Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motorum yağlama yapmıyor

REKLAM ALANI

Motorum aşırı ısınıyor ve aşırı sesli çalışıyordu üst kapağı açtım baktım subapların ve piyanoların olduğu bölüme hiç yağ gelmediğini fark ettim yağ pompasını söktüm yenisini aldım ama yine gelmiyor yağ gelmesi gereken yer tıkalı mı diye hava tuttum ama açık hava gidiyor acaba havasını falanmı almak lazim veya bir ayari mi var cevaplarsanız memnun olurum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Üst kapak contasını değiştiyseniz hatalı olup yağ kanalını tıkıyor olabilir.

Cevabınız için teşekkür ederim yeni değişmiştim söküp şimdi kontrol edeceğim gelişme olursa buraya yazarım

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:50 ----------

Contada sıkıntı yok gibi duruyor acaba alttaki yağ kanalları mı tıkalı ki

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:09 ----------

Yağ kanallarını contayı hepsini kontrol ettim hiçbir sorun görünmüyor yeni aldığım pompadan şüpheleniyorum o bozuk olabilir

Motosikleti
    Eğer silindirdeki yağ kanallarından ve yağ pompasından eminsek ve karterde yağ kanalı vars
    a onda bir çatlaklık veya kırık olabilir.

Kontrol ettim kırık çatlak göremedim ama Şüphelendiğim 2 şey var;
    1.Yeni aldığım pompanın bozuk olma ihtimali biraz zor dönüyor gibi geldi
    2.piyanoların yanında bir yaylı sistem var eksantrik milini değiştirdiğim için orası iptal oldu acaba orası kapatıp açma görevi falan mı görüyor diye düşünmeye başladım orası ne işe yarıyor bilginiz varmı acaba?

Motosikleti
    Alıntı İvn_moto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kontrol ettim kırık çatlak göremedim ama Şüphelendiğim 2 şey var;
    1.Yeni aldığım pompanın bozuk olma ihtimali biraz zor dönüyor gibi geldi
    2.piyanoların yanında bir yaylı sistem var eksantrik milini değiştirdiğim için orası iptal oldu acaba orası kapatıp açma görevi falan mı görüyor diye düşünmeye başladım orası ne işe yarıyor bilginiz varmı acaba?
    Bu problem üst kapakta işlem yaptıktan sonra olduysa yapılan işlemlere göz geçirmenizde fayda var.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    Fotoğraf paylaşabilirsen yardımcı olmaya çalışalım.

Balata spreyi alıp kanallara basınçlı bir şekilde sıktım pompanın yağı içine aldığı kanal tıkanmış açıldı yeni aldığım pompa yine çalışmadı eski pompayı taktım üst tarafa yağ geldi ama çok az geliyor eksantrik milini ve subapları yağlamaya yetmiyor bugün başka bir pompa daha alıp deneyeceğim umarım olur sizce üste gelen yağ biraz tazyikli mi olur yoksa azar azar mı gelir?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler