Yakıt filtresi temizlendikten sonra motor neden çalışmaz?
Reklamlar
-
Merhabalar, geçenlerde yakıt filtresi temizleyeyim dedim, benzin deposundan pompanın filtrenin bulunduğu aparatı komple çıkardım filtre simsiyahtı bir güzel temizledim ve aynı şekilde yerine taktım ve motoru çalıştırmak istedim, marş aldı ama çalışmadı. Tekrar çıkardım baktım bir sorun da göremedim hatta başka bir muadil benzin pompası aldım taktım aparatı depoya iyice yerleştirdim 3-5 marştan sonra çalıştı hafif bir dengesizlik vardı rölantide ama beş on dk tur attım gitgide iyi olmuştu. Oh tamam yarın işe motorla giderim derken sabah çalıştırmaya çalıştım bir çok kez marş verdim marş alıyor ama niyeyse çalışmıyor. Depodan çıkan hortumu ayırdım benzin geliyor mu içinden diye, evet çalıştırmak için enjeksiyon verirken içinden çeşmeden akar gibi benzin de akıyor. Problem ne olabilir sizce? Depo dışında başka parçalara vs de dokunmadım. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
Reklamlar
-
Benzin filtresininde kaç adet hortum girişi bulunmakta? Mesela benim motosikletim 3 adet giriş bulunmakta bunlar düzensiz veya yanlış bağlandığında sorun yaşanma ihtimali çok yüksektir, son olarak benzin hortumunun kıvrılmadığından veya bükülmediğinden eminmisiniz?
-
Bir hortum, yani filtrenin bir filtre kısmı var bir de çıkış kısmı, çıkış olan pompanın bir ucuna giriyor, pompanın diğer ucu da aparattan geçerek hortum vasıtasıyla enjektörlere, tek hortum yani. Yanlış bağlamadığımı düşünüyorum. Bükülme olarak da çok kez baktım benzin geçen herhangi bir yerde bükülme ezilme kesinlikle bulunmamakta herşeyi yerine oturtup vidaları sıktıktan sonra bile.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:19 ----------
benzin de var depoda tabi, hortumu çıkarınca şarıl şarıl benzin de geliyor, acaba çok marş yapmaktan bujileri vs ıslatmış olabilir miyim?
-
suayip01 adlı üyeden alıntı
Bir hortum, yani filtrenin bir filtre kısmı var bir de çıkış kısmı, çıkış olan pompanın bir ucuna giriyor, pompanın diğer ucu da aparattan geçerek hortum vasıtasıyla enjektörlere, tek hortum yani. Yanlış bağlamadığımı düşünüyorum. Bükülme olarak da çok kez baktım benzin geçen herhangi bir yerde bükülme ezilme kesinlikle bulunmamakta herşeyi yerine oturtup vidaları sıktıktan sonra bile.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:19 ----------
benzin de var depoda tabi, hortumu çıkarınca şarıl şarıl benzin de geliyor, acaba çok marş yapmaktan bujileri vs ıslatmış olabilir miyim?
Peki filtrenin akışkanlığı ne durumda? Yani yanlış anlamadıysam benzin filtresi hortumun arasında bir tüp olarak geçiyor, eğer hali böyleyse filtreyi değiştirip denemenizi tavsiye ederim. Enjeksiyonlu motosiklette boğulma riski azdır.
-
hmm bir de filtreyi değiştireyim olmadı, duruma göre güncelleme yazarım , teşekkürler
-
Eğer filtreniz universal filtreler gibiyse (iki ucuna hortum takılan tip) benzin filtresinin giriş ve çıkış yönü var. Bu giriş ve çıkış hortum girişi birbirlerinin aynısı gibi görünür ama değildir, filtre üzerinde akış yönü işareti bulunur çoğunlukla. Muhtemelen filtre ters takılmıştır. Bir diğer hortumlar girişlere tam olarak oturmamışsa yeterli vakum yapılamıyor olabilir.
-
yahu çözdüm olayı, meğersem hava kabarcıkları kalmış içinde, zırt pırt açıp baktığım için sisteme hep hava vermişim bu kadar fazla olacağını tahmin etmemiştim. benzin rölesi de baktı marş almıyorsa pompayı ya durduruyo yada kesik kesik çalıştırıyordu ordan anladım. benzin pompasına ayrı bir 12 v batarya bağladım bir iki dk kadar açtım bataryayı, o sırada biraz kabarcık sesi geldi zaten, sonrasında da marş bastım batarya aktif iken. 2.-3.marşta çalıştı motor zaten şükür. Şimdi iyiyiz, herkese yorumları için teşekkürler...
-
suayip01 adlı üyeden alıntı
yahu çözdüm olayı, meğersem hava kabarcıkları kalmış içinde, zırt pırt açıp baktığım için sisteme hep hava vermişim bu kadar fazla olacağını tahmin etmemiştim. benzin rölesi de baktı marş almıyorsa pompayı ya durduruyo yada kesik kesik çalıştırıyordu ordan anladım. benzin pompasına ayrı bir 12 v batarya bağladım bir iki dk kadar açtım bataryayı, o sırada biraz kabarcık sesi geldi zaten, sonrasında da marş bastım batarya aktif iken. 2.-3.marşta çalıştı motor zaten şükür. Şimdi iyiyiz, herkese yorumları için teşekkürler...
Yeterli vakum yapmıyor derken zaten hava yapmış demek istemiştik
Ahlak ve şerefin temeli vicdan üzerine kuruludur
-
Yakıt gitmediğinden olabilir mi ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)