YAMAHA YZF R25- Motor yeni toplanmasina ragmen ses geliyor
Reklamlar
-
14 Ağustos 2024, 11:02
öncelikle selamün aleykum abiler r25 motorum krank * piston * yatak *subap *egzantrikleri 2.000 km önce değişmiş ben bu sekilde aldım aldığımda motorun debriyaj tarafından tıkırtı sesi geliyor baya bu ses motor ısınınca artıyor aldıgım kişi bu şekilde 1.300 km binmiş bende yaklaşık 700km bindim buradaki ustaların hepsi farklı bir şey söylüyor.
egzantrik - egzantrik zinciri - yatak - krank -debriyaj tası * volant - devirdayim pompası diyenler oldu yani kısacası hepsi farklı birşey söylüyor.
motorda çalışırken ve yüksek devirlerde titreme oluyor yine bü titreşim sağ taraftan geliyor motoru steteskop ile dinlediğimde ses sol taraftan az üst kapakta neredeyse hiç duyulmuyor ses en çok devirdayim tahliye civatasının ordan ve sağ alttan geliyor
motorun çekişinde hızlanmasında hiçbir sorun yok
benim düşüncem yatak ve krank olsa 2.000 km gitmezdi yani sıfır toplanan motorda bu ses nasıl gelebilir acaba motor içinde sıkılmayan vida falanmı var
dedikleri gibi egzantrik - egzantrik zinciri - yatak - krank -debriyaj tası * volant - devirdayim pompasından geliyorsa bunları nasıl daha net anlayabilirim
Reklamlar
-
14 Ağustos 2024, 12:51
Usta içeride makas unutmuştur.
-
14 Ağustos 2024, 13:23
Toplandı da sen nasıl toplandığını biliyor musun veya gördün mü? En büyük sıkıntı bu oluyor toplanmış motor alırken.
"Satmak için toplamak" diye bir söz var bizim memlekette...
R25 oldukça yüksek devir çeviren bir paralel twin, devir arttıkça fazlaca titreşim alabilirsin. O yüzden normal olan titreşimlerle de karşılaşıyor olabilirsin ama başka R25'le kıyaslayıp onda olmadığını görmüşsündür diye tahmin ediyorum.
Birebir aynı problemi yaşamış ve çözmüş birisine denk gelmediğin müddetçe bunu motoru açmadan net şekilde çözmek zor. İyi bir usta dinleyerek belli tahminler yürütebilir ama bizim memleketin ustaları sıralı 4'e çok aşinalar, onlar pürüzsüz çalıştığı için sorunlar kolay anlaşılabiliyor. Sıralı 2'de hele devir çeviren sıralı 2'de normal sesleri bile garipseyebiliyor bir çok usta.
-
14 Ağustos 2024, 15:09
Sesin videosunu atabilme imkanınız varmı?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler