Wr 125 r motorum calismiyor
-
Herkese iyi akşamlar..2014 model wr 125 r motorum yaklaşık 10 aydır bende ilk motorum..marsla çalışmıyor artik..bujiyi değiştirdim..aku durumu iyi..mars dinamosundan ses geliyor..benzin pompası çalışıyor..
Ayrıca vurdurarak çalıştırdım gayet normal çalışıyor stop edip tekrar mars bastım çalışmıyor..
Sorun ne olabilir..yardımcı olursanız sevinirim..
Reklamlar
-
Marş dişlisi yada rublesinde sorun olabilir , marşın kabloları yattığı için oksitlenmiş olabilir..
-
Soktum baktım komurunde felan mi sıkıntı var diye ilk günkü gibi duruyor..dişlilere özellikle baktım sıyırma falan belirtisi yok..
-
Marş motorundan nasıl bir ses geliyor? Aküyü voltmetre ilemi ölçtünüz yoksa klasik deneyerek mi? Aküler boştayken sağlıklı gözüksede marşa bastığınızda o gözüken tüm voltaj bir anda gidiyor.
-
Akim ölçer ile ölçtum hatta olmadı sarj ettim yine denedim çalışmıyor.. marsa basınca gijj diye bir ses mars motorundan geliyor hatta elimi koydum üzerine tekrar denedim emin olmak için ondan geliyor ses.
-
2 zamanlı husguwarnamı motorunuz?
-
-
Fahricihan adlı üyeden alıntı
Akim ölçer ile ölçtum hatta olmadı sarj ettim yine denedim çalışmıyor.. marsa basınca gijj diye bir ses mars motorundan geliyor hatta elimi koydum üzerine tekrar denedim emin olmak için ondan geliyor ses.
Marş motoru, motoru çeviriyormu yoksa dişlimi sıyırıyor. Marş motorunu sökmüşken temizliğini yapsaydınız iyi olurdu.
-
Gijjj diye bi ses yapıyor marsa basinca..soktuğum de baktım sıyırma belirtisi yok..içinde ilk günkü gibiydi ama yinede temizledim tabi..
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:43 ----------
Yokmu derdimize derman olacak kimse..
-
Fahricihan adlı üyeden alıntı
Gijjj diye bi ses yapıyor marsa basinca..soktuğum de baktım sıyırma belirtisi yok..içinde ilk günkü gibiydi ama yinede temizledim tabi..
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:43 ----------
Yokmu derdimize derman olacak kimse..
Vurdurarak sorunsuz çalışıyorsa, ne ateşlemede problem var ne de yakıt hattında. Takviye ile denediğiniz zamanda aynısını yapıyor mu? Eğer sağlam akü ile takviye yapıncada aynısını yapıyorsa sorunu artık marş sisteminde aramanız gerekmektedir.
-
Mars sağlamsa volant dişlisi aşınmış olabilir , yazdığın gibi vıjjj diye ses geldiğinde motoru yarım tur çevirip marşa bas , volant çemberindeki dişlilerin sağlam yerine denk gelirse çalışır , sorunu teşhis etmiş olursun böylece..marşı söktüğünde de volant dişlileri bazı motorlarda gözle görülebiliyor seninkini bilemiyorum..
-
Arkadaşlar günaydın..yazdıklarınızın her birini ayrı ayrı yaptım sanırım mars sisteminden kaynaklı bir sorun ..star stop düşmesinin olduğu kısmı soktum baya pisti temizledim taktım çalıştı.. herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)