Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

CBR 250 ORTA DEVİRDE BOĞULMA

REKLAM ALANI

Herkese merhaba. Bu konuda cidden tecrübesi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Motosikletim(cbr250) orta devirde boğuluyor, rölanti sorunsuz ve bir şekilde üst devire çıkıyor. Aşağıdakinler değiştirilip kontrol edilmiştir.

-Buji, ateşleme bobini, buji piposu ve direnci, beyin, kill switch, benzin pompası, subaplar, ayaklık müşürü, enjektör, ısı sensörü, oksijen sensörü, gaz kelebiği konum sensörü sıfırlandı...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Yakın zamanda sizin arızanıza benzer bir arıza yaşadım ve benim problemim tps kaynaklıydı, ek olarak motosikletimde aküsü zayıf olduğu zaman ateşleme kuvveti azalıp yine tekleme yapıyordu. Şarj sistemini ve aküyü gözden geçirmeniz sağlıklı olabilir.

Hocam cevabınız için teşekkür ederim tps sensörünü değiştirerek mi çözdünüz yoksa reset atarak mı?

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Alıntı Barbaros35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam cevabınız için teşekkür ederim tps sensörünü değiştirerek mi çözdünüz yoksa reset atarak mı?
    Tps yi değişerek çözdüm, tps arızalandığında herhangi bir arıza lambasıda yanmıyordu ama olması gerektiği konumdada düzgün çalışmıyordu yani ben gazı yarı açtığımda sensör ya az algılıyor yada fazla algılayarak orta devirlerde tekliyordu. Ama rölantisi saçma sapan çalışıyordu kimi zaman normal kimi zaman yüksek. Eğer test edebileceğiniz tps varsa denemeniz sağlıklı olabilir.
    Barbaros35 bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)