Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

r25 garip ses

REKLAM ALANI

Selam arkadaşlar motorumdan kompresyonda ilerlerken ince tel diske sürtüo gibi bir ses gelio ama 30-40 geçince bazen 25 vs , rolantide bu garip ses yok ustama gösterdim 10dk kullandı geldi hiç birşey yok motorda, zincirden geliyodur o ses önceki sahibi yağsız kullanmış zinciri dedi bende 2k km önce zincir seti değiştirğinin faturasını gstermişti dedim. 1k da bile bakmazsan bozulur daha yeni yeni yap görüo motorun yağladıkca geçer dedi şimdşi daha önce tırnakları kırık grenajlarım vardı onların trim sesi gidince bu sesi duymaya başladım. bir rahatsız ediyor beni ustamada güveniyorum ama ikinci fikirlere açığım bu ne olabilr bu arada kompresyonda gderkenn vites farketmeksizin debriyaja basınca ses gidiyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Yağsız Çalışan zincir 1-2k kmde bozulmaz özellikle sıfırsa. usta başından savmıştır. Sıfır zincirin içinde fabrikada sürülen gres oluyor o gres de zincire kimyasal değmediği sürece zinciri uzun süre yağsız idare edebilir. R25 zinciri genelde 15 bin dayanıyor hiç yağlamazsan kupkuru binersen 7-8 binde bozulabilir. Ayda bir yağlasan yine minimum 12-13 bin km gider o kadar kolay bozulan bir şey değil yani
    espresso ve eudorias bunu beğendiler.

Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Debriyaja basınca ses gidiyorsa sorun titreşimden kaynaklanan gelen cızırtı sesi, sesin öndenmi yoksa arkadanmı geldiğine emin olun ondan sonra boştayken o ses gelene kadar tatlı tatlı devri yükseltin ve cızırtı geldiğinde (mesela boşta 6000 devirde ses yapıyor) orada tutun ve sesin nereden geldiğini bulmaya çalışın.

denizz1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar D400//Activa 125
    Bende nmax varken 20li hızların altına düşünce motor kompresyonu kalktıktan sonra ön taraftan tarif ettiğiniz şekilde bir ses geliyordu tiz ve ince bir demirin demire sürtme sesi gibiydi.Başta çok takıldım buna ama o şekilde yaklaşık 7-8 bin km yaptım hiç bir sorun olmadı açıkcası önemli olmayabilir yani

ya sorun o zaten bende zincir olduğunu sanmıyorum öyle olsa 40 la giderken debriyaja basınca ses kesilmezdi. son yapılan işlem amorsitör keçesi değişti ön düzen iniyor orda mı sıkıntı oldu acaba yada trim sesi mi sıfır sağ sol grenaj takılmıştı ama grenajları sıkıyorum seyir haşimde ses kesilmiyor ön taraftan geliyo gibi böyle bilenler bilir eskiden cırcır tornavida vardı onun gibi bi ses

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:01 ----------

Alıntı Motoseverrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Debriyaja basınca ses gidiyorsa sorun titreşimden kaynaklanan gelen cızırtı sesi, sesin öndenmi yoksa arkadanmı geldiğine emin olun ondan sonra boştayken o ses gelene kadar tatlı tatlı devri yükseltin ve cızırtı geldiğinde (mesela boşta 6000 devirde ses yapıyor) orada tutun ve sesin nereden geldiğini bulmaya çalışın.
    hocam sıkıntı o boşta o ses yok yürürken var vitesdeyken

Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Alıntı eudorias adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya sorun o zaten bende zincir olduğunu sanmıyorum öyle olsa 40 la giderken debriyaja basınca ses kesilmezdi. son yapılan işlem amorsitör keçesi değişti ön düzen iniyor orda mı sıkıntı oldu acaba yada trim sesi mi sıfır sağ sol grenaj takılmıştı ama grenajları sıkıyorum seyir haşimde ses kesilmiyor ön taraftan geliyo gibi böyle bilenler bilir eskiden cırcır tornavida vardı onun gibi bi ses

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:01 ----------

hocam sıkıntı o boşta o ses yok yürürken var vitesdeyken
    Motosiklet hareket halindeyken varsa ve debriyajı çekip sesi motosikleti rölanti devrinde bıraktığınızda ses gidiyorsa bu ses yüksek ihtimal titreşimden kaynaklı bir sestir, motosiklete olduğu yerde gaz verdiğinizdede bu sesin gelmesi lazım özellikle belli bir devir arasında bu sesi size vermesi lazım. Çekebiliyorsanız video çekin daha iyi yorumlayalım.

Alıntı Motoseverrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosiklet hareket halindeyken varsa ve debriyajı çekip sesi motosikleti rölanti devrinde bıraktığınızda ses gidiyorsa bu ses yüksek ihtimal titreşimden kaynaklı bir sestir, motosiklete olduğu yerde gaz verdiğinizdede bu sesin gelmesi lazım özellikle belli bir devir arasında bu sesi size vermesi lazım. Çekebiliyorsanız video çekin daha iyi yorumlayalım.
    yarın çekmeyi deneyeceğim ama kesinlikle eminim boşta yok hareket halinde iken var ve debriyaja basınca ses kesiliyor sadece yükteyken gibi

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:32 ----------

Arkadaşlar başka ustaya baktırdım sabah döndü gezdi geldi zincirden gelio ses dedi zincirin durumu çok kötü dedi. demekki satın aldığım çocuk ya sahte zincir taktı yada gerçekten zincir kötü halde değiştirmedi biraz daha kullan değiştirelim dedi

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)