Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda servisi çorlu nitko 2 kez yanlış tespit

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    23 Haziran 2023
    Şehir
    tekirdağ
    Motosikleti
    cbr 125
    arkadaşlar eksantrikten gelen ses şüphesiyle cbr 125 2016 model motorumu honda servisine götürdüm daha önce bir ustaya göstermiştim sanayide eksantrik gergisi değişmeli demişti. 3 temmuz 15:45te motorumu servise götürdüm servis danışmanı, bir usta çağırdı ekspertiz yaptırdı motora. usta motora bindi 2 tur attı gezdi geldi "kim eksantrik dedi ulan bu motora hiçbir şey yok bunun al motoru git" dedi. ben bu sesten rahatsızım beni bu sesten kurtarın dedim. yaştan dolayı ses yapıyor grenaj vidaları falan gevsemistir söküp takarız ses gider dedi. bende motoru bıraktım bu sesi halledin dedim. 1 hafta sonra beni aradılar o ustayla hiç konuşmamışız gibi "barış bey, ustamız motora baktı bu sesten bir şey olmaz motoru açmayalım boş yere gelin bu motoru alın" dedi. 2.kez motoru al git dediler. olmaz ben o sesi istemiyorum motorda bir problem olduğu aşikar ne gerekiyorsa yapın sorunu bulun dedim ve ilk götürdüğümde ustanın hiçbir şey yok grenajları söküp takınca düzelir demesini hatırlattım. hani grenajları söküp takınca düzelecekti sorun dedim ve bi o ustaya sorayım ben sizi arayacağım dedi kapattı. 2 gün boyunca aramasını bekledim aramadı. sonra aradı "barış bey sizden onay bekliyoruz motoru açalım mı?" dedi. dalga mı geçiyorsunuz siz ustayla konuşup beni arayacaktınız 2 gündür bekliyorum dedim hiçbir şey diyemedi motoru açalım mı dedi. açın da artık asıl sorunu bulun dedim. 1 gün geçti motoru açmışlar arıza tespit yapmışlar. bana değişmesi gereken yaklaşık 20 parça saydı ve bunlardan birisi komple eksantrik seti. onun haricinde subap falan motorla ilgili bir çok parça saydı. 3 gün oldu fiyat listesi bekliyorum. arkadaşlar ben bunlara güvenipte motorda problem yok al git dediler diye alıp gitseydim yolda giderken motor daha çok zarar görebilirdi daha kötüsü kaza bile yapabilirdim. beni çok beklettikleri için özür amacıyla arıza tespit ücreti olarak sadece 1 saatlik ücret alacaklarını da söylediler. benim bu saatten sonra ne yapmam gerekir? benim bunlara dava açma hakkım var mıdır? motoru açarken zarar vermedikleri ne malum? ilk kez servise gidiyorum bu tarz durumlarda ne yapılır lütfen yardım. motordan gelen sesi de görmeniz için youtube videosu linki bırakıyorum aşağıya.

    https://youtube.com/shorts/j6_xl_2amLY?feature=share


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    erensel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2019
    Şehir
    Artvin
    Servis ile ilgili şikayetinizi Honda'nın genel müdürlüğüne iletebilirsiniz.
    Şikayet var yada honda sosyal medyaları üzerinden de şikayet edebilirsiniz.
    Honda gibi bir marka için yetkili servisinin bu yaklaşımı hiç hoş olmamış.

  3. #3
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Honda yetkili servisi ve Honda Türkiye ile benim de tatsız diyaloglarım oldu. Honda'nın yaygın servis ağı var. Fakat, hizmet kalitesi sınırlı. Aslında bizde de hatalar var. Hepimiz satın alacak motor arayışında oluyoruz. Halbuki aramamız gereken gözü kapalı motoru teslim edebileceğimiz bir usta. Böyle bir ustan olsaydı Şimdi Honda yetkili servisi ile cebelleşiyor olmazdın. Bir de aklında olsun; gittiğin servis motorda bir şey yok derse hemen uza oradan. Aksi takdirde "bu adam kaşınıyor" deyip yerli-yersiz parça değişimine gidebilirler. Egzantrik zincir sesi konusunda tecrübem olmadığı için videodaki motor sesi hakkında yorum yapamayacağım. Kolay gelsin.
    pea ve espresso bunu beğendiler.

  4. #4
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    bu kadar sacma bir yer motoru ne kadar iyi yapar; ne kadar fazladan parça iteler bilemdim.

  5. #5

    Üyelik
    14 Şubat 2016
    Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    Alıntı AzÇok adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir de aklında olsun; gittiğin servis motorda bir şey yok derse hemen uza oradan. Aksi takdirde "bu adam kaşınıyor" deyip yerli-yersiz parça değişimine gidebilirler.
    Bence de olay bundan ibaret.
    Videodaki ses gevşemiş pul/somun sesi gibi duruyor. Hem rölantide hiç ses yapmıyor hem de zincir sesi olamayacak kadar yüksek frekanslı.

    Siz 3 kere "motorda sorun var, açıp bakın" diye diretmişsiniz. 10 dakikalık karenaj civatalarını sıktırma işi için motoru serviste bırakmışsınız. Adamlar da mecburen açmış. Yetkili servisler de tamir etmez, komple yenisiyle değiştirir.

    Alıntı barisby adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim bu saatten sonra ne yapmam gerekir?
    1 saatlik arıza tespit ücretini verin, motoru alıp gidin.

    Alıntı barisby adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim bunlara dava açma hakkım var mıdır?
    Tabii ki hakkınız var. Ama boşu boşuna mahkeme masrafı ödersiniz.

    Alıntı barisby adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motoru açarken zarar vermedikleri ne malum?
    Benzini boşaltıp su doldurmuş da olabilirler. Pistonları Çin malıyla değiştirmiş de olabilirler.
    Aracı servise bıraktığınızda biraz karşılıklı güven, biraz da kullanıcı dikkati gerekiyor. Servise verirken motorun durumu, parça numaraları vs vs kaydetmek lazım. Elinizde kanıt yoksa yapacak bir şey yok.

    Alıntı barisby adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk kez servise gidiyorum bu tarz durumlarda ne yapılır lütfen yardım.
    Servise ilk kez gidiyorsanız ve ustadan daha bilgili değilseniz ya başka ustaları da gezeceksiniz ya da ustanın dediğini doğru kabul edeceksiniz.
    killingroad ve espresso bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler