2 zamanlı motor tam gaz yememe sorunu
Reklamlar
-
07 Ağustos 2023, 11:57
Öncelikle herkese selamın aleyküm meraktan dolayı heveslendim eski bir Mobylette bionik 51 aldım motor çalışıyor fakat tam gaz yemiyor tam gaz yemediği içinde çok aşırı yavaş gidiyor karbüratörünü söküp için vs temizledim yinede düzelmedi acaba karbüratörde bı hava ayarı falan varmı diye baktım oda yok eğer bu motorlardan anlayan varsa yardımcı olabilir mi şimdiden teşekkürler.
Reklamlar
-
07 Ağustos 2023, 13:57
Ben de 8 sene kullandım
Yakıta yağ çok koyulunca oluyor
Ama genelde egzost sebep oluyor yağlı benzin yaktığı için egzost kurum bağlıyor ufacık egsozt hemen tıkanıp motoru boğuyor belirli aralıklarla egzostu söküp kurumları dağlamak gerekli tamirciler tüplü şalama ile egzostu ısıtıp yağlı kurumu yakar ve yanan kurum dökülüp egzosttan çıkar
Temizlikten sonra motor çok serileşiyor
Hava filtresi yok ama telli bir ızgara vardır onlarda o da tıkalı olabilir jikleleri de kontrol etmek lazım
-
07 Ağustos 2023, 14:03
Cevabınız için teşekkür ederim dediğiniz gibi egsozu söktüm içi tıkanmış başka egsoz taktım sorun çözüldü.
-
07 Ağustos 2023, 17:46
Çok yavaş kullanıncada buji ıslanıyor kurum oluyor yağla karışık oda tam ateşleme yapmıyor geç çalışıyor vs.bazen o kurumlar omaj yapıp ark atlama yapıyor kıvılcım tam çıkmıyor.Bujisinide değiştirirseniz faydalı olur....
-
10 Ağustos 2023, 12:19
Öneriniz için teşekkürler bujisini de yeni değiştirdim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)