Motosiklete sonradan ozellik eklenebilir mi
Reklamlar
-
Merhabalar. Motosikletim 2011 model, eski olunca tcsdir, absdir, hiz sabitleyici falan yok. Bunlari sonradan kendim ekleyebilir miyim? Yazılım bilgim var, cip programlamayi biliyorum fakat motora nasıl yapabilirim bilmiyorum. ABS belki yazilimsiz eklenebilir fakat TCS veya hiz sabitleyiciyi eklemeyi cok isterim. Yapilabilir mi? Yanitlariniz icin tesekkurler.
Reklamlar
-
Teorik olarak ABS ve eğer enjeksiyonlu bir motora sahipsen diğer tüm cruise control, TCS, anti-wheelie gibi özellikleri ekleyebilirsin.
Pratik olarak, hayır. ABS olabilir anca.
-
Net bilgim yok ancak TCS, Cruise Control gibi özellikler için elektronik gaz kolu olması gerekmiyor mu? Bir de bu sistemleri kendiniz eklemeye kalkışmanız iş yükü, parça maliyeti, montaj için gerekli alet-edevat gibi şeylerin yanında çok ciddi bir sabır da gerektiriyor gibi sanki. Maliyetle orantılı olarak hazır yapılmışını tercih ederdim sanırım...
-
Hız sabitleme eklenebilir, Mr Cruise diye bir eleman var birçok motosiklet için hız sabitleme kitleri yapıyor telli gaz kolu olan motorlar için bile ürünleri var. Abs de eklenebilir bunu yapan birini tanıyorum başka marka bir motorun parçalarını kendi motoruna adapte etmişti.
Ancak her iki işlemde can sıkıcı maliyetlere ulaşır şu fiyat ortamımızda.
-
Eski aracima bazi özellikler eklettirmek istiyordum. Konuyu arabalar konusunda özellikle o marka konusunda duayen oldugunu bildigim birisine sordugumda bunu sat o özelliklere sahip olanini al demisti.
Yapacak oldugunuz bu degisiklikler kesinlikle fabrika cikisi gibi olmayacaktir.
-
Yanitlariniz icin tesekkurler. Hayaller daha kaliteli motora kaldi
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)