Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Dominar 250 çalışmıyor

Motovento
    REKLAM ALANI

Merhabalar dominar motorumla ufak bi türkiye turu yapmak istedim 10.000 kilometre bakımlarını yetkili serviste yaptırdıktan sonra istanbuldan ankaraya giderken motor bayır görünce bayılmaya başladı bu konuda gerek araba gerek eski motorumdan tecrübeliyim katalizörün dağılmış olabileceğini düşündüm ve ankaraya geldiğimde yetkili serviste garantiden değişimini yaptık yalnız boş boru geldi kat iptal oldu yani benim icin daha iyi oldu daha sonrasında izmire gitmek üzere yola çıktım herhangi bir sorun yoktu ışıkta dururken bi anda stop etti tekrar çalıştırdım herhangi bir sorun yoktu bunu tekrarlamaya başladı ve gaz vermeden çalışmamaya başladı ustamı aradım vurdur çalışır dedi gerçektende çalıştı ve manisaya atabildim kendimi akrabalarım manisada olduğu için kendimi daha rahat hissettim ertesi gün kalktım yine tık yok motorda baya uzun marş bastım sonrasında ufak bi yağ dumanı ve kokusu geldi hava filtre kutusundan oturdum sökmeye başladım hava filtresini açtığımda yağlanma gördüm, işimiz bitti motor inecek dedim kendi kendime hemen servise götürdüm yolcu olduğumu söylememe rağmen ilgilenmediler ufak bi sürtüşme sonrası yan dükkana çektim hemen motoru sağolsunlar yardımcı olmak istediler kompresyon ölçüldü sorun yok dendi vurdurunca çalıştığı için statör okuyucu sensör dediler ama bildiğim kadarıyla çalıştıktan sonra tak diye stop edecek sonuçlar doğurmuyor tps ve rölanti valfini değiştirdik yine aynı çalışmıyor en son zar zor izmirden motopit mağazasından statör okuyucu sensörü aldık bu seferde çalışmadı kafaları yemek üzereyim hem maddi hem manevi olarak bu arızanın bulunamaması beni çok yordu, motosikletten genel olarak soğumama sebep oldu. sorun sizce ne olabilir görüşlerinizi bekliyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Enjektörü kontrol ettinizmi?

Servisler sağlam diyor

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Motorun iç basıncı ve tüm sensörler sağlamsa geriye ateşleme sistemi ve yakıt hattındaki elemanlar kalır.

Orhan ARI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NS200
    Motor ışığı hiç yandı mı? Beyinden hata kodu okumak için tarama yaptılar mı? Başıma benzer bir durum geldi. Bir süre bozuk oksijen sensörü ile gezdim. Bu süreçte çokça stop etme sorunu yaşadım. İki kez de yokuş aşağı motor freninde stop etti, vurdurunca da çalışmadı. Bir kez krank mili sensörü uyarısı verdi. Oksijen sensörü motosikletin düzensiz çalışmasına, krank mili sensörü de hiç çalışmamasına sebep olur. Oksijen sensörünü çıkma aldım ve çok şükür şimdilik bir sorun yok. ABS beyni gitti şimdi de, orası ayrı bir konu :D
    Bir de hangi usta "vurdur" dedi bilmiyorum ama enjeksiyonlu motorlar için bu zararlı bir durum. Asla alışıp sık sık yapma bunu.
    Lifan KP150 Türkiye (old, but gold )

sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
    Hiç bir uyarı yok mu ekranda? sadece stop mu ediyor?
    ''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man

Mikuni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    Bajaj hava filtresi zaten yağlı olmuyor muydu? Ben sıfır bajaj almıştım söküp baktım yağlı olarak gelmiş fabrikadan. Allah sabır versin. 2 defa sıfır bajaj alıp lanet edip zararına satmıştım. Benim motor dq aynı böyle çalışmıyordu, meğer depo kapağından hava alamadığı için benzin çekemiyormuş. İşte böyle rezil bir motordur bajaj.

Son durum

Konuya geniş çaplı bir güncelleme yapıyorum motoru memlekete getirdim özel bir servis ilgileniyor pistonumuz sekman kırmış üst üste binmiş silindir çizilmiş, piston silindir değişti, çalışmadı, statör okuyucu göz değişti çalışmadı, yakıt ve ateşleme grubu elemanları enjektör dahil komple değişti yine çalışmıyor az önce telefonla konuştum servisle durumu anlattılar motosiklet hevesi kalmadı bende bu bajaj yüzünden çıldırmak üzereyim en son korkum yazılımsal beyinsel hata diyip başlarından atacak olmalarından ve yaptığım masrafla kalmaktan korkuyorum ilgisi bilgisi bu durumu yaşayan biri varsa lütfen yardımcı olsun motorda değişmeyen bi tek ben kaldım hala çalışmıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:00 ----------

Alıntı Orhan ARI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor ışığı hiç yandı mı? Beyinden hata kodu okumak için tarama yaptılar mı? Başıma benzer bir durum geldi. Bir süre bozuk oksijen sensörü ile gezdim. Bu süreçte çokça stop etme sorunu yaşadım. İki kez de yokuş aşağı motor freninde stop etti, vurdurunca da çalışmadı. Bir kez krank mili sensörü uyarısı verdi. Oksijen sensörü motosikletin düzensiz çalışmasına, krank mili sensörü de hiç çalışmamasına sebep olur. Oksijen sensörünü çıkma aldım ve çok şükür şimdilik bir sorun yok. ABS beyni gitti şimdi de, orası ayrı bir konu :D
    Bir de hangi usta "vurdur" dedi bilmiyorum ama enjeksiyonlu motorlar için bu zararlı bir durum. Asla alışıp sık sık yapma bunu.
    Öyle bi durumda mecburen yaptım ve bunu söyleyen ustamız tarafından az kalsın dolandırılıyordum kuralkan böyle adamlara nasıl bayilik veriyor anlamıyorum :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:02 ----------

Alıntı Mikuni adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bajaj hava filtresi zaten yağlı olmuyor muydu? Ben sıfır bajaj almıştım söküp baktım yağlı olarak gelmiş fabrikadan. Allah sabır versin. 2 defa sıfır bajaj alıp lanet edip zararına satmıştım. Benim motor dq aynı böyle çalışmıyordu, meğer depo kapağından hava alamadığı için benzin çekemiyormuş. İşte böyle rezil bir motordur bajaj.
    Depoda iki tane havalandırma hortumu var kapakla ilgisi olacağını düşünmüyorum hava filtre kutusunda ki yağlanma az bi yağ değildi ufak bi göl oluşmuştu o da sekman kompresör kaçırdığı için karter havalandırmadan oraya biriktirmiş

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)