Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Scooter ön frene basınca hırıltı

REKLAM ALANI

Merhaba, ön frene bastığımda bir hırıltı sesi geliyor. Aslında frenden ziyade amortisörden şüpheleniyorum. Daha önce scooter motorum olmadı ondan tam emin değilim fakat ilk oturduğumda motor öne doğru basıyor kendini( bu normal mi bilmiyorum ) devamında herhangi bir sürtme sesi gibi bir ses gelmiyor sadece ön frene basınca, ağırlık arttıkça frenlemede bu hırıltı artıyor bu sebeple acaba montaj sırasında yağı vs eksik olmuş olabilir mi diye düşündüm. Ses sanki çamurluğun lastiğe sürtmesi gibi ( fakat lastik üstünde lastiğe sürttüğüne dair herhangi bir iz yok ), "tır tır tır" şeklinde. Diskimde yamukluk yok, balatalarım değişeli 600km falan oldu. Bu durumda önerebileceğiniz bir şey var mı ? haybeye amortisörleri sökmeyeyim. Bir de o ilk boşluğunu aldıktan sonra amortisörlerin salınımı var tamamen oturmuyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Fren balatalarınız disklerdeki deliklerden dolayı ses yapıyor. Tamda dediğinız şekilde hemde.
    Kaanbsgmz bunu beğendi.

Alıntı Samet Ağır adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fren balatalarınız disklerdeki deliklerden dolayı ses yapıyor. Tamda dediğinız şekilde hemde.
    Cevabınız için teşekkür ederim. Hırıltıyı gidermek için uğraşacaktım ve gideremeyecektim, beni gereksiz uğraştan kurtarmış oldunuz

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)