Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

N250 subap sesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    14 Ocak 2024
    Şehir
    Sakarya karasu
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar N250
    2 hafta önce yakın bir şehirden 2. el 6400kmde bir n250 aldım. Aldıktan sonra kafa rahatlığına bir yağ değişimi yaptırdım. Değişim sonrası motoru bir süre kullandıktan sonra subap sesi olduğunu düşündüğüm bir ses gelmeye başladı. Motor sıcakken ses artsa da soğukken de az miktarda geliyor. Oturduğum şehirdeki iki servise de göstersem de normal ve sıkıntı yapmayacağını söylediler. Ben motoru uzun süre kullanmayı düşünüyorum ve servisler aksini söylese de ses beni çok rahatsız ediyor ve kafam bu konuda rahat değil. Bu durumda servislerden subap ayarı talep etmeli miyim siz ne önerirsiniz? Sesin videolarını liste dışı şekilde youtube'a yükledim. Aşağıdan bakabilirsiniz. Konu ile ilgili öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum.


    https://youtube.com/shorts/z-ag4ZjCUUY?feature=share
    https://youtube.com/shorts/0XfGs1e1rhs?feature=share


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Subap gevşekliği motora ses haricinde çokta zarar veren bir şey değil, önemli olan sıkı olmasın. Motosikletinizin subap ayarlarını kontrol ettirin, optimum subap ayarı çekişi arttırmaktadır.

  3. #3

    Üyelik
    26 Mart 2023
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Yuki ZN250T
    Sesler bana da subap sesi gibi geldi. Arkadaşın da dediği gibi ses dışında bi zararı olmaz. Ayarı yaptırmanız tabii daha iyi olacaktır, performans açısından vs.

  4. #4

    Üyelik
    14 Temmuz 2024
    Bildiğim kadarıyla şimli sistem var motorunuzda sentil çakısı ile ayarlanmıyor yani araba motorlarında şimleri ters çevirip diğer yüzeyini kullanıyorlar ama motorda nasıl olur ne kadar randımanlı olur bilemem


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler