Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Cg cc büyütme

REKLAM ALANI

Öncelikle herkese iyi forumlar iyi günler. 2024 model mondial 50 uag aldım motor bayide 150 cc ye dönüştürüldü ancak krank üst kapak ve karbüratör değiştirmemişler motor 90 da tıkanıyor ( bu ilk motorum değil ve rodajını çok özenli yaptım) şimdi ben bu motoru komple 200 cc yapmak istiyorum, krangı silindir piston üst kapak ve karbüratör komple 200 cc olacak. Daha önce motor topladım tecrübem var. Aklıma takılan birkaç soru var 200 cc silindirin gömleği alt kartele (galiba kartel emin degilim bu gömleğin alt motora bağlandığı kısımdan bahsediyorum) uyumlu olurmu yoksa tornacıya gitmeme gerek varmı bir diğer sorumsa balansörlü kranglar varmış gerçekten işe yarıyormu ? Msr marka parçalar iyi verim veriyormu birde ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    A2 ehliyetin varsa bir sıfır tüm dertlere çare.

Hocam elimde satın alınmış motor var zaten ve bayide 50 cc den 150 ye dönüştürüldü bende bunu 200 cc yapacağım

Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Alıntı berk46 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bayide 50 cc den 150 ye dönüştürüldü bende bunu 200 cc yapacağım
    Yanlış yapmışsınız işte.
    50'nin başına 1 yazacağınıza sonuna 0 yazsaydınız sorun olmazdı. 150'den 200'e dönüştürmek daha masraflı.
    espresso bunu beğendi.
    KTM DUKE 250 ABS - 2016

Alıntı Osm@n adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlış yapmışsınız işte.
    50'nin başına 1 yazacağınıza sonuna 0 yazsaydınız sorun olmazdı. 150'den 200'e dönüştürmek daha masraflı.
    Kardeş dalgamı geçiyorsun

Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Kardeş dalgamı geçiyorsun
    Evet dalga geçiyorum ağbi.
    Vergiden ve sigortadan yırtmak için motoru 50cc gösterip 200cc yapmak isterken sen ne yapmış oluyorsun?
    Gelmiş burada üçkağıtçılığına kılıf arıyorsun. 51cc alıp vergisini sigortasını ödeyenler keriz mi?
    B sınıfı ehliyet diyeceksen bir sürü para ve zaman harcayıp A1, A2, A ehliyet alanlar enayi mi?

Yok kardeş parasızlıktan diyeceksen tadilat masrafı zaten astarını geçer. Daha ne?

Bak bu ağbimiz de çok uyanıktı. Son dakikada bu oğlunu meclise müdür yapmıştı.
    KTM DUKE 250 ABS - 2016

Alıntı Osm@n adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet dalga geçiyorum ağbi.
    Vergiden ve sigortadan yırtmak için motoru 50cc gösterip 200cc yapmak isterken sen ne yapmış oluyorsun?
    Gelmiş burada üçkağıtçılığına kılıf arıyorsun. 51cc alıp vergisini sigortasını ödeyenler keriz mi?
    B sınıfı ehliyet diyeceksen bir sürü para ve zaman harcayıp A1, A2, A ehliyet alanlar enayi mi?

Yok kardeş parasızlıktan diyeceksen tadilat masrafı zaten astarını geçer. Daha ne?

Bak bu ağbimiz de çok uyanıktı. Son dakikada bu oğlunu meclise müdür yapmıştı.
    https://i.hizliresim.com/meka7o7.jpg
    Bak knk bazı konularda haklısın ancak meselenin arka planını bilmeden konuşmak çok yanlış, insan gibi konuşupta uyarabilirdin, benim ehliyetim A sınıfı ehliyet zaten ve şimdiye kadar 10-15 tane motorum oldu hepsininde vergisinide ödedim sigortasınıda yaptım ancak depremzedeyim evimi kaybettim ankarada ev dizmek için motorumu sattım ve kuryelik yapıyorum şu anda(hâla dünya kadar borcum var ödemeye çalışıyorum) ankarayı ne kadar biliyorsun bilmiyorum ancak şehrin heryeri yokuş ve motorun çekmediği o kadar çok zaman oluyorki cc yükseltmem şart ancak şu anca ne vergiye nede ,orunlu sigortaya ekstra bütçem var, bak bu dediğimide yanlıs anlama ancak beni cg nin üstünde görsen zaten böyle bir motorla işimin olmayacagını altımda tuhaf durduğunu farkedersin bak yanlış anlaşılmasın bu motoru seven bilerel bunu alan birileri var onlara kötü birşey demiyorum ama bu motoru kullanan kitle belli, şimdi şunuda diyebilirsin ben senin problemlerini nereden bileceğim haklısın ama keşke dalga geçmek yerine direkt uyarsaydın daha düzgün bir iletişim kurabilirdik

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Etek boyu motor açılmadan bir şey demek zor, maalesef daha öncesinde hiç Cg açmadım ama krank 150cc kaldırıyorsa üst kapağıda 150cc hacminde takıp karbüratörüde büyütüp devam etmek daha masrafsız olabilir.

Alıntı Motoseverrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Etek boyu motor açılmadan bir şey demek zor, maalesef daha öncesinde hiç Cg açmadım ama krank 150cc kaldırıyorsa üst kapağıda 150cc hacminde takıp karbüratörüde büyütüp devam etmek daha masrafsız olabilir.
    Krankın 150 lik kaldıracağını hiç düşünmüyorum bende aslınca bu cg işlerine uzağım ankarada bildiğiniz bir usta varmı acaba akıl danışmak için

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Krankın 150 lik kaldıracağını hiç düşünmüyorum bende aslınca bu cg işlerine uzağım ankarada bildiğiniz bir usta varmı acaba akıl danışmak için
    Maalesef, ben genel olarak tüm ustalara savaş açmış durumundayım . Ustaya vereceğim parayla benzin alır gezerim kafasındayım .

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)