arkadaşlar bildiğiniz en az benzin yakan motosiklet hangisidir bu jawa benzin konusunda çok canımı sıkmaya başladı
arkadaşlar bildiğiniz en az benzin yakan motosiklet hangisidir bu jawa benzin konusunda çok canımı sıkmaya başladı
Ben günahlarına emanet edilmiş bir mermi çekirdeğiyim
50 cc dört zamanlı makineye sahip motor al tamam ama biraz daha performanslı bir şey dersen ybr 125 cg 125 titan veya cbr 125 olabilir
Eeee öyle tek olmak, kalmak kolay değil.
4 zamanlı motorlar az yakarlar özellikle rodajını harfiyen yapar bakımlarını aksattırmazsan. Ama model olarak şu ''cup-commuter'' diye adlandırılan yarı otomatik vitesli tipler de az yakıyor çok kaçıyor.
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
bi de km de kaç bin lira yaktığını -biliyosanız- söylerseniz memnun olurum
kilimetrede 50-60 bin yakar sanırım
valla 50 cc ler için bir rivayete göre 60 70 125 likler içinde 100 110 diyorlar ama java 2 zamanlı bir motor olduğu için ve yanılmıyorsam senin motorun 250 lilik olduğunu kabul edersek sen şu anda 500 cc lik benzin harcıyorsun artık gerisini sen kıyasla
ceylenlar tek silindirli 250 cc 2 zamanlı motorlardı yanlış hartırlamıyorsam ama cbr ayşe de aslında iyii fikir
aslında today le ybr arasında bence çok fark var ve sen vitesli motor kullandığın için today i çok yadırgayabilirsin bence ybr en güzel alternatif olur
ybr dense cbr125 daha yakışır bence en azından görüntüsü yeter değilmi
kırmızı cbr ye karşı bi sempatim vardı ama burada o kadar kötülediler ki artık soğumaya başladım cbr ne kadar yakıyor kilometrede?
ben daha yeni aldım cbr ı ama çok mumnunum 100 binlira civarı yakıyor
su internet ne guzel bişi.oncelikle cocuklugumdan beri gordugum javaalrın aslında jawa oldugunu oğrendim.nasıl da dikkat etmemişim.bu arada senin jawa neytdi ayse kaç model ben hastayım o motorlara.
benim jawa en son ceylanlardan sanırım 80 lerin sonu 90 ların başı falandır ruhsata bakmam gerekiyo
valla saolun.bnmde ihtiyacım vardı ... bilgilerinize
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
java 2 zamanlı ve büyük pistonlu olduğu için benzini yakmaz içer.
çin malı motorlar içinde sanırım cup modeller en az yakanı, km de 7 ykr gibi birşey yakıyor ve bir mobilete göre gayet seri ve atak motorlar.
kullandığım cbr 125 kopyası 150 lik çin malı racing(imsi) normal kullanımda 9 ykr agresif kullanımda 10 ykr(100 bin eski lira) yakıyor ama kalitesiz.
jawa nereden bakarsanız bakın eski teknolojiye sahip. aynen bizim kuş modelleri gibi. hani şu meşhur şahin, doğan ve serçe gibi. bu yönüyle motosikletin ekonomik yönünü altüst ediyor. Jawanın geçerli olduğu yıllarda ülkemizde 6 silindirli Amerikan arabaları vardı ve onların yanında Jawa ekonomik kalıyordu. ancak günümüzde teknoloji otomobillerin yakıt sarfiyatını düşürdü. ancak jawa hala 70'li yılların teknolojisine sahip. aynen Rusların Ural motorları gibi.
gupilya ural motor ikinci dünya savaşında ruslar almanyayı işgal ettiğinde bmw nin o fabrikasını sökülmüş halidir tabiki yanlış hatırlamıyorsam yani almanların ikinci dünya savaşındaki bmw leri şimdi ural oldu ama onların sepetli olanlarında bir kavrama sistemi vardırki motorun sepet tarafındaki tekerlekte motordan güç alır ve bence mühendislik harikasıdır ayşe galiba sen ya ybr alıcaksın yada cbr
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)