Motor Şanzımanı Kilitlendi
Reklamlar
-
21 Haziran 2023, 20:11
Herkese iyi günler.
Dün gece RKS Titanic 150-S model motosikletim ile eve dönerken ışıklarda durmak için yavaşlamaya ve vites düşürmeye başladım. 4. vitesten 3. vitese düşürdükten sonra hemen arka teker kendini kitledi ve motor hemen olduğu yerde durdu. Neyse ki motordan düşmedim ve motoru sürükleyerek kaldırıma çektim. Motosikletin debriyajını sıktığım zaman motor çalışıyor. Ama arka teker hiçbir şekilde dönmüyor. 3. Viteste takılı kaldı motor. Hiçbir şekilde vitesi düşürüp yükseltemiyorum. Arka tekerde asla dönmüyor.
Gece çekici ile özel bir motosiklet servisine bıraktım. Ustam şanzıman kilitledi muhtemelen dedi. Sizce sorun tam olarak ne olabilir? Şanzıman dişlileri dışında da masraf çıkartabilir mi? Görüşlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
Reklamlar
-
21 Haziran 2023, 20:27
Ustanızın bahsettiği gibi yüksek ihtimal şanzımanda problem var onun haricinde pek bir problem çıkacağını zannetmem, sorun olarak hilallerde, vites karşılıklarında veya seçicide bir problem çıkmış olabilir şanzımanın başka elemanlarındada çıkmış olabilir görmeden bir şey demek doğru olmaz. Eğer kırılan parça varsa ve bir yere zarar vermediyse başka yerlerde masraf çıkmaz.
-
22 Haziran 2023, 22:11
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
Ustanızın bahsettiği gibi yüksek ihtimal şanzımanda problem var onun haricinde pek bir problem çıkacağını zannetmem, sorun olarak hilallerde, vites karşılıklarında veya seçicide bir problem çıkmış olabilir şanzımanın başka elemanlarındada çıkmış olabilir görmeden bir şey demek doğru olmaz. Eğer kırılan parça varsa ve bir yere zarar vermediyse başka yerlerde masraf çıkmaz.
Teşekkür ederim bilgi için. Umarım şanzıman dışında bir masrafı yoktur. 1 ay motora binemeyeceğim sanırım.
-
22 Haziran 2023, 22:17
Arka teker rulmanı dağılmış olabilir mi? Sym Wolf'te benzer birşey başıma gelmişti.
-
Motosikletin şanzıman dişlileri kırılmış. İşçilik dahil 5500 TL fiyat çekti özel servis. Fiyat nasıl sizce?
-
Rheago adlı üyeden alıntı
Motosikletin şanzıman dişlileri kırılmış. İşçilik dahil 5500 TL fiyat çekti özel servis. Fiyat nasıl sizce?
Ben vites dişlisi takımının sıfırını 2.067 TL'ye buldum. Başka hangi parçalar değişecekmiş?
https://www.motosikletsepeti.com/uru...ik-150-s/12681
-
Conta, motor yağı, filtreleri, vites karşılıkları vs.
-
Motor contası: 140 TL
Yağ filtresi: 73 TL
Motor yağı: 200 TL
Vites karşılığı: Dişli takımı zaten set olarak satılıyor. Hilalleri de değiştirecekse 430 TL
Bunlar benim bulduklarım. Sen kendi araştırmanla karşılaştırmanı yaparsın.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)