntı
Evet V motor. Bundan sonra çok ciddi bir şey olmadığı sürece öğrenip kendim yapacağım bakımlarını. Bulunduğum şehirde tek servis maalesef orası. Motoru da kendilerinden almıştım.
daytona V henuz kendını ıspatlamamıs bir motor; bakımlarını yaparsanız garanti dışı kalacaktır.
garanti süresi bitene kadar başında bekleyerek yaptırın. yağ bakımı 2bin km'de bir miydi bu motorun? yağ değişimi vs. cok basit zaten.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
23 Ağustos 2024, 15:35
Bu bakımda da başında beklemek istedim fakat atölyeye giremeyeceğimi söyledi. Bu bakım kısmında da hiçbir bilgi vermediler, aldığımda kitapçık dahi vermediler.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler