Vallah üşenmeden hesapladım,
dört adet hampurger yeyip, 45 km yürümüştüm
Hambur'lar ortalama 2 YTL olsa, 8 YTL ye gelir, o da km de 0,17 YTL demektir
Fazla yakmışız yaav
Beat 100 km de 2.8 LT yakardı, Foresight 3.2 yakıyor
Vallah üşenmeden hesapladım,
dört adet hampurger yeyip, 45 km yürümüştüm
Hambur'lar ortalama 2 YTL olsa, 8 YTL ye gelir, o da km de 0,17 YTL demektir
Fazla yakmışız yaav
Beat 100 km de 2.8 LT yakardı, Foresight 3.2 yakıyor
Poturdak
en az yakanlardan biri mondial 125 uag 90 kr yakar bilginize
Motoran Torro 97cc
Şehiriçi 100km de 2,44 litre;
Şu anki benzin fiyatı 2,91;
Sonuç olarak 0,07 kuruş yakıyor varmı daha az yakan ?
Ben bu motoru 4 yıl kullandım gitmediğim usta kalmadı memesini küçülttürdüm yinede 100 km de 5-6 llitre yakıyordu. Bu yakıtı yüzünden cub motor aldım. Neyseki kaza yapıp bu motordan kurtuldum şuan yatıyor zavallı ama yakıtı ne kadar çok yaksada hiçbir çançinçon bunun gibi sağlam olamaz. Senin motor nasıl oluyorda 50 kmde 1 litre yakıyor özel birşey mi yaptırdın anlamadım
CBR 150 çok az yakıyor diye biliyorum 100km/2.0 - 2.5 lt.
pardon CBF olacaktı.
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
çin malı olarak skyjet 110 al
8 hp gücünde 4 lt fullanıyor defo normal kullanırsan 50 60 kilometre hızda
200 kilometre kadar götürüyor
ama agresif kullanırsan ve 80 90 yaparsan 4 ltreye 80 - 120 kilometre arası bi yol yapıyor çok az yakıyor
Bildiğim kadarıyla CUP türü motorlar 110-125cc arası motorlar az yakıyor.
lezzet gider,mesuliyet kalır...
hiç ölçmedim ama keeway sl150 de ne zaman benzim aldığımı unutuyorum. sanki yakıtsız gidiyo gibi geliyo bana.
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....
arkadaşlar bende martian 150 var km de 150 160 civarı yakıyor. işe giderken yol parası vermekten bıktığım icin motor aldım. tüplü bi araba alsam herhalde bu kadar yakardı. arkadaşlar bendeki motordan olan varsa ne kadar yakıyor bu motor söylermisiniz. benim motor daha 400km de
100cc lık cup al yarı otamatık vıteslı cok az yakıtları var
Rüzğarı_hissSet
Burada tüm marka ve çoğu modelin 100km'deki ortalama yaktığı Lt bulunuyor
http://www.spritmonitor.de/en/overvi...ll_models.html
bende 100cc truva cup var 22 04 2009 tarihinde çorludan lüleburgaza gittim tek kişi rüzgarsız hava 80 km hızla [masimum hızı 90km] gidiş geliş 100km 5 tl benzin yaktım motorum 4000 km ve çok bakımlı iridyum buji
az yakayım derken bence güvenliğini elden bırakma.nerde ve nasıl kullanacaksın bilmiyorum ama cuplar rampalarda arkanda biri varsa seni devirebilir.öne de ağırlık koyman gerekiyo aynı boşken arkasını savuran kamyonetler gibi sende ön kısmına ağırlık koyarak dolaşman gerekir.bence en mantıklısı ybr 125 ama ben yaz kış kullanayım diyorsan o zaman küçük bir enduro hem işini fazlasıyla görür hemde güvenli bir sürüş yapmış olursun.cup motorlar arkadaşların dediği gibi 0,70 tl yakıyor.200 cclik bir cross 107 kuruş eski parayla 107 bin yakıyo.taşıma kapasitesi 190 kg.ybr 85,90 taşama 150 kg.
bu teknik meselesi çok güzel bir konu bu olay cup lara has dehil bütün motorlar için geçerli senin ağırlığın 50 kg dır artçın 100kg veya üstü dedihin olur malesef ben 58 kg geliyorum o yüzden motoruma çok kilolu artcı alırsam ben selenin uç kısmına oturup artcının ön tarafa yakın oturmasını sağlıyorum 100kg şahsı zaten motora bindirmem
biri seni çok fena işletmiş cuplarda öyle bir olay yok ben 3senedir kullanıyorum
benim saatığım motorum cup-commuter tipindeydi yarı otomatik 4 zamanlıydı.yavaş gidersen tam devrinde kullanırsa 100 110 bin yakıyordu..ama bi kere 14 km lik yola çıkmadan bos depoya 5 milyonluk benzin koydum 120 kmh ile hiç yavaslamadan gittim 13 km sonunda benzinim bitti..bu motorlarda devir çok önemli yavaş gidiceksen alabilirsin
Dağda motor kullanan asfaltta yan yatmaz...
kardeşim bende 150 cc scooter var.km de 73ykr yakıt sarfiyatı var.tavsiye ederim.
yavvv commuter kategorısınde en az yakan tvs apache dır neden kımse tavsiye tavsiye etmemıs kmde 7 8 kurus ve tip olarakda en oturaklı odur
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)