Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Vites Geçişlerinde Sapıtma

Motovento
    REKLAM ALANI
    kuva.la - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    250 Duke
    Merhaba herkese, motosikletim 10.300kmye gelmiş bulunmakta ve bir süredir şöyle bir sorunum var. Vites geçişlerinde kavramada bi sallantı söz konusu, bazen örneğin 4e atıyorum gaz verip debriyajı bıraktıktan sonra bloktan bir tıklama geliyor bildiğiniz debriyaj kaçırıp yığıldıktan sonra vitesi geri kavrıyor. İlk vites geçişlerinde de bi ayarsızlık var zaten, şak şak dengesiz hissettiriyor. Debriyaj tokatlama dediğimiz olayda da bi güçsüzlük seziyorum artık sanki eskisi gibi kavramıyor. Sizce sorun neyden kaynaklıdır yardımcı olursanız sevinirim. 🙂

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    yamtareroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Satıldı :(
    Zaten tahmin ettiğiniz gibi debriyaj sorunu. Debriyaj setini değiştirirseniz sorununuz çözülür.

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Debriyaj ayarını ve zincir gerginlik ayarını mutlaka kontrol edin, zincir her ne kadar dışarıdan bir parça gibi gözüksede şanzımanın bir parçasıdır aşırı gergin veya aşırı bol olması viteslerde düzgün geçişleri engelleyecektir, eğer hala düzelmediyse debriyaja doğru yönelmeniz sağlıklı olacaktır. Balata değişimi yaparken saçlar pahalı değilse değişmenizi tavsiye ederim.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW1200GS/PiaggioMedley/SymNHX125-Jet14
    Motosever'in dediği gibi önce zinciri kontrol et ama genellikle tek bir noktadan bakıp kontrol etmek yanıltabilir , lokal uzama sık yaşanan bir durum bunun için zincirin her 15-20 cm i ni çevirip bakın , zincir uzamışsa vites değişiminde maşaya çarpar bahsettiğin sesde budur büyük ihtimalle..

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)