a1 50cc diil mi?
a1 50cc diil mi?
imza, safrane
Prometheus, Ehliyet Çıkarmak İçin Gereken Ücret (Emniyet alıyor) => Yaklaşık 80 milyon. Bu ilk defa çıkartmak için gereken ücret.
demissinde bu ilk cikarilan ehliyetten kastin b mi yosa a2 mi???
Baska bir degisle bende b var a2 alirken o 80milyoncuk u ödiyecek miyim?
Arkadaşlar Yeni tasarıda motosiklet kullanmak için ehliyet alınması zorunluluğu devam ediyor. Yarı resmi nitelikteki Motosiklet Federasyonu internet sitesinde insanları yanlış bilgilendiriyor. Kendi önerilerini sanki kanun tasarısında varmış gibi gösteriyor. Kanun tarasırısı 19.10.2004 tarihinde TBMM'ne yazı ekinde gönderilmiş ve halen TBMM'nde 1/905 no da yer almaktadır. İsteyen tasarının son halini TBMM internet sitesinden de görebilir. Konuyu kendime iş edindim, ve aşağıda yer alan dilekçesi Motosiklet Federasyonu'na faksladım. Halen bana dönen olmadı.
Kısaca tasarıda Genel Kurulda herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde(ki olmasını beklemiyorum) ehliyet zorunluluğu var ve B sınıfı ehliyet ile motor kullanılamayacak. Bende yeni kullanıcı olarak ehliyet için başvurdum, motor sınavına girdim, direksiyon sınavından sonrada ehliyetimi alıp, gönül rahatlığı ile gezeceğim.
Herkesin bilgisine sunar, kazasız, sağlıklı günler dilerim.
Ali Yüksel UZUN
TÜRKİYE MOTOSİKLET FEDERASYONU BAŞKANLIĞI’NA
KONUSU: Motosiklet ehliyetleri konusundaki yanlışlığın düzeltilmesi
Sayın yetkili.
Özerk ve yarı kamusal niteliğe sahip Kurumunuz internet sitesinin ana sayfasında özetle:
-50 cc altı motorlu bisikletlerin (motosiklet ve scooter’ların) artık ehliyetsiz olarak kullanılabileceği,
-A1 sınıfı küçük motosikletlerin otomobil ehliyeti ile kullanılabileceği ifade edilmektedir.
Yine sitenizde yer alan ve Başbakanlık Makamının 19.10.2004 tarih ve 4849 Sayılı yazıları ekinde TBMM’ne gönderilen Karayolları Trafik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının (TBMM Esas no:1/905) 12. maddesinde (Kanunun 38.maddesi değişikliği);
A sınıfı ehliyetin 125 cc geçen motosikletler,
A1 sınıfı ehliyetin motorlu bisiklet ve 125 cc’yi geçmeyen motosikletler,
B sınıfı ehliyetin otomobil ve kamyonetler için verileceği yazılıdır.
Aynı Değişiklik Tasarının 13. maddesinde de (Kanunun 39.maddesi değişikliği) açıkça;
A1 sınıfı ehliyet ile sadece kendi sınıfındaki araçların kullanılabileceği,
A sınıfı ehliyet ile kendi sınıfı ve A1 sınıfı araçların,
B sınıfı ehliyet ile kendi sınıfı ve f sınıfı (lastikli traktör) araçların kullanılabileceği yazılıdır.
Bu durumda Kanun Tasarısı ile listenizdeki beyanlar arasında bir çelişki olduğu ortaya çıkmaktadır. Sitenizdeki ve bazı satıcı bayilerde satış amaçlı bu yöndeki yanlış bilgilendirmeler yüzünden yeni motosiklet/scooter almak niyetinde olanlar yanlış bilgilere sahip olmaktadır. Bir Fedarasyonun bu şekilde yanlış ve kendi içinde çelişkili bilgiler sunması kabul edilebilir bir durum olmadığı gibi, hakkınızda idari ve hukuki yaptırımların da uygulanmasına sebep olabilecektir. TBMM’ne Tasarı hakkındaki görüşlerinizin Kanun Tasarısı gibi sunulması son derece yanlıştır.
Motosikletler ile ilgili plaka masrafları, geçiş ücretleri, geçiş öncelikleri, hız, muayene vs. gibi konulardaki görüş, temenni ve eleştirilerinize katılmaktayım.
Gerekli düzetmenin ve bilgilendirmenin en kısa zamanda yapılmasını talep ederim.
Av.Ali Yüksel UZUN
ben kendimi bildim bileli ilk okul mezunları için ehliyet şansı bu sene son
inşallah yaw ehliyetsizlere gün doğar ne güsel
bence çok yanlış olur motor kullanan (cc farketmez) herkezin ehliyeti olmalı kurallara riayet edilmez benceben de duydum 1 haziranda 150 değil ama 125 cc ye kadar ehliyet gerekmeyecekmiş
yanlış çok yanlış....
motorcu motorcunun arkadaşı,dostu ve kardeşidir
walla benim büyük motor hayalim olduğu için sürücü kursunun sahibi tanıdık ben alıyorum aslında 1yıl war ehliyete ama alıuyorum yakında başvuru yapcam ben ufaklardan bıktım büyük vitesli istiyorum zaten kullanıyorum da 250 vitesli ama o bana büyük kaçıyo daha yaş 16 zaman çok ama bu yaşımda 250ye adım atmam güzel benim için
ARKADAŞLAR ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUYA DEĞİNMEK İSTİYORUM
ŞİMDİ BU KURSLAR ZİRAAT BANKASINA YATAN 22 YTL MİLLİEĞİTİME YATIYOR
AYRICA ALDIKLARI SINAV HARCI ADI ALTINDAKİ 20-30 YTL (kurstan kursa değişiyor) ASLINDA YASAL DEĞİL BU SINAV HARCI 01/01/2005 TARİHİ
İTİBARİYLE KALDIRILMIŞTIR.
