Merhaba bi kaza yaşadım motor sola yattı mekanik olarak sadece vitesi pedalı yamulmuş şanzımana zarar verme ihtimali var mıdır bide tamir edilir mi yoksa direkt yenisiyle değişmesi mi lazım
Merhaba bi kaza yaşadım motor sola yattı mekanik olarak sadece vitesi pedalı yamulmuş şanzımana zarar verme ihtimali var mıdır bide tamir edilir mi yoksa direkt yenisiyle değişmesi mi lazım
Vites pedalının yamulması bir zarar vermez, vites pedalını vites milinden ayırın ve düzeltmeye çalışın düzelirse kullanabilirsiniz düzelmezse yenisini takıp devam edersiniz.
Mil yamulmadıysa sıkıntı olmaz. Kolu değiştir tamam.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
Milin oynadığını nasıl anlarım bi de bazen vites 1 e geçiyo yükselmiyor boşa geçiyor bazen de 2-3-4-5-6 oluyor 1 e geçmiyor onunla mı alakalıdır
Benim vites pedalı daha önce 2-3 defa yamuldu, her defasında ustam boruyla çektirerek düzeltti. Siz de yeni pedal almadan düzeltme yoluna gidebilirsiniz.
Geçmiş olsun, vites pedalını sökün, şaloma pürmüz ile iyice ısıtıp boru ile düzeltin. Motor üzerindeyken çekiçle vurmanızı tavsiye etmem iç aksama zarar verebilirsiniz. Bir egzozvuya götürüp kolayca yaptırabilirsiniz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)