Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Gaz teli paslanma sorunu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    23 Temmuz 2020
    Drift L marka model motorumda aldığımdan beri sert gaz kolu sorunu var, şuan 5k kilometre yol yaptı ve geçen haftalarda eskaza bir arkadaşımın Driftini kullandım gaz kolu yumuşacık. Sağ elim nasır topladı gaz kolu yüzünden durum o kadar vahim yani. Servise gittiğimde sordum paslanmış yağladıl dediler bir değişen yok, kendim vd40 sıktım 1 2 kere değişen yok. Kendim değiştirsem, ki değiştirebilirim, garanti bozulacak. Oktay Motor başakşehir şubesini aradığımda yoğunluk sebebiyle sadece bakım yapıyoruz dediler. Avrupa yakasında bayramda açık yer de bulamam, bu durumda sizce ne yapmalıyım ne ile yağlarsam yumuşar, tam olarak nereyi yağlamalıyım?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Gaz teli yanlış montajlanmış olabilir ve bundan dolayı takılıyor hissi geliyor olabilir, gaz teli sağ gaz kütüğün içinde hareket etmektedir eğer bağlantısında bir gevşeklik varsa takılarak hareket eder. Gaz telinin sıkışmış olup olmamasına bakın ve ardından sağ kütüğü ve gaz kolunu söküp hareket eden tüm kısımları yağlayın. Dikkat edilmesi gereken konu Wd-40 her ne kadar yağlayıcı ve bir malzemeyi rahat çalıştırmasıyla bilinsede gaz teli gibi içinde teflon kaplamayı bozacak çözücü bir içeriğe sahiptir, yani kısa sürede yağlasada uzun sürede telin ömrünü yiyecektir. Böyle durumlarla karşılaşmamak için bu tarz alanlar için özel üretilmiş ürünler tercih edilmesi daha sağlıklı olacaktır.

  3. #3
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Tel ayarı bozuk olsa ya gazda çok boşluk olur yani gazı geç açar yada gazı bıraktığında rölantiye düşmez takılı kalır , tel bir çok incecik telin birbirine sarılmasıyla imal edilmiştir , bu incecik tellerden biri bile kopmuşsa içeride sıkışarak hareket eder buda gaz kolunu sertleştirir yağda döksen fayda etmez..

  4. #4

    Üyelik
    27 Mayıs 2022
    Abi o yağlamakla düzelecek birşey olsa düzelirdi kanımca, üstatların dediği gibi yapmak en mantıklısı gaz kolu ve kütüğü sökmek başlangıc noktası olmalı bencede devamında diğer kriterleri değerlendirmesini.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:21 ----------

    Birde anlamadığım birşey var gaz kolu ve kütüğü ü sökünce motor garantiden mi çıkıyor alt motor garantisi ile gaz kolu ve telinin alakası nedir bu firmalar hepten kafayı sıyırmışlar.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:24 ----------

    https://youtu.be/Gmwub-yymhs?si=2zriW_DGdsj_6JqH


    Burda bir arkadaş anlatmış izlemediyseniz bir gözat istersen

    https://youtu.be/Gmwub-yymhs?si=5FOgN9Y119niOUUb


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)