YANİ ANLAYACAĞINIZ MİLLETİ KAZ GİBİ YOLUYORLAR Ş...... MİLLİ EĞİTİM
ADINA ALIYORLAR PARAYI CEBE İNDİRİYORLAR ...
LÜTFEN BU KONUYA CİDDİ BİR ŞEKİLDE EĞİLELİM MİLLETİ UYANDIRALIM
KURTLARLA ARKADAŞ OL YALNIZ BALTAYI
ELİNDEN BIRAKMA
Arkadaşlar peki ankarada bildiğiniz a2 ehliyet veren kurslar var mı varsa beni bilgilendirir misiniz. Burda reklama kaçıyorsa eğer mail atarsanız sevinirim ss_topaloglu@hotmail.com
ya bide ankarada motorsiklet alabilecegim galeri veya otomobil pazarlarının adreslerini alabilir miyim
Ankarada motor alacagın yerlerin başında Yiba Çarşısı geliyor dostum.Ayrıca Bülbülderesinde Motoart var.Ehliyet için motoatr la konuş ama 2 saatlik eğitimle beraber 280 ytl kurs ücreti istiyor ve bu çok fazla.Bence:Otomobil pazarı da Gimat ta(yenimahalle). PROMETE dostum sen o 200 ytl lik kursu nereden buldun.Bana da söyle yawwwwww
´Gerçekci ol imkansızı iste´ CHE
Başkentliler sürücü kursu. Fakat ben bu yazıyı hazırladığım geçtiğimiz Şubat ayıydı, yani yaklaşık 1 yıl önce
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
slm arkadaşlar antalyada a2 ehliyet almayı düşünüyorum benim gibi henüz ehliyeti olmayan arkdaşlar isterseniz bir grup oluşturarak uygun fiyata ehliyet başvuralım hepimiz için uygun bir fiyata ehliyetlenelimmmm
Promete kardeş peşin 150 ytl ye kurs buldum ama yazılsam mı nedersin
´Gerçekci ol imkansızı iste´ CHE
Sen kullanıyorsun sanırım motor. Yazıl gitsin eğitime gerek yok
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
Artık yeni trafik kanununa göre 17 yaşında B sınıfı ( otomobil ) ehliyeti alabilecez...Ama kanun mecliste ne zaman çıkar bilmiyorum???
0 Rh (+)
06 - 09
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ne 50 cc ve 150 cc ye kadar motosikletlerin B sınıfı ehliyet ile kullanılabilmesi hakkında bir dilekçe yazdık gelen cevabı aynen yazıyorum .
"Halen TBMM de bulunan söz konusu Trafik yasa Tasarısının yasalaşması halinde , B1 sınıfı sürücü belgesi ile ; B sınıfındaki üç tekerlekli veya dört tekerlekli araçlardan silindir hacmi 50 cm3 ün üzerinde veya buna eşit kapasitedeki içten yanmalı bir motorla çalışan , azami hızı 45 km /s üzerinde olan ve boş ağırlığı 550 kg. ın üzerinde olmayan araçlar kullanılabilecek , ayrıca ana ve alt sınıf sürücü belgeleri ile de A1 sınıfından ve azami hızı 45 km/s i geçmeyen , içten yanmalı motorlarda silindir kapasitesi 50 cm3 ün , elektrikli motorlularda ise azami güç çıkışı 4 kw ın üzerinde olmayan iki tekerlekli araçların sürülmesine imkan sağlanmış olacaktır . "
Abdullah Bolcu
Trafik Hizmetleri Başkanı
Emniyet Genel Müdür Yrd.
1. sınıf emniyet Müdürü
Cevabı için teşekkür ederiz .
Seninle herseye varım ben
Sen Benim UGUR lu yolumsun
barbarosbaki dostum....çok sağol ama ben ondan bahsetmiyorum Artık 18 yaşında alınacak olan B sınıfı ehliyet yaşının 17 ye düşürüldüğünü söylüyorum
0 Rh (+)
06 - 09
Arkadaşlar,ehkiyet için harç adı altında benden istedikleri ücretler şöyle:
(kendinizle karşılaştırma yaparak cevap yazabilir misiniz?)
Sınav Ücreti:75 YTL
A2 Harcı:50 YTL
Dosya:10 YTL
Savcılık:5 YTL
Ehliyet:25 YTL
Sağlık Raporu:65 YTL
TOPLAM:232 YTL
Not: Forumdan takip edebildiğim kadarıyla bana biraz fazla geldi.
Cevaplarınızı bekliyorum...
Ankara için yazıyorum;
Herşey dahil kurs ücreti:200
sağlık raporu:25
savcılık:3
ehliyet:?
(bu fiyata birkaç saatlik motor eğitimi dahil)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)