Scooter ön frene basınca hırıltı
Reklamlar
-
Merhaba, ön frene bastığımda bir hırıltı sesi geliyor. Aslında frenden ziyade amortisörden şüpheleniyorum. Daha önce scooter motorum olmadı ondan tam emin değilim fakat ilk oturduğumda motor öne doğru basıyor kendini( bu normal mi bilmiyorum ) devamında herhangi bir sürtme sesi gibi bir ses gelmiyor sadece ön frene basınca, ağırlık arttıkça frenlemede bu hırıltı artıyor bu sebeple acaba montaj sırasında yağı vs eksik olmuş olabilir mi diye düşündüm. Ses sanki çamurluğun lastiğe sürtmesi gibi ( fakat lastik üstünde lastiğe sürttüğüne dair herhangi bir iz yok ), "tır tır tır" şeklinde. Diskimde yamukluk yok, balatalarım değişeli 600km falan oldu. Bu durumda önerebileceğiniz bir şey var mı ? haybeye amortisörleri sökmeyeyim. Bir de o ilk boşluğunu aldıktan sonra amortisörlerin salınımı var tamamen oturmuyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Reklamlar
-
Fren balatalarınız disklerdeki deliklerden dolayı ses yapıyor. Tamda dediğinız şekilde hemde.
-
Samet Ağır adlı üyeden alıntı
Fren balatalarınız disklerdeki deliklerden dolayı ses yapıyor. Tamda dediğinız şekilde hemde.
Cevabınız için teşekkür ederim. Hırıltıyı gidermek için uğraşacaktım ve gideremeyecektim, beni gereksiz uğraştan kurtarmış oldunuz
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